dinsdag 3 augustus 2010

How-to: Kenji Tattoos

Dat tijdelijke tattoo's helemaal in zijn zagen we al bij Chanel. Kenji Tattoos zijn in tegenstelling tot die van Chanel geen plakplaatjes maar inkt stempels. Je kunt er dus zoveel tattoo's mee maken als je zelf wil. Kenji heeft heel veel verschillende designs waarmee je leuke, tijdelijke tattoo's kunt zetten. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen met make-up remover en een stuk veiliger dan zwarte henna tattoo's. 


Voorbereiding
Voordat je kan beginnen met het zetten van de Kenji Tattoo's heb je een stempelkussen (€8,99) en speciale lichaamsinkt (€7,49) nodig. Dit is allemaal te koop via Enchantra.

Druppel 3/4 van het flesje op het kussen, bewaar de rest om het kussen later eventueel bij te vullen.

Als het gehele kussen is verzadigd met inkt sluit je het af met het deksel.  Je moet tenminste 2 uur wachten voordat je kan beginnen met stempelen.

De speciale Kenji stempels zijn gemaakt van kalksteen. Ik heb leuke sterren! Een normale en een nautical star, in groot en klein formaat. Ik heb al een nautical star op mijn voet laten zetten in Texas (een echte dus!). In Texas kwam je de nautical star overal tegen en deze ster doet me dan ook terugdenken aan de leuke tijd die ik daar heb gehad tijdens mijn stageperiode. Grote stempels kosten €6,49 en kleine stempels kosten €5,49. Er zijn ook medium en XL stempels. Alle stempels komen uit de webshop van Enchantra.

Druk de stempel stevig in het kussen...

Check of de stempel geheel is bedekt met inkt, en druk hem snel op de plek waar je hem wilt hebben. Je moet wel vrij snel werken want de inkt droogt snel op.

Soms gebeurt het dat de stempel niet 100% goed heeft gepakt. Foutjes corrigeer je met een speciale Kenji liner (€6,49).

Met andere liners, je hebt ze in de kleuren roze, wit, rood, blauw, geel, groen en oranje, kan je de tattoos eventueel inkleuren. Ik heb hier een nautical star ingekleurd met roze. Het ziet er wel geinig uit, maar ook meteen een stuk minder 'echt'.

En als je helemaal een feest van he tattoo's wilt maken, kun je ze versieren met body glitters. Ik heb het niet gedaan omdat ik de tattoo's zo echt mogelijk wil laten lijken en ook vond ik glitters niet zo passen bij stoere sterren. Bij andere designs - met bloemen bijvoorbeeld - staat het vast een stuk leuker.

Eind resultaat


Zo, ik ben even los gegaan met de sterren! Vind het wel gaaf staan en ze komen best echt over. Ik wreef er net even overheen (vrij hard) met mijn handen maar als ze eenmaal droog zijn gaan ze nergens meer heen. Ze blijven goed zitten. Als ik er heel hard overheen wrijf met water vervagen ze wel, dus tijdens en na het douchen moet je er niet te hard overheen wrijven. In plaats van afdrogen kun je je beter op die plekken droogdeppen. 

Ik bedacht me net iets. Als je nou een stempelkussen, inkt en een stuk of 20 stempels koopt kun je zo een handeltje beginnen in Spanje. Gewoon aan de boulevard gaan staan met een krukje en een uitklapbord met alle designs. Temporary Tattoos vanaf €5. Er zijn altijd toeristen die dat willen laten doen, en na een avondje heb je je investering er vast al uit! Idee!

Q: Wat vinden jullie van tijdelijke tattoo's? Of hebben jullie liever the real deal?


Until next time,
Serena Verbon