zaterdag 28 augustus 2010

Bleu de Chanel

Bleu de Chanel is het nieuwste parfum van Chanel voor de heren. Hoewel ik moet zeggen dat de geur ook geschikt kan zijn voor de opvallende, stoere vrouw. Zo vind mijn jongste zusje Tara dit parfum erg lekker voor zichzelf. Bleu de Chanel gaat gepaard met de lancering van een prachtige short movie geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorsese met Gaspard Ulliel in de hoofdrol. Gaspard is het gezicht van Bleu de Chanel - en tevens een onwijs lekker ding. Een link naar deze short film vind je onderaan dit artikel.


Bleu de Chanel is een eau de toilette die fruitigfris begint en later overgaat in een houtachtig en kruidig parfum. Voor mij is het een typisch herenparfum maar ik kan me ook voorstellen dat de combinatie van het frisse fruit en het zwoele hout ervoor zorgt dat vrouwen het parfum ook voor zichzelf kunnen waarderen. Bleu de Chanel is voor de avontuurlijke man. Levendig, ruig, oprecht. En deze man is tegelijkertijd ook een echte dandy. Charmant, klassiek, elegant en chique. Maar vooral, onverwacht.

De flacon is van een donker glas met afgevlakte hoeken en een donkere dop. Heel ruig en vierkant en mannelijk. De dop met name is speciaal, want hierin bevindt zich een sterke magneet die ervoor zorgt dat de dop met een harde klik op de flacon schiet. Een leuk detail en tegelijk ook erg praktisch.


Bleu de Chanel begint met de frisfruitige geur van citrusvruchten - sinaasappel en citroen  - gecombineerd met de frisgroene geur van pepermunt en vetiver. In de topnoot is ook een vleugje zoet te vinden van roze bessen en een zweempje pittige nootmuskaat en gember. De top gaat gladjes over in het hart van dit parfum die warm en zwoel is door het cederhout en jasmijn. Het hart is ook exotisch en mysterieus door de zoetkruidige geur van patchouli, wierook en labdanum (een soort hars die naar amber ruikt). De basis van dit parfum bestaat uit sandelhout, een warme diepe houtgeur die ergens ook iets zoets en exotisch heeft.

Een parfum is altijd zo lastig om te omschrijven maar ik hoop dat jullie met bovenstaande omschrijving een beetje een idee krijgen nu. Bleu de Chanel begint fris en fruitig en eindigt in een warm, kruidig en zwoel parfum met exotische, oosterse noten. 

Hieronder een paar stills uit de short film Bleu de Chanel van Martin Scorcese.

Klik hier om de Short Film te bekijken.

Bleu de Chanel ligt sinds midden augustus in de winkels. Prijzen; eau de toilette €56/50ml, €76/100ml. After Shave Lotion €49,50/100ml. Deodorant €25,50/100 ml. De geur is verkrijgbaar bij de meeste parfumerieĆ«n en luxe drogisterijen.

Q: Dragen jullie wel eens een herenparfum als damesparfum?

Until next time,
Serena Verbon