woensdag 22 september 2010

video: NIMUE Micro Needling Treatment (klik hier als je geen video ziet)

He he, jeetje mina, poeh poeh. Daar is ze dan eindelijk hoor met de video van de Micro Needling Treatment! Jawel dames en heren, het heeft even wat langer op zich laten wachten dat geplanned (Miss verkiezing tussendoor enzo) maar dan heb je ook wat. Helaas voor jullie geen bloedbad zoals je ziet (geef maar gewoon toe dat jullie daar stiekem een beetje op hoopten). Klik verder voor een verslag van de behandeling met meer details.


Video gezien? Dat viel best mee toch? Mijn huid kreeg wel een behoorlijke opdonder natuurlijk, het werd super rood. Maar er kwam geen druppeltje bloed aan te pas. Pijnlijk? Laat ik het zo zeggen, deze behandeling viel me echt reuze mee. Het is niet geheel pijnloos want bij mijn slapen en bovenlip voelde ik het wel hoor. Maar het was niet dat ik zoiets had van, HAAL ME HIER WEG, het was prima uit te houden en het duurt sowieso ook maar eventjes.

Deze Micro Needling Treatment heb ik gedaan bij DermaEsthetics in Bussum. Bij DermaEsthetics werken ze veel met het Zuid-Afrikaanse merk Nimue en deze behandeling wordt dan ook vanuit het merk Nimue gegeven met Nimue producten door een gecertificeerd professional.

Inmiddels ben ik zo'n twee weken verder na de behandeling en ik moet zeggen dat mijn huid inderdaad is opgeknapt. Ik heb last van pigment rond mijn mond (dat kan je goed zien in bovenstaande video) en ook heb ik veel donkere acne littekens en over het algemeen gewoon een vette huid met puistjes en grove porien. Het valt niet op in video's en op foto's omdat ik goed bevriend ben met Meneer Concealer maar mijn huid is van zichzelf echt niet mooi. Echt niet!

Voor


Na
Close-up na

Ik moet eerlijk zeggen dat het niet helemaal een betrouwbare voor/na foto is omdat ik hier ander licht heb en een net iets andere pose aanneem, maar jullie zijn het wel met me eens dat mijn littekens vervaagd zijn en dat mijn pigment verschil minder opvalt, toch? Ik vind namelijk van wel en niet alleen door deze foto maar omdat ik het gewoon zie als ik in de spiegel kijk! En zie je dat litteken op mijn voorhoofd? Helemaal verdwenen inmiddels! Ik heb op beide foto's overigens geen make-up op.

Tijdens de finale van Miss Queen of the Benelux heb ik mijn eigen make-up gedaan en ik merkte gewoon dat mijn huid verbeterd is. De structuur is fijner, het is minder shiny en over het algemeen ziet het er egaler en stralender uit. Ik ben erg blij met de resultaten van deze behandeling tot nu toe!

Backstage met Dony van X-factor

Maar, wat is Microneedling nu precies en waarom werkt het? Microneedling is een behandeling die zorgt voor direct zichtbare huidverjonging en -vernieuwing met langdurige resultaten. De microneedle roller heeft naaldjes van 1mm dik en hiermee worden fijne kanaaltjes in de huid gemaakt die de opname van actieve werkstoffen verbeterd zodat de aanmaak van collageen van binnenuit wordt gestimuleerd. Dit verzacht rimpels en verbeterd de huidstructuur. Belangrijk is dat het omliggende weefsel intact blijft en dat de lederhuid onbeschadigd blijft zodat deze optimaal collageen kan aanmaken. 

Microneedling zorgt ervoor dat de huid zich gaat herstructureren. Een slappe huid wordt steviger en elastischer, poriën worden verkleind en de huidstructuur wordt beter. Fijne lijntjes en rimpels worden verzacht en oppervlakkige littekens worden vervaagd.


Ik moet wel zeggen dat Microneedling niet bepaald goedkoop is. De eerste behandeling (inclusief je eigen microneedle roller) kost €135 en vervolgbehandelingen kosten €98. Voor het optimale resultaat wordt er een kuurtje aangeraden van minimaal 6 behandelingen, dus reken maar uit.

Hoewel de prijs misschien kan afschrikken ben ik wel van mening dat het zeker de moeite waard is. Als ik zie hoe mijn huid is opgeknapt na slechts 1 behandeling, moet een kuurtje helemaal wonderen doen. Microneedling is  geschikt voor bijna alle huidtypes maar gezien de prijs zou ik het alleen doen als je graag van je rimpels en fijne lijntjes wil afkomen, een oneffen huid met grove poriën hebt (geen mooie huidstructuur), hyperpigmentatie hebt of acne littekens. Als je veel bent afgevallen waardoor je huid slap is geworden is deze behandeling ook zeer geschikt. Kijk in ieder geval even op de site van DermaEsthetics voor meer prijzen en informatie.

Ik ben heel erg benieuwd hoe collega blogger Lien deze behandeling gaat ervaren. Lien is 40 41,5 jaar en heeft naar eigen zeggen een grindtegelhuid en omdat ze wat ouder is dan ik maakt haar huid minder collageen aan dan die van mij. Ik denk dat haar huid daarom nog zichtbaarder zal opknappen, we zullen zien! Als het goed is gaat ze binnen nu en een paar weken ook onder 'de naald'.

Until next time,
Serena Verbon