vrijdag 10 september 2010

Sugarpill Cosmetics

Sugarpill Cosmetics is een make-up merk uit Amerika, opgezet door een creatieveling genaamd Amy. Deze Asian Scene Queen begon een Etsy shop met kleurrijke en aparte vintage kleding en merkte dat er vraag was naar bijpassende felgekleurde make-up. Ze begon in 2005 met het idee een eigen cosmetica lijn te starten en maar liefst 5 jaar later, begin februari dit jaar, was haar lijn Sugarpill geboren. Ze heeft er dus behoorlijk wat tijd in gestoken om producten te ontwikkelen die niet alleen dramatisch heftig van kleur zijn maar ook de hele dag op je gezicht blijven zitten. Sinds haar lancering is Sugarpill ontdekt en omarmd door verschillende grote YouTube guru's en Beautybloggers. 


Maaike van Boozyshop zit altijd bovenop alle nieuwtjes op beautygebied, hoorde het goede nieuws over Sugarpill en kocht bijna de gehele lijn in voor haar shop. En blij dat we daarmee zijn! Want OH MY GOSH wat een pigment en wat een leuke kleuren heeft Sugarpill. Om nog maar te zwijgen over de supercute verpakkingen. De producten van Sugarpill zijn tevens niet getest op diertjes. Hooray!Sugarpill heeft eigenlijk alleen maar oogschaduw in hun assortiment, maar ik hoop dat het hier niet bij blijft. Kom maar op met felgekleurde lippenstiften, eyeliners, oogpotloden en blush! Maar goed, de oogschaduw dus. Je hebt 2 soorten; loose eyeshadow en pressed eyeshadow. Hierboven zie je de leuke verpakkingen.


Hierboven zie je links de loose eyeshadow en rechts de pressed eyeshadow.


Loose eyeshadow in Junebug. Een potje van 5 gram kost €12,95


Pressed eyeshadow in Dollypop. Een pan bevat 4 gram en kost € 12,95Swatches

Links is in daglicht zonder flits en rechts is in daglicht met flits.


Zoals je kunt zien hebben beide oogschaduws superveel pigment. En dat niet alleen, ze blenden ook gemakkelijk met andere kleuren. De loose eyeshadow heeft een mooie metallic glans terwijl de pressed juist mat is. De pressed geeft volgens mij net iets meer pigment af dan de loose, maar dan kan ook gezichtsbedrog zijn en komen doordat de loose reflecterende deeltjes heeft. 

Persoonlijk ben ik meer fan van pressed eyeshadow, hier kan ik gewoon makkelijker mee overweg. Pressed is voor mij makkelijker omdat je dat meteen, hoppa, op je ogen kunt aanbrengen en met loose maak ik eerst mixing medium en dat duurt dan ietsje langer. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur dus! Als je op zoek bent naar metallic oogschaduw met veel pigment moet je sowieso voor de loose gaan, aangezien pressed alleen in mat verkrijgbaar is.

Natuurlijk kon ik niet wachten met uitproberen dus maakte ik een winged eyeshadow met de kleur Junebug in combinatie met gouden pigmenten van MAC. Junebug is een van de weinige gangbare kleuren in het assortiment van Sugarpill. Het is een mosgroene kleur met een vleugje bruin/grijs en gouden sparkles. Very pretty! Ik moet er wel bij zeggen dat de kleur in het echt vele malen intenser is dan hieronder op de foto. Het is erg lastig om het goed op de foto te krijgen (dus als iemand nog tips heeft, komt u maar!).

Enthousiast? Koop je eigen Sugarpill oogschaduw via Boozyshop en neem ook zeker een kijkje op de officiĆ«le Sugarpill site voor reviews, tutorials en meer informatie. De pressed eyeshadow Dollypop zal ik gebruiken voor een wat meer dramatische look in een ander artikel.

Until next time,
Serena Verbon