maandag 27 september 2010

Advertorial: Parodontax Whitening Tandpasta

Het is altijd leuk om een product te reviewen maar ik moet bekennen dat ik even moest slikken toen deze tandpasta op de mat viel. Parodontax? Dat is toch die vieze tandpasta? Want ja, zo staat 'ie wel bekend over het algemeen. Ik poets mijn tanden nu anderhalve week met dit goedje en wat ze zeggen is waar: je raakt er inderdaad aan gewend. Sterker nog, ik denk dat ik hier gewoon bij blijf!


Kunnen jullie mijn artikel nog herinneren over tanden poetsen met zeep? Parodontax is een tandpasta zonder Sodium Laureth Sulfate, een veelbesproken ingredient die ook voorkomt in shampoo's en douchegels. Daar scoort deze tandpasta al punten mee bij mij! Parodontax bevat verder wel ingrediënten als glycerine, silica (zand) en sodium saccharin (zoetstof) waar ik dan weer minder enthousiast om ben, maar eigenlijk zit dit in alle tandpasta's die er op de markt zijn en je ontkomt er haast niet aan.

Parodontax is de #1 tandpasta als het gaat om het bestrijden van geïrriteerd tandvlees. Deze tandpasta komt als beste uit de test wat tandartsen en mondhygiensten betreft. Nou, dat beloofd veel goeds! Ik heb wel eens last gehad van geïrriteerd tandvlees, het bloedde echt om het minste of geringste. Ik moest toen iedere ochtend en avond stokeren tot het bloeden vanzelf een keer zou ophouden. Dat heeft ongeveer 2 weken geduurd (en iedere keer bloed, bloed, bloed). Om dit niet nog eens mee te maken vind ik het erg belangrijk om mijn tandvlees in goede conditie te houden.


Vroeger heb ik wel eens Parodontax tandpasta van iemand geleend toen ik op kamp was en de waarschuwing die ik er dan bij kreeg was 'hij smaakt wel vies hoor, maar je went er wel aan'. Ook werd er dan achteraan gezegd 'het is echt goede tandpasta hoor, ik heb geen last meer van gevoelige tanden', alsof ze vonden dat ze deze tandpasta moesten verdedigen. Ik heb wel vaker gehoord dat mensen erg te spreken zijn over Parodontax, want mensen met gevoelige tanden en geïrriteerd tandvlees blijken hier echt baat bij te hebben.

Maar hoe smaakt 'ie? Ten eerste schrik je een beetje van de kleur als je een dotje tandpasta op je borstel aanbrengt. Oudroze? En de eerste kennismaking met de smaak liegt er ook niet om, een mengeling van een weeïge, lichtzoute smaak gemengd met plantenextracten. Het smaakt heel medicinaal. En hij schuimt amper! Maar het gekke is dat je daardoor wel veel langer blijft poetsen dan normaal. Misschien overschrijdt ik die 2 minuten zelfs nog wel.


Als ik klaar ben en mijn mond heb gespoeld zijn mijn tanden lekker schoon en glad en heb ik echt een schoon en fris gevoel. En dat terwijl Parodontax niet eens een overmaat aan chemische pepermunt, eucalyptus, spearmint of andere frisse smaakjes bevat. Het frisse gevoel komt echt van de etherische pepermunt olie en de natuurlijke plantenextracten. Nice.


Ik moet zeggen dat de tandpasta me erg mee valt. Aan de smaak ben ik inmiddels gewend, ik poets de volle 2 minuten, mijn tanden zijn lekker schoon en mijn adem is fris. En ik weet niet of het illusie is, maar ik heb van die witte vlekken op mijn tanden en ze vallen ineens minder op. Zou dat komen omdat mijn tanden ietsje witter zijn geworden? Misschien wel! Ik maak de tube in elk geval helemaal op en ik denk dat ik daarna gewoon een nieuwe koop.

Parodontax Whitening is verkrijgbaar in een probeertube van 45 ml voor €1,99 bij o.a. de Kruidvat en de D.A. De full size tube is 75 ml en kost €3,99.

Until next time,
Serena Verbon