vrijdag 23 juli 2010

Nail Art How-to: Pink Ribbon

Gisteren vertelde ik jullie over de Pink Ribbon Awards en door dit thema raakte ik geïnspireerd. Ik creëerde een lieflijk nail art design in het roze en met Konad 3D stickers in de vorm van een roze strikje (pink ribbon). Het is een hele makkelijke tutorial! In de maand oktober staat borstkanker awareness centraal dus ik zou zeggen, oefen dit design nu, en draag het ZEKER in de maand oktober nog eens. 


You Need
Een base- en topcoat (ik gebruik die van Rituals), een zachtroze basiskleur (ik gebruik Essie Charmeuse) een witte en een roze striper (ik heb de Konad 2Way stripers via Enchantra). Als je geen stripers hebt kan het ook met gewone lakjes en met behulp van een dotter of sateprikker.

Enchantra verkoopt deze Konad 3D stickers.

Deze sheet bevat allemaal schattige gekleurde strikjes! Cute!

Let's Start!
Lak je nagels met een enkele laag basecoat en een dekkende laag van je zachtroze basiskleurtje. Essie Charmeuse is een babyroze kleur met een parelmoeren shimmer. Very pretty!

Nu gaan we uit ons losse handje een french tip lakken! Een tip is om eerst bovenstaand figuur te tekenen: trek vanaf de zijkant van je nagel een schuine streep naar boven toe en herhaal dit aan de andere kant. Met een striper ga je preciezer te werk, maar als je geoefend bent moet het ook met een normaal nagellak kwastje te doen zijn.

Trek nu een kromme lijn vanaf de ene hoek naar de andere hoek. Vul alles in met wit. Als het goed is heb je nu een mooie french tip!

Met de roze striper (de Konad 2Way striper heeft een dot naaldje) teken je kleine stipjes in je french tip.

Pak nu je stickervel erbij en plak de roze strikjes halverwege je french tip, zoals hierboven. Ik plak de strikjes in het midden, maar aan de zijkant van je nagels is ook erg leuk. Lak er twee lagen topcoat overheen, om het geheel te sealen en zodat de sticker niet zo voelbaar 'op' je nagels ligt.

Final Result

Pink Ribbon nail art, schattig en tegelijkertijd stimuleren en supporten we de borstkanker awareness! Ik hoop dat jullie dit een leuke tutorial vonden, het is echt niet moeilijk dus ik weet zeker dat jullie hem ook kunnen. Succes! Mochten er trouwens nog nail art verzoekjes zijn, tell me. Ik ben wel bezig met een marble nail experiment, dus dat gaat sowieso nog komen.

Until next time,
Serena Verbon