dinsdag 19 oktober 2010

Nfu Oh Nail Care & Nail Lacquers


Nfu Oh is een nagellak merk die ik al een aantal keren voorbij heb zien komen en als echte nailpolish addict kon dit merk natuurlijk niet ontbreken in mijn nagellak stash. Ik was vooral benieuwd naar de Cuticle Remover en Aqua Base omdat Michèle van Lacquerized daar zo lovend over is. Verder kon ik natuurlijk de flakies en holo's niet laten staan. Nfu Oh is te bestellen via de Nederlandse shop/groothandel Nail XL.


 
Nfu Oh is in 1996 opgericht door Miss Oh Hyun Jung uit Zuid-Korea. Zij is een nagelkunstenaar en nailart artiest van wereld formaat met een geheel eigen visie en perspectief op de nagelindustrie.

Nfu Oh spreek je uit als 'enfu Oh', tenminste, zo staat het voluit gespeld op de achterkant van de dop. De flesjes zijn een van de mooiste, correctie, DE mooiste nagellakflesjes die ik tot nu toe heb gezien. Ze zijn lekker groot met hun 17 ml inhoud en de dop heeft de vorm van een korset, compleet met gedetailleerde versieringen en op de achterkant is het dichtgeveterd met een strik. Lovely!

De flesjes zijn niet alleen mooi en groot, ook de lakjes zelf mogen er zeker zijn. Ze zijn zo anders dan de meeste lakjes die ik ken. Nfu Oh heeft eigenlijk 2 soorten nagellak: holographic en flake.

Holographic lakjes bevatten glitters die alle kleuren van de regenboog hebben, in het zonlicht weerkaatsen ze het licht zodat de glitters steeds van kleur veranderen. So pretty! Vooral in het zonlicht komen holographic lakjes het beste tot hun recht.

NFU - 62 - €8,29


Flakies zijn nagellakjes die bestaan uit een wat doorzichtige basis met heel veel glitters in de vorm van vlokken (denk aan bladgoud). De glitters zijn vaak duochrome, wat wil zeggen dat ze van kleur veranderen in het licht. Door de doorzichtige basis worden ze in de meeste gevallen gebruikt als topcoat, om het beste tot hun recht te komen vereisen ze een (bijpassende) egale ondergrond kleur.

NFU - 49 - €8,29

NFU - 51 - €8,29

Nfu Oh heeft zich ook gespecialiseerd in nailcare. Wereldwijd zijn hun producten bekend en geliefd in zowel salons als bij de nailpolish lovers like us! Ik was daarom erg benieuwd naar deze producten.

Nfu Oh Cuticle Remover - €9,95
De beste manier om de nagelriemen te behandelen. Het heeft als bestandsdeel lanoline, trekt vlot in de huid. Verwijdert snel dode huidcellen, maakt de nagelriemen zacht en soepel. Ook ideaal voor pedicures.

Nfu Oh Aquabase - €9,10
Deze op water basis ademende primer, is speciaal gemaakt als onderlaag voor de hologram serie. Deze unieke emulsie bouwt een rijke, flexibele, gladde en verstevigende laag op zwakke nagels.

Nail XL rekent nog wel extra 19% BTW bovenop de prijzen, maar op zich vind ik de prijzen niet te duur als je ziet wat je krijgt. De flesjes zijn erg groot, bevatten prachtige en bijzondere lakjes die je niet zomaar overal kunt kopen en kwalitatief zijn ze ook nog eens goed. Het is een creatief salonmerk die je als nagellak addict eigenlijk wel zou moeten toevoegen aan je stash, als je de lakjes nog niet zou hebben tenminste.

Ik gebruik de Cuticle Remover nu een paar weken en ik moet zeggen dat ik er erg over te spreken ben! De Aqua Base gebruik ik niet alleen voor holograpic lakjes, die doet zijn werk ook prima in combinatie met andere lakjes. En de flakies, oh! So damn pretty! Er volgen snel swatches en reviews van deze producten, maar ik kan jullie vast vertellen dat Nfu Oh mij zeker niet teleur heeft gesteld!

Bekijk de gehele collectie Nfu Oh vast in de webshop van Nail XL, if you're interested...

Until next time,
Serena Verbon