maandag 16 augustus 2010

DKNY Be Delicious eau de toilette

Be Delicious van DKNY is een parfum die bijna ieder meisje wel kent. Vijf jaar geleden kwam deze geur voor het eerst op de markt en sindsdien is 'het appeltje' een wereldwijd succes. Momenteel worden er ieder jaar zo'n vier miljoen flesjes verkocht. Dat zijn ongeveer 11.000 flesjes per dag, 450 flesjes per uur en bijna 8 flesjes per minuut! Amazing! Om vijf fantastische jaren te vieren heeft DKNY een Be Delicious eau de toilette spray uitgebracht met 'ons' topmodel Lara Stone als gezicht van deze geur. 



het doosje en de flacon

Be Delicious eau de toilette heeft alle eigenschappen die Be Delicious zo populair maken, maar is lichter en frisser dan de eau de parfum. De topnoot bestaat uit het sappige aroma van Granny Smith's, fruitigzure grapefruits en bloemige Magnolia. De top gaat over in het bloemige hart dat bestaat uit een geurenpalet van tuberoos, witte lelietjes-van-dalen, rozen en frisse viooltjes. De basis van deze geur bestaat uit warme noten van sandelhout, blond hout en witte amber.


Een goede vriendin van me is al vanaf het begin fan van Be Delicious. Het is echt haar meest favoriete parfum, haar lijfgeur, en het leek me daarom een goed idee om samen dit nieuwe parfum onder de loep te nemen. Ze bracht haar eigen Be Delicious eau de parfum flacons mee, de allergrootste maat voor thuis en een klein maatje (15 ml) voor in haar tas. 


Eenmaal op de huid aangebracht ruiken beide geuren hetzelfde, maar na een tijdje ruiken we een subtiel verschil. De eau de parfum ruikt warmer en voller en de houtnoten uit de basis zijn sterker aanwezig, terwijl de eau de toilette frisser en bloemiger ruikt doordat de topnoot hier sterker aanwezig lijkt. Ook lijkt het alsof de eau de toilette sterker ruikt in vergelijking met de eau de parfum, terwijl je dit juist eerder andersom zou verwachten! De geuren lijken sterk op elkaar, maar de eau de toilette is zoals verwacht inderdaad frisser en luchtiger en vervliegt naar ons idee niet sneller dan de eau de parfum.

DKNY Be Delicious eau de toilette spray is verkrijgbaar vanaf september 2010 en kost €29,75 (30 ml). De prijs is echt een meevaller als je het mij vraagt, want Be Delicious is echt een topgeur en de eau de toilette heeft een lange houdbaarheid op de huid (de geur blijft lang hangen) dus je krijgt zeker waar voor je geld. Als je van bloemige geuren houdt met een frisse topnoot en een warme, sensuele basis dan is Be Delicious wellicht wat voor jou. Ken je de geur niet en ben je toevallig in een parfumerie, just smell it! Het zou heel goed kunnen dat je er als een blok voor valt.

Until next time,
Serena Verbon