zaterdag 14 augustus 2010

Review: Chi Ionic Low EMF Professional Hair Dryer (+ video)

Een tijdje terug ontving ik een Chi fohn, de nieuwe Chi Ionic Low EMF Professional Hair Dryer, voluit. Een hele mond vol al zeg ik het zelf, en Chi beweerd nogal wat. Ze claimen dat deze fohn de droogtijd verkort met wel 50%, dus tweemaal zo snel! Ik ben iemand die me dat soort feiten niet zomaar aan laat praten dus deed ik de test. Ik heb een video gemaakt waarin jullie kunnen zien hoe lang het duurt voordat mijn haren droog zijn met behulp van deze föhn. Werkt het? See for yourself...

De verpakking
De föhn in Frosted White

De keramische kern in het hart van de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer zorgt voor een supersnelle droogtijd van je haar; wel twee maal zo snel als conventionele föhns. Daarnaast maakt de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer bijzonder weinig geluid en produceert het een lage elektromagnetische straling. En, niet onbelangrijk: de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer geeft schitterend glad, zacht en pluisvrij haar, alsof je zo van de cover van een tijdschrift afstapt, superstylish!
Net als de andere stylingtools van CHI maakt de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer gebruik van Far Infrared technologie. Far Infrared is de laagste frequentie in het infrarood-spectrum. Deze golf verwarmt het haar zelf, in plaats van de lucht eromheen. Daardoor dringt het diep door en verwamt deze het haar van binnenuit. Zodoende verkort het de droogtijd met wel 50% en is de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer stiller dan gewone föhns.
De negatieve ionen die vrijkomen verkorten eveneens de droogtijd en maken het haar gladder en zachter dan je gewend bent bij gewone haardrogers. Je haar voelt heerlijk aan en ziet er perfect uit. Zoals je gewend bent van CHI is ook de CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer een lichtgewicht föhn die gemakkelijk te hanteren is zodat je voor de spiegel met succes je kapsel creëert als een echte professional.


Nou, dat klinkt allemaal erg veelbelovend als je het mij vraagt! Ik stond dan ook te popelen om deze geweldige föhn uit te proberen. Ik sprong onder de douche, waste mijn haren, sprong onder de douche vandaan en deed de test. Hieronder heb ik een video opgenomen waarin ik mijn haren droog met deze Chi Ionic föhn. Ik heb de föhn op de hoogste standen gezet, dus de 3 hittegolfjes, grootste blaaskracht en ion level 1. Ik heb de video express niet versneld zodat jullie precies kunnen zien hoe lang ik er over doen om mijn haren helemaal droog te föhnen. Een beetje saai misschien, maar dit leek me het meest betrouwbaar.


Zijn jullie overtuigd? Mijn haren zijn binnen no-time droog, slechts in 2 minuten en 30 seconden is het zo droog als dat ik het met mijn eigen föhn zou drogen in ruim 5 minuten tijd. Het scheelt dus inderdaad de helft van de tijd. Ook maakt deze föhn opmerkelijk minder geluid. Of de föhn mijn haren gladder en glanzender maakt weet ik niet, aangezien ik al vrij glad en glanzend haar van mezelf heb. Al met al is deze föhn echt een topper! Hij droogt lekker snel terwijl het niet extra heet aanvoelt op mijn hoofd. Ik heb het gevoel dat deze föhn daarom minder schade aanricht dan de meeste andere föhns die ik heb gehad, terwijl het je haren wel sneller droogt. Ideaal! 

De CHI Ionic Low EMF Professional Hair Dryer is verkrijgbaar in de kleuren Frosted White en Designer Chameleon, een iridiserende paars/groene tint. Het is sinds vorige maand verkrijgbaar in de betere salons in Nederland voor € 189,00. Ja, het kost best een flinke duit moet ik zeggen, maar dan heb je ook wat! Sowieso echt een aanrader als je (thuis)kapster bent, maar ook als je flink wat tijd wilt besparen. Op Twitter zeiden de meeste mensen een kwartier bezig te zijn met haren drogen. Nou, dan scheelt je dat iedere keer weer bijna 8 minuten.

Q: Hoe lang zijn jullie bezig met haren drogen?
Mijn handdoek tulband neemt het meeste vocht in zich op waardoor ik er nooit langer dan 10 minuten mee bezig ben, eerder 5 à 6 minuten. Ik heb donkerbruin haar, niet persé heel dik, maar alles bij elkaar wel heel veel. 

Until next time,
Serena Verbon