zondag 11 juli 2010

Gradient Nails - voor korte nagels

In mijn vorige how-to over Ombre Nails gebruikte ik 3 kleuren voor het gradient effect. Als je nagels niet zo heel lang zijn krijgen die 3 kleuren het een beetje krap op je nagels en komt het gradient effect niet zo goed uit de verf als de bedoeling is. Veel meiden zeiden daarom tussen de comments dat hun nagels veel te kort waren voor die how-to. Speciaal voor deze meiden heb ik nu Gradient Nails gemaakt met slechts 2 kleuren. Ideaal voor de kortere nageltjes.

You Need
Basecoat, twee kleuren nagellak die je mooi in elkaar kunt laten overlopen. Dat kunnen kleuren zijn die tone-sur-tone zijn met elkaar zijn (naast elkaar in het kleurenspectrum liggen) of juist contrasterend zijn. Verder een topcoat; glanzend, mat of met subtiele shimmers, wat jij wil. 

Lak je nagels met een basecoat en vervolgens met een dekkende laag van je basiskleur. Ik koos voor een koraal/oranje kleur van Essie genaamd Tangerine.

Met een make-up sponsje breng je vervolgens de tweede kleur aan. Lees in mijn vorige how-to hoe dit precies te werk gaat. Ik koos voor een fuchsia kleur van Rituals genaamd Smart Rose. 

Haal met een wattenstaafje gedoopt in nagellakremover de geknoeide nagellak weg van je vingertoppen en lak er een mooie topcoat overheen om het geheel glad te maken en te beschermen. 

Inspiratie
Als inspiratie voor deze kleurencombinatie nam ik de kleuren uit de Yves Saint Laurent Rock and Baroque fall collection 2010. Bovenstaand nagellak duo heet Rive Gauche. Ik heb er een artikel over geschreven laatst, als je er nieuwsgierig naar bent (klik).

Deze kleurencombinatie uit dezelfde collectie heet Beautiful Night en vond ik ook erg inspirerend. Het donkere paars met het metallic goud steekt mooi bij elkaar af maar staat schitterend bij elkaar. Ik moest het daarom ook even uitproberen op mezelf:

Mooi he! Ik koos voor shimmer en glitter lakjes en zoals je ziet geeft dat een heel chique en feestelijk effect! De paarse kleur is Pompous van Rimmel en de champagne/gouden kleur is Stellar van China Glaze. 

Zo. Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben opgedaan om gradient nails te maken met slechts 2 kleuren. Het effect kun je wat subtieler houden door bijpassende kleuren te nemen, maar persoonlijk vind ik juist de contrasterende kleuren het gaafst! Gradient Nails met 2 kleuren zijn dit keer ook zeer geschikt voor de kortere nagels, en het is ook nog eens een stuk sneller klaar. Dus no excuses, iedereen aan de Gradient Nails!

Until next time,
Serena Verbon