donderdag 5 augustus 2010

Scheiding

Nee, Bas en ik gaan niet uit elkaar hoor, dit gaat over scheidingen in het haar. Had ik nou ergens gelezen dat middenscheidingen weer helemaal hot werden? Oh noes! Niet dat middenscheidingen ooit uit de mode zijn geweest sinds Rachel voor het eerst in Friends verscheen, maar toch. Ik kan van mezelf zeggen dat een middenscheiding absoluut niet voor me is weggelegd. En na het zien van bovenstaande foto kunnen jullie het nu ook zeggen. Ik heb er het hoofd gewoon niet voor! 


Als ik naar de kapper ga vragen ze altijd "hoe draag jij je scheiding?" waarop ik vervolgens helemaal moet gaan uitleggen dat ik scheiding-loos ben. Verbaasd staart de kapster me aan via de spiegel. "Maar" stamelt ze, "hoe moet ik je haren dan knippen?". Alsof ik de enige ben op de hele aardbol zonder scheiding! Ik ken tenminste 2 andere mensen zonder scheiding: mijn vriendin Angel en Patricia Paay. 

Angel met haar hond Maddox (bron: Hyves)

Patricia Paay

Ik heb van nature stijl haar maar er komt vrij snel slag in. Als ik het in een knotje heb gedraaid en ik maak het los dan is het al niet stijl meer. Ik vind het eigenlijk wel mooi zo. Ik hoef niet superstijl en glad haar, met een stijltang zou je mij dan ook nooit zien. Ik hou juist van een volumineus kapsel! Ik draag het naar achteren, dus zonder scheiding. De voorste lokken sla ik van links naar rechts en soms heb ik dan een mega kuif, maar het is altijd hoog en vol. 


Toen ik deze foto zag van Jessica Biel bedacht ik me dat je een middenscheiding ook met volume kunt dragen. Het hoeft niet altijd glad en stijl zoals Jennifer Aniston natuurlijk. Ik heb hier wat getoupeerd en dit is het resultaat, een messy middenscheiding.


Dat is al beter dan de bovenste foto! Maar toch vind ik mijn kapsel zonder scheiding het mooiste bij mijn gezicht. En zo zie je maar, iedereen heeft zijn voorkeuren als het op kapsels en scheidingen aankomt. Ik zeg trouwens tegen de kapsters dat ze het maar moeten knippen met een middenscheiding. Ik weet het anders ook niet!

Q: Wat heeft jullie voorkeur? Stijl of volumineus? En hoe draag jij je scheiding?

Until next time,
Serena Verbon