woensdag 25 augustus 2010

Lab Series Skincare for Men: Bas testte het uit!

Toen Bas aanbood dat hij me wel wilde helpen met mijn blog omdat hij zag dat ik zo druk vooruit aan het schrijven was, doelde hij waarschijnlijk op foto's maken en bewerken. Een beetje verbaast was hij dan ook toen ik een drietal producten van Lab Series in zijn handen drukte om uit te testen. Die had 'ie niet zien aankomen!


Er zijn tegenwoordig veel meer skincare producten voor mannen op de markt te krijgen vergeleken met zo'n 10 jaar geleden, maar meestal zijn dat producten van merken die er een herenlijn 'bij' hebben gecreëerd. Lab Series is een merk die zich al tientallen jaren uitsluitend richt op mannen. Ze hebben al lang geleden ingezien dat mannen behoefte hebben aan producten die speciaal voor een mannenhuid zijn geformuleerd. Daarbij passen de producten van Lab Series heel gemakkelijk in een actieve levensstijl, die mannen toelaat hard te werken, intens te leven en er beter uit te zien.

De producten van Lab Series bevatten geen parfum dus is het ook ideaal voor de mannen die hier gevoelig voor zijn. En omdat ze niet zo'n typisch 'for men aftershave geurtje' bevatten, jullie weten wel wat ik bedoel, kunnen wij vrouwen het ook af en toe eens gebruiken mochten we onze eigen spulletjes een keer vergeten zijn. Nice!

Goed. Een huidverzorgingsmerk speciaal voor mannen die niet van te veel gedoe houden. Echt iets voor Bas dus. Hij testte de Power Wash, een reinigende facewash, Instant Moisture Gel, een verfrissende en hydraterende creme en Night Recovery Lotion, een herstellende nachtcreme. Wat ook leuk is om te weten is dat Lab Series hun producten verkoopt in verschillende maten. De kleinere verpakkingen zijn ideaal voor op reis en onderweg en zijn een ideale manier om de producten eerst uit te proberen.


Power Wash - voor de normale, droge of vette huid. € 24,00/250 ml en €9,60/100 ml.

Rijkelijk schuimende gelformule die de huid grondig reinigt, komaf maakt met onzuiverheden, overtollig talg en vervuiling en de poriën ontstopt zonder de natuurlijke zuurgraad van de huid aan te tasten. De huid voelt weer zacht, glad en verfrist aan en is klaar voor een gladdere scheerbeurt.


Instant Moisture Gel - €35/50 ml en €70/100 ml.
Aangenaam koelende vochtinbrengende verzorging voor een gezonder uitziende huid. Verfrist de huid en brengt lange tijd vocht in. De huid ziet er egaler uit en past zich beter aan aan temperatuurverschillen.
Night Recovery Lotion - €40/50 ml en €80/100 ml.
Beschermend schild voor de mannenhuid - De royale nachtverzorging helpt de huid te herstellen van de dagelijkse belastingen en er de volgende morgen weer geregenereerd, vitaal en gezond uit te zien.


Bas heeft de producten getest en dit is zijn oordeel;
De Power Wash vond ik wel relaxed. Ik gebruik het 's ochtends en het geeft mijn huid een fris gevoel. Ik maak eerst mijn hoofd helemaal nat en doe dan wat gel in mijn handen. Dit wrijf ik tot een schuimende massa en het schuim masseer ik in mijn gezicht. Goed afspoelen. Het is lekker makkelijk want ja, je staat toch onder de douche en het kost maar een minuutje. Na gebruik voelt mijn huid wat zachter aan en het geeft geen uitdrogend gevoel. 

De Instant Moisture Gel gebruik ik na het douchen en mijn huid wordt hier lekker zacht van, dat merkte ik wel heel goed. Echt zo van, hmmm perzik. Het is een verfrissende gelei-achtige creme die verkoelend aanvoelt en mijn huid hydrateert en zeker niet uitdroogt.

De Night Recovery Lotion deed ik op voor het slapen gaan. Het had een beetje hetzelfde frisse gevoel als de Instant Lotion Gel, het maakte mijn huid ook net zo zacht. De volgende ochtend had ik niet echt het idee dat ik er frisser uitzag dan normaal. Maar mijn huid was nog steeds lekker zacht en voelde niet droog aan.

Het insmeren met de cremes is wel iets wat ik even mezelf moest aanleren, aangezien ik het anders zou vergeten. Maar na een tijdje zit het wel in je routine en gaat het eigenlijk als vanzelf. Ik vind het handig dat het van die kleine tubes zijn want die kan je dan lekker makkelijk meenemen. Alleen de Power Wash is vrij groot, echt een joekel, maar hier bestaat ook een kleine versie van. Dat er geen geur aan zit is wel een voordeel, aangezien de meeste herenproducten wel een geurtje hebben en een geur is heel persoonlijk. Mijn huid is best gevoelig maar met deze producten had ik nergens last van.

Lab Series Skincare for Men is onder andere te koop bij de Douglas en de Bijenkorf en in de luxere drogisterijen. Bekijk de Lab Series website voor meer info.

Q: Gebruiken de mannen in jouw omgeving (vader, broers, vriendje) eigenlijk huidverzorging?
Until next time,
Serena Verbon