dinsdag 13 juli 2010

Schoonheidssalon Verwen Skin Care

Laatst was ik uitgenodigd bij Schoonheidssalon Verwen Skin Care in Hoogeveen, waar ik een behandeling kreeg van eigenaresse Corine. Verwen Skin Care is een salon die uitsluitend met het merk Dermalogica werkt. Dermalogica is ontwikkeld door dermatologen en de producten bevatten o.a. geen kleurstoffen, alcohol en parfum. Nice! Ik had al veel goeds over dit merk gehoord en ik was dan ook reuze benieuwd naar de producten en de behandeling.


Verwen Skin Care is de salon van Corine, een knappe blondine van nog geen 30 jaar. Met ruim 10 jaar ervaring en een behoorlijk aantal Dermalogica trainingen achter de rug kunnen we haar een echte skin care expert noemen. Ze wist me tijdens de behandeling heel veel te vertellen over Dermalogica, de werking die het heeft op de huid en over de huid in het algemeen. Daarbij is ze echt een visitekaartje van haar salon, want ik dacht dat ze een jaar of 23 zou zijn. 

Verwen Skin Care is haar eigen salon die zich achterin kapsalon Haar Fashion bevindt. De salon is niet groot, maar van alle gemakken voorzien. 


Voordat we begonnen onderwierp ze mijn huid aan een analyse zodat ze wist welke producten het beste bij mijn huidtype zouden passen. Ik bleek een vochtarm voorhoofd te hebben, verstoppingen op mijn voorhoofd, neus en kin (T-zone) en over het algemeen heb ik een mooie elastische huid.


Dermalogica baseert hun skincare regime op de Double Cleanse methode. Corine begon mijn huid te reinigen met PreCleanse, een heerlijke olie op basis van plantenextracten. Olie op een vette huid met verstoppingen? Ja natuurlijk! Olie en olie mengen, dus olie kan juist heel goed vuil (talg) en vetheid (make-up) oplossen. De olie werd lekker ingemasseerd en de geur was heerlijk, het ruikt naar citrusvruchten. Zoals ik eerder zei gebruikt Dermalogica geen parfum, de geur is puur afkomstig van de ingrediĆ«nten en etherische oliĆ«n. Door water toe te voegen veranderd de olie in een melkachtige emulsie die alle opgenomen resten wegspoelt.


Na de PreCleanse gebruikte ze de Special Cleansing Gel, voor de normale en gecombineerde huid. Deze schuimende gel verwijderd onzuiverheden diep in je huid. Na afspoelen en droogdeppen voelt mijn huid superzacht aan, en helemaal niet droog en trekkerig! Na de tweede reinigingsstap (Double Cleanse methode) was het tijd voor de multi-active toner, voor elke huid. Deze toner zit in een spray en kan je dus de gehele dag gebruiken voor verfrissing, en natuurlijk na iedere reiniging. 

Ik vertelde Corine over mijn pigmentvlekken en meteen kwam ze aanzetten met de Daily Microfoliant. Deze scrub is zo mild dat het iedere dag gebruikt kan worden. Het bevat het Skin Brightening Complex, bestaande uit moerbei, kiwi en zoethout, die pigmentvlekken aanzienlijk minder zichtbaar maken. Het bevat daarnaast werkstoffen uit rijstzemelen die de productie van melanine (melanine zorgt voor pigment vorming) reguleren. Het is een poeder die je aan moet maken tot een papje met water, en vervolgens masseer je het in op je gezicht. Ik heb een mini verpakking meegekregen om uit te proberen thuis (samen met heel veel proefjes), een review volgt nog!


Als moisturizer koos Corine voor de Active Moist, voor de normale tot vette huid. Het is een hele lichte creme die snel wordt opgenomen door mijn huid. Het voelt ook totaal niet vettig aan! Rode plekjes (Corine had ervoor nog wat mee-eters verwijderd) verdwenen vrij snel, en mijn huid voelde lekker glad en zacht.

Ik was aangenaam verrast over de Dermalogica producten en dik tevreden met de goede behandeling van Corine. Nu moeten jullie wel weten dat Dermalogica producten aardig aan de prijs zijn. De prijzen liggen gemiddeld rond de € 40 - 60. Voor sommigen van jullie is dat misschien niet eens zo gek, maar ik weet dat ik veel jonge bezoekers heb die dat soort bedragen absoluut niet kunnen missen. Gelukkig heeft Dermalogica daarom ook een jongere lijn op de markt gebracht genaamd CLEAN. Hieronder heb ik de display in Corine's salon even gefotografeerd:


Dat ziet er vrolijk uit he? De producten uit de CLEAN lijn kosten rond de €20 en er bestaat ook een starters kitje met allemaal mini verpakkingen voor €29. Corine vertelde me trouwens ook dat ze is aangesloten bij een vereniging van schoonheidsspecialisten die zich speciaal hebben gericht op acne. Daarom kun je via je zorgverzekering gratis acne behandelingen krijgen in haar salon. Er zijn meer salons aangesloten, misschien wel een bij jou in de buurt. Dus als jij last hebt van acne maar geen behandeling kan betalen bij een salon, neem dan even contact op met je zorgverzekering want er is een grote kans dat je die gewoon vergoed krijgt, mits je naar de juiste (aangesloten) salon gaat! Goed nieuws he?

Natuurlijk kon ik de salon niet verlaten zonder een Dermalogica product mee te nemen. Om nou alles te kopen wat ze had gebruikt was me iets te veel van het goede, dus koos ik de PreCleanse. Dit product beviel mij toch het meeste namelijk! Heerlijk dat inmasseren van de olie op mijn gezicht, en daarna spring ik gewoon onder de douche om alles af te spoelen. Uiteraard volgt hier nog een review van.


Mijn eigen fles PreCleanse


Inmiddels gebruik ik de proefjes die ik kreeg van Corine, en overweeg ik meer Dermalogica te kopen. Het bevalt namelijk ontzettend goed! Gelukkig kan dat gewoon via haar online webshop SkinProducts.nl wat me weer een ritje Hoogeveen bespaart.

Neem dus allemaal even een kijkje op de site van Corine's Salon Verwen Skin Care, en in haar Dermalogica webshop Skin Products.


Q: Zijn jullie bekend met Dermalogica producten? En wisten jullie dat je acne behandelingen vergoed kon krijgen van je zorgverzekering? Ik niet namelijk, had ik dat maar geweten vroeger...

Until next time,
Serena Verbon