zondag 11 juli 2010

Opruimtip: Hello Kitty ladebakjes van Zeeman

Vorige week kocht ik bij de Zeeman, de Zeeman ja, een stel Hello Kitty dozen en ladekastjes. Voor maar €2,50 per stuk! De dozen zijn ideaal voor mijn beautyspullen en mijn make-up stash kan ik mooi in de ladekastjes kwijt. 


Voorheen bewaarde ik alles op 3 plekken: mijn slaapkamer (in 2 lades van de IKEA Malmo ladekast), mijn werkkamertje (voor de computer en verspreid over de tafel die ernaast staat) en in de woonkamer (op de eettafel). Echt een zooitje dus en gisteren zijn mama en ik eindelijk eens flink aan het opruimen geweest. Een prima moment om alles lekker uit te zoeken en netjes op te bergen. Vind ik eigenlijk ook wel lekker, zo herontdekte ik mijn stash weer (hee, ik wist niet dat ik die had!) en nou ja, opruimen is gewoon lekker soms. Jullie snappen me.

Wat ik deed was alles maar dan ook echt ALLES naar de badkamer brengen wat beauty betrof. Onderstaande foto geeft even een beeld van de chaos die hiermee ontstond. En dan moet ik zeggen dat mijn nagellak stash, parfum stash en grote spullen als een fohn en stijltang hier nog niet op stonden. Denk dus even aan de hoeveelheid troep op deze foto x 2. En dat moest ik allemaal op de droger zien te krijgen?

Before:
Zelfs Clarence zag het niet meer zitten...


Uiteindelijk stapelde ik 2 ladekastjes op elkaar en heb ik alles gesorteerd in houten bakjes (van IKEA).  Ik heb een paar dingen weggegooid omdat ze uitgedroogd waren of gewoon op, en ik kon een doos vullen met spul dat ik niet meer gebruik en die heb ik meegegeven aan mijn moeder. 

After:
In de ladekastjes zitten mijn make-upjes, erop staan bekers met kwasten, een brush cleanser, een parfumverpakking die ik niet weg wil gooien, een flesje glycerine en mijn kam en borstel.


Naast de ladekastjes een dienblad met daarop mijn parfums, wattenstaafjes, haarspul en gezichtsverzorging. Ernaast een houder met wattenschijfjes en oogmake-up remover van de Etos. Die schijfjes zijn top, de vloeistof in een flesje is nop. Dit zijn dingen die ik dagelijks gebruik, dus ik vond het fijn om ze binnen handbereik te houden.


De houten bakjes van IKEA passen qua lengte precies in de lades, maar je houdt er nog wel ruimte over naast. De dingen die ik het meest gebruik heb ik voorin gelegd.


Ik was echt in goede bui, want ik heb zelfs AL mijn kwasten (en dat zijn er nogal wat) uitgewassen met shampoo en te droge gelegd. Mooi schoon zijn ze zo he? Ik had nooit eerder mijn kwasten gewassen en ik heb mezelf beloofd het wel vaker te doen, man, die troep die er allemaal uit kwam...

Nou, super netjes nu toch? En alles lekker op 1 plek. Ik had er dan ook wel een paar uur voor nodig om het zo te krijgen. De twee lades van de IKEA Malmo ladekast zijn nu vrij voor andere dingen, spulletjes van Bas bijvoorbeeld, als we gaan samenwonen ^^

Until next time,
Serena Verbon