vrijdag 22 oktober 2010

Maybelline Eyestudio Color Cosmos


Maybelline komt medio november met een nieuwe eyelook genaamd Color Cosmos. De collectie bestaat uit zes kleuren duo baked oogschaduw in prachtige kleuren geïnspireerd op de kleuren van het sterrenstelsel. Hieronder vast een voorproefje met swatches zodat jullie weten wat jullie straks te wachten staat!


Ik ben altijd dol op pers pakketen! De Color Cosmos producten zijn verstuurd in een leuke ronde doos met daarin 4 kleuren oogschaduw. Volgens de doos zijn dat de kleuren 40 - Blue Moon, 42 - Blue Earth, 60 - Bronze Seduction en 80 - Cosmic Black.Op de doosjes zelf echter staan hele andere namen en nummers, dus dat is wel een beetje verwarrend. De kleur 40 - Blue Moon is volgens het doosje 20 - Navy Narcissist
De kleur 42 - Blue Earth is volgens het doosje 50 - Tantalizing Teal
De kleur 60 - Bronze Seduction is volgens het doosje 60 - Bronze Blowout
De kleur 80 - Cosmic Black is volgens het doosje 05 - Carbon Frost

Blue Moon/Navy Narcissist

Donkerblauw met shimmery blauw/zilvergris

Blue Earth/Tantalizing Teal
Groenblauw met shimmery blauwgrijs

Bronze Seduction/Bronze Blowout

Bronzebruin (zwaar gepigmenteerd) met shimmery goud

Cosmic Black/Carbon Frost

Gitzwart en shimmery  nude/roze

Verder zijn er nog de kleuren Magic Mauve en Shiny Nude;

Shiny Nude

Magic Mauve

Zoals je kunt zien is het pigment erg mooi van deze Color Cosmos kleuren. De oogschaduw is 'gebakken' ofwel baked. Dat wil zeggen dat ze daadwerkelijk gebakken zijn, zo'n 1 tot 2 dagen bij 45 graden. Door dit bakken zijn de eyeshadows heel compact en geven ze veel kleur af. Ze zijn zelfs zo compact en stevig dat je ze rustig op de grond kan laten vallen zonder dat de oogschaduw in 1000 stukjes verpulvert.

Ook kunnen ze door dit proces zowel droog als nat aangebracht worden. Als je deze Color Cosmic kleuren nat aanbrengt zijn ze nog gepigmenteerder. De kleuren zijn doordrenkt met zilveren shimmers en bij nat aanbrengen komen deze shimmers het beste tot hun recht. Alle bovenstaande swatches zijn droog en verwacht dus nog veel meer van deze kleuren bij nat aanbrengen. Dan zijn ze echt WOW! De kleuren lijken haast wel een metallic finish te hebben zo!

Cosmic Black/Carbon Frost 'nat' aangebracht

Door de duo kleuren en het nat/droog aanbrengen zijn deze oogschaduwen perfect te gebruiken voor verschillende gelegenheden. Je kunt feestelijke smokey eyes creëren door het nat aan te brengen en de donkerste kleur de boventoon te laten voeren. Je kunt ook de lichtste kleur pakken en deze droog aanbrengen voor een subtiele shimmer of everyday look. Je kan er alle kanten mee op!

Ik raad jullie in ieder geval aan om tenminste 1 van de kleuren aan je stash toe te voegen omdat ze zo geweldig mooi zijn! En gebruik ze dan ook vooral eens nat, je zal echt versteld staan van het pigment verschil! 


Maybelline Color Cosmos (het lijken inderdaad net planeten zo van bovenaf) kosten €9,99 en zijn verkrijgbaar vanaf 15 november in diverse drogisten. Wat vinden jullie er van? Zijn jullie enthousiast? Ik zal er snel een mooi make-up look mee maken!

Until next time,
Serena Verbon