woensdag 8 september 2010

Harry Potter Park! (video onderaan)

Orlando is een walhalla voor de pretpark lover. Deze stad barst van de theme parcs zoals Disney, Universal en Sea World. Disney Land bestaat uit meerdere parken (o.a. Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Hollywood Studios) en Universal heeft er twee (Island of Adventures en Hollywood Studios). Bas en ik hebben een dagje Disney Magic Kingdom gedaan en een dagje Universal Island of Adventures. In dit laatste park bevindt zich The Wizarding World of Harry Potter, een gedeelte geheel gewijd aan onze grote tovervriend Harry. Omdat veel bezoekers erg benieuwd zijn naar dit gedeelte heb ik er videobeelden en veel foto's gemaakt, speciaal voor jullie!


Je weet dat je The Wizarding World of Harry Potter inloopt als je de grote befaamde stoomtrein ziet. De voorkant van de trein is een gewilde fotospot, veel mensen gingen ervoor poseren. De machinist loopt ook ergens rond en heeft een heerlijk Brits accent.


Wat zo geweldig is zijn de schots en scheve huisjes. Het zijn winkeltjes en sommige kan je daadwerkelijk in. Zo heb je die snoepwinkel van die tweelingbroers van Ron waar je chocolade kikkers kan kopen en jellybeans in alle smaken.


Ook de toverstaf winkel van Olivander kun je in. Helaas staat er altijd een flinke rij omdat er in die winkel een soort van showtje gegeven wordt. Je mag de winkel in groepen binnen en Olivander himself kiest een persoon uit om naar voren te komen. Vaak is dit natuurlijk een klein jochie of meisje. Olivander gaat dan, net als in het eerste boek, een toverstaf zoeken die bij die persoon past. Toen wij binnen waren koos hij een klein jochie uit de groep en die moest de toverstaffen testen door ze te richten op de ladder of de lamp. Er ging van alles fout (het schommelde en het flikkerde) dus dat waren niet de staffen voor hem. Uiteindelijk pakte Olivander een staf die juist leek. Er scheen ineens een licht op het jochie en de wind vloog door zijn haren voor het drama effect, en natuurlijk bleek dit wel de juiste staf! Na dit showtje werden we de bijbehorende winkel in geloodst waar we onze eigen stafjes konden kopen voor ongeveer $30. Ik heb geen staf gekocht natuurlijk, want ik weet niet welke bij mij past!


Het leuke is dat het sneeuw op de daken glinstert en net echt lijkt. En dat terwijl het meer dan 30 graden was daar! Je kan er trouwens een kaartje kopen, schrijven en hier laten verzenden. Er komt dan een echte stempel op te staan van Hogwarts University. Alsof je het vanaf de toverschool hebt verzonden, dat is toch leuk!


Natuurlijk wilden we ook boterbier proeven! Toen ik over boterbier las in het boek wilde ik al weten hoe dat zou smaken, dus zodra ik de boterbier tank zag rende ik er naar toe en kocht twee pullen. Je kon kiezen tussen cold en frozen en omdat het zo ontzettend heet was koos ik de frozen. Het is een soort slush en de smaak is goddelijk! Een soort creamy, caramelachtige, lichtzoete smaak afgetopt met naar roomijs smakend schuim. Love it!


Hogwart's University is helemaal achteraan het park. Het is schitterend! Het is precies als in de film en ontzettend gedetailleerd. In de school bevindt zich de nieuwste en tevens BEST ATTRACTIE EVER genaamd Forbidden Journey. Tijdens het in de rij staan passeer je allemaal coole beelden, pratende schilderijen (net echt!), die pratende hoed, het kantoor van Dumbledore en een leslokaal met Harry, Ron en Hermelien. Ze zijn 3D geprojecteerd maar ontzettend echt, het is haast alsof ze er echt staan. In ieder geval, het wachten ging op deze manier erg snel en het in de rij staan was haast een attractie op zichzelf.

Eenmaal klaar met wachten stap je in een karretje en 4 minuten later stap je eruit met het gevoel heel even in een Harry Potter film gespeeld te hebben. Ik wil niet te veel verklappen maar het is een 3D experience zonder dat je een brilletje nodig hebt. De rit toont afwisselend videobeelden en echte 3D voorwerpen (draak, dementors, beukebomen, spinnen) die op je af komen en door geluid-, rook- en lichteffecten lijkt het allemaal levensecht. Alsof je echt in de film zit. En ik moet zeggen, deze attractie was echt wel spannend! Ik heb Bas zijn hand zo'n beetje fijngeknepen en soms hield ik mijn ogen stijf dicht. Vooral bij die dementors. Bah, eng! In ieder geval, deze attractie is ZWAAR de moeite waard. Mocht je een bezoek brengen aan het park ren dan als eerste naar deze toe, echt doen!Naast deze attractie heb je een simpele, korte achtbaan die niet over de kop gaat genaamd Flight of the Hippogriff. Deze is leuk maar niet geweldig. Maar goed, de wachtrij is nihil dus gewoon doen! Onderweg kom je Hagrid's hutje tegen en een nest waarin Scheurbek ligt. Verder is er een bestaande attractie omgebouwd en in een Harry Potter jasje gestoken. Deze attractie is ook een achtbaan genaamd Dragon Challenge. Ook deze wachtrij is nihil en de rit is echt heel spannend en leuk. Dragon Challenge bestaat uit twee achtbanen die om elkaar heen zijn gebouwd. Het is een hang achtbaan (je benen bungelen) en hij zit barstensvol loopings en schroeven en op twee punten raken de twee achtbanen elkaar bijna. Die momenten zijn heel spannend omdat je denkt dat je tegen elkaar opknalt maar dan buig je net op het laatste moment weer af. Super nice! Dragon Challenge is ook een van onze favorieten!

De sfeer, de coole attracties, het boterbier. Het is er allemaal. Als je door The Wizarding World of Harry Potter loopt lijkt het net alsof je echt door het stadje Hogsmeade loopt. Ik heb speciaal voor jullie wat gefilmd en er een kort filmpje van gemaakt. Het is gewoon om even een beeld te krijgen van dit park, een korte impressie. Maar beelden zeggen meer dan foto's en zo kun je de sfeer een beetje proeven:


Kijk ook zeker even op de officiĆ«le website voor gedetailleerde info en meer videobeelden en foto's. En, willen jullie nu ook meteen een reisje naar Orlando boeken of wat? Zijn jullie ook echte Potter fans (alle boeken gelezen en alle films gezien?). Ik kan niet wachten tot de nieuwe film uitkomt man!

Until next time,
Serena Verbon