maandag 5 juli 2010

Ook vandalen zijn wel eens verliefd #2

Vorige week liet ik jullie een verzameling foto's zien van inspirerende graffiti teksten die ondanks het feit dat ze illegaal zijn stiekem heel erg lief zijn. Ik vroeg jullie om eigen foto's in te sturen of om foto's te maken als jullie zoiets leuks tegen zouden komen. Bovenstaande foto is niet zelfgemaakt, maar een lezeres vond hem toch de moeite waard om in te sturen. Thanks for sharing! Bekijk hieronder nog meer leuke inzendingen van lezers.


Ingezonden: Love is Possible
Dit zag ik staan op een muur in de oudste straat van Tel Aviv (Israël) tijdens een vakantie. Ik vind het zo'n leuke foto. (:


Ingezonden: Eliana Ti Voglio Bene (Eliana ik hou van je)
Hier een zelfgemaakte foto van op reis vorig jaar naar Toscane Italië. Helemaal bovenop een berg bezochten we een mooi oud dorpje in Montecatini en na wat ronddwalen ontdekte we zo'n half afgebroken binnenplein van een kasteel. Ergens op een bankje vonden we de de tekst die je op de foto kan zien. Vast van een romantisch Italiaans koppeltje dat vol verliefdheid hand in hand daar op dat plein had gestaan, of misschien wel van een stoere jongen met zijn vrienden die de wereld wilde laten zien hoeveel hij van Eliana hield? Mijn sarcastische vriend gaf er zijn vrije vertaling aan, nl: "Eliana ik heb je goed gevogeld" :) Dat staat er natuurlijk niet maar op dat moment was het best grappig.


Getipt: You Concrete Me
Jeroen van Artsy.nl wees me op het werk van Banksy. Hierboven in het praatwolkje staat 'You concrete me', wat grappig is omdat concrete beton betekent en het ook gezegd wordt door een blok beton. En you concrete me is weer een grappige woordspeling op you complete me. Wie zegt dat een blok beton geen gevoelens heeft?


Happy Birthday
Aaaaw! Een graffiti artiest maakte dit speciaal voor de verjaardag van zijn liefje!


You are my sunshine
Hier word je toch helemaal gelukkig van als je op straat loopt en dit op de stoeptegels geschreven ziet staan? Zien jullie dat de tekst al een aantal keren is overgeschreven? Steeds als het vervaagt vernieuwd iemand de tekst weer.


You are beautiful
Of je het nu van Christina Aguilera moet horen of van een muur, hier moet je vast van glimlachen. Bedenk dat je inderdaad mooi bent en de moeite waar bent. Everyone is beautiful to someone. Remember that!


Cut my hand on the thorns of your roses that never bloom
Komt deze jullie bekend voor? Gefotografeerd in de Marnixstraat te Amsterdam. Een hele diepgaande tekst,  godsdienstig misschien. Staat die 3.14 voor een bepaalde passage uit de Bijbel? Heeft iemand enig idee waar deze tekst van is?

Als jullie nog leuke vakantie kiekjes tegenkomen met dit soort lieve graffiti teksten mail ze dan naar starpede@hotmail.com zodat ik ze de volgende keer kan plaatsen in een nieuw artikel. En mocht je iets tegenkomen op straat neem dan vooral een foto en deel het met ons!

Until next time,
Serena Verbon