vrijdag 27 augustus 2010

My Favourite... Concealer

Een paar maanden geleden kocht ik deze concealer van Bobbi Brown. Het is mijn allereerste product van dit merk maar via Debbie had ik er al veel goeds over gehoord. Ik was op zoek naar een concealer die me geen droge plekjes zou geven en die als het ware versmolt met mijn huid. Volgens Deb moest ik dan voor de creamy concealer gaan. Zelf had ze al een aantal potjes verslonden en op haar aanraden kocht ik er ook een.


Ik kocht de Creamy Concealer Kit, een kit bestaande uit een concealer (bovenste gedeelte), een sheer finish loose powder (onderste gedeelte) en een powderpuff. Ik heb de kleur Natural (concealer) en Pale Yellow (powder). De prijs van deze kit is niet misselijk, namelijk €32,50. Ik had nog nooit zo'n dure concealer gekocht maar ik moet zeggen dat ik er echt geen spijt van heb gehad.


Zoals je ziet is de concealer bijna op (pan pornnnn!) dus wordt het hoog tijd voor een nieuwe. Deze creamy concealers van Bobbi Brown zijn ook los te verkrijgen, dus zonder loose powder en powderpuffje. En dat is maar goed ook want ik gebruik dat eigenlijk helemaal niet! En los kosten ze maar €21,50. Of nou ja, 'maar'. Het scheelt meer dan een tientje, en dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk, zeker omdat ik die loose powder toch niet gebruik. Zonde van het geld anders.


De structuur van de creamy concealer is, nou ja, creamy. Het is een lekkere dekkende concealer die ondanks zijn iets dikkere, romige structuur toch heerlijk soepeltjes uitsmeert. Zeker met een primer eronder glijdt het gewoon over je gezicht alsof het vloeibaar is. Ik hou van de goede dekking die het geeft, aangezien ik nog best vaak last heb van littekens (ik kan nooit van mijn puistjes afblijven) en pigmentverschil. Oh en na een zware nacht is een dekkende concealer natuurlijk ook meer dan welkom!

Hieronder heb ik niets op mijn gezicht (behalve een streep eyeliner).


Hieronder heb ik concealer aangebracht (met een kwastje overigens, aangezien het zo weinig is dat ik het er met mijn vingers niet meer uitkrijg) op de plekken in mijn gezicht die het volgens mij nodig hebben. Onder mijn ogen, op littekentjes en rond mijn mond (pigment verschil).


De lekkere romige structuur is misschien ietwat vettig, maar het smeert daardoor juist heerlijk soepel uit over mijn gezicht. De geconcentreerde plekjes die donkerder zijn zoals littekens dep ik en de plekken die pigmentverschil vertonen zoals onder mijn ogen en rond mijn mond veeg ik uit.


Zo. Dat is al een stuk egaler en frisser, niet? Sommige bezoekers begrepen niet dat ik geen foundation gebruikte, maar dat komt gewoon omdat ik zo'n goede concealer heb die als ware versmelt met je huid. Mijn gezicht vind ik zo al egaal genoeg, dus hierover draag ik dan alleen nog een bronzer en blush en klaar!

Ik hoop dat ik een nieuwe Creamy Concealer kan vinden hier in Florida, want het zal hier wel goedkoper zijn (Bobbi Brown is een Amerikaans merk) en anders scheelt het al snel een paar euro' s door de dollarkoers.

Q: Wat is jullie favoriete concealer?

Until next time,
Serena Verbon