zaterdag 7 augustus 2010

How-to: Konad Stamp Art & Inspiration

Konad Stamps maken het leven van een Nail Art liefhebber wel heel makkelijk! In een handomdraai heb je prachtige designs op je nagels en je kunt lekker variëren met kleurencombinaties. I love this! Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik de Konad stempels gebruik en ook heb ik wat Konad Stamp Inspiration voor jullie! Ik heb al mijn Konad spulletjes bij Boozyshop.nl vandaan, een Nederlandse webshop.


Wat heb je nodig?
Uiteraard heb je image plates nodig (metalen platen met stempel sjablonen) maar daarnaast is het ook handig om een image plate holder te hebben (dat roze ding) om je plaat in te zetten. Deze kost € 2,95. Dan heb je een schrapertje nodig (rechtsboven) en een stempel. Samen kosten ze €4,95.

Er zijn heel veel soorten image plates (€4,95) met elk een ander leuk design. Ik koos voor M63 (zie plaatje), M60 en M57 omdat deze plates leuke printjes hebben (fantasie, zebra, luipaard, paisley, burberry, raster, ruitjes etc.). Zet de plate in de houder en let erop dat het design dat je wilt gebruiken gericht is naar het roze vlak. Bedenk van tevoren in welke kleur je je nagels gaat lakken en in welke kleur je het design wilt hebben. Ik lakte mijn nagels met lila nagellak en het design wordt donkerpaars.

Breng nu een nagellak aan. Konad Special Polish (€4,95) is hier speciaal voor gemaakt en werkt het beste, maar ik heb gemerkt dat het ook met andere nagellak kan. Let er dan wel op dat je geen sneldrogende of matte nagellak neemt. Het verschilt per merk welke wel en niet 'pakt'. Ik denk dat een beetje creamy, dikkige nagellakjes het beste werken. Breng de lak riant aan op het design. Vanaf nu moet je snel werken, dat is erg belangrijk! De lak mag niet te veel opdrogen.

Pak nu je schrapertje en schraap in een vloeiende, snelle beweging de lak van je af.

Het restant lak schraap je zo van je design af en komt op het roze vlak terecht, terwijl het design nu egaal gevuld is met nagellak.

Pak je stempel en druk hem op het design. Als je wilt dat de lak beter pakt wordt het op veel blogs aangeraden om de stempel van tevoren op te ruwen met een vijl.

Het design is nu overgezet naar je stempel. Druk de stempel nu met een vloeiende, rollende beweging op je nagel...

En voila! Het design bevindt zich nu op je nagel. Ziet het er niet mooi uit? Iedereen op het werk dacht dat ik bij een nagelsalon was geweest, maar met een Konad stempel set maak je gewoon de prachtigste creaties at home en helemaal zelf! Mijn zusje is er ook helemaal weg van. Ze kwam een avondje hier om ermee te 'spelen' en ze deed meteen al haar nagels (inclusief teennagels) en was helemaal enthousiast!

Ik heb nog iets leuks bedacht. Hierboven ligt plate M57 en ik heb de zebraprint bedenkt met 2 kleuren (wit en geel, nu lijkt het nog een omelet). Jaja, we gaan creatief doen. Schrapen, drukken, stempelen en het resultaat is een tropische zebraprint (zie middelvinger).

Hier zie je wat Konad stempel inspiratie. Mijn ringvinger is ook erg mooi, heel subtiel zo met haast geen kleurverschil tussen de basislak en de stempellak, het heeft wel iets chics. Mijn pink heeft juist wel heel veel contrast, wat opvallend en gaaf is. Mijn duim heeft een combinatie van gouden glitters en zwart egaal, wat een erg mooi effect geeft.

Omdat de designs soms te klein zijn voor mijn nagels heb ik een trucje bedacht. Ik stempel gewoon een deel van mijn nagels, die baken ik af met een streep van een striper, en aan de andere kant kan je bijvoorbeeld nog een keer stempelen, het opvullen met lak, of een striper design maken.

Wat ik nog wilde vertellen, de stempels komen soms naast je nagels, het enige wat je dan moet doen is de restjes weghalen met een wattenstaafje gedoopt in nagellak remover. Een topcoat over alles heen sealt het geheel, zodat je prachtige design nagels langer mooi blijven.

Ik ben helemaal fan van Konad stempels! De image plates zijn er in ontzettend veel designs (ik heb er alweer een stel op het oog) waarmee iedereen (de een moet er misschien wat meer mee oefenen dan de ander) hele mooie, professioneel uitziende nail art kan creëren. Je kunt er eindeloos mee variëren door verschillende kleurencombinaties te gebruiken, te spelen met verschillende soorten lak of verschillende designs met elkaar te combineren. Het is echt leuk 'speelgoed'!

Boozyshop.nl verkoopt een groot assortiment aan Konad artikelen waaronder deze Image Plates en meer benodigdheden voor Konad Stamping Nail Art. Neem zeker even een kijkje in haar shop als je enthousiast bent geworden!

Until next time,
Serena Verbon