vrijdag 30 juli 2010

Moviefreak Tip: IMDb

Echte filmgekken zullen deze site ongetwijfeld al kennen. IMDb. The Internet Movie Database. Dit is DE site op het gebied van films en series. Dus als je net als ik gek bent op films of wilt opzoeken hoe die ene acteur uit die ene film ook alweer heet, dan is deze site een echte must-have. Wat mij betreft is IMDb mijn holy movie grail. Het is de meest grote en betrouwbaarste filmsite alive, ik zweer erbij. Voordat ik een film kijk check ik hem eerst altijd even na via IMDb.


Als je naar IMDb.com surft weet je in eerste instantie niet zo goed wat je moet doen. Je ziet van alles staan, veel tekst, veel links, wat plaatjes, waar moet je in hemelsnaam beginnen? Relax maar, tante Serena gaat jullie de weg wijzen in movieworld. Surf om te beginnen allemaal even naar IMDb.com

Specifieke film opzoeken
Ok je hebt een trailer gezien, laten we zeggen die van Inception, en je wilt weten of deze film de moeite waard is. Tik bovenin de zoekbalk 'Inception' en druk op search. So far so good, right? De zoekopdracht levert een x aantal films op met het woord Inception in de titel.  Achter de titels staan jaartallen. Het gaat hier om de nieuwe film Inception met Leo, dus klik je op de bovenste hit Inception (2010). Je komt nu op een pagina met details over deze films. Waar ik altijd meteen naar kijk zijn de sterren. Zoals je ziet heeft inception een 9,2 gekregen op basis van bijna 93.000 stemmen. Door de hoeveelheid stemmen is de rating erg betrouwbaar en kun je er van uitgaan dat we hier met een absolute topper te maken hebben!  Onder de sterren kun je zelfs zien hoe de film scoort in de top 250. Inception staat op nummer 3! Uit het niets op 3, dat is gewoon amazingly good.


Rechtsboven kun je de trailer nog eens bekijken, en meer korte clips uit de film. Persoonlijk wil ik dit niet omdat ik alles van de film liever in de bioscoop zie, en dus niet van tevoren. Ik laat me graag verrassen. Het genre is ook belangrijk om een blik op te werpen. Inception valt onder action, sci-fi, mystery en thriller. Spannend en echt iets voor mij! Maar, hier moet je wel van houden natuurlijk. Als je iets naar beneden scrollt zie je de cast. Als je op de naam van Leonardo klikt kom je op zijn persoonlijke pagina waar meer info over hem te vinden is waaronder films waarin hij gespeeld heeft en waarin hij nog zal gaan spelen.


Discover it!
IMDb is eigenlijk ook gewoon een kwestie van klikken en doorklikken. In eerste instantie ziet het er heel druk en moeilijk uit, maar je komt er vanzelf achter hoe de site werkt. Soms is het wel handig als iemand het voor de eerste keer eventjes uitlegt. Een aanrader is om op 'movies' te klikken (onder de zoekbalk) en vervolgens op 'top 250'. Als je even geen inspiratie hebt bij het uitzoeken van een film in de videotheek, raadpleeg dan deze lijst. Als je van trailers kijken houdt klik je op 'videos' en vervolgens op 'trailers'. Verder vind ik het altijd leuk om vast te kijken wat er voor films uitkomen, dan klik ik op 'movies' en op 'now playing'. Rechtsboven kun je de maand selecteren waarin films gepland staan. Altijd leuk om je vast te verheugen op een film!

Sorry voor deze non-beauty post, maar IMDb.com is ZO handig en ik weet zeker dat er zich onder mijn bezoekers ook veel filmliefhebbers bevinden, dus ik wilde jullie mijn Holy Grail graag delen. Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben! ^^

Q: Welke film zag jij voor het laatst? En welke film wil je nu het allerliefste zien in de bios?

Until next time,
Serena Verbon