vrijdag 30 juli 2010

Review: Doll Face Cosmetics Travel Kit



Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar leuke merken die natuurlijke ingrediënten gebruiken. Doll Face is zo'n merk! Ze verkopen handgemaakte beautyproducten bereid met verse, biologische vruchtensappen en bloemen- en plantenextracten maar ZONDER synthetische ingrediënten zoals geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen. De producten van Doll Face zijn biologisch afbreekbaar, de verpakking is van recyclebaar glas en aluminium en uiteraard zijn ze niet getest op dieren. En dan ziet het er ook nog eens hartstikke mooi en chique uit!

Ik ontdekte het merk via Beauty Queen. Deze prachtige webshop verkoopt luxueuze beautymerken die je niet in iedere webshop tegenkomt (als je deze webshop nog niet kent, neem dan zeker even een kijkje!). Mijn oog viel direct op deze Glamour-to-go Travel Kit for normal to oily skin (er is ook een kit voor normal to dry skin). Deze kit bestaat uit een cute roze beautycase met 5 Doll Face miniverpakkingen die passen bij mijn huidtype. Op deze manier kon ik lekker alles uitproberen zonder meteen de full size producten aan te schaffen, en dan krijg je er ook nog een superleuk koffertje bij!


Beautycase


Binnenkant


Miniverpakkingen


Als je de opvulling eruit haalt heb je een leuke beautycase waar nog best wat in past!

In de beautycase zitten 5 miniverpakkingen geschikt voor een normale tot vette huid. De miniverpakkingen zien er net zo luxe uit als hun full size versies. Het zijn prachtige verpakkingen van glas met aluminium doppen en gedetailleerde etiketten, echt een lust voor het oog! In de flesjes zit 29 ml product en in de potjes zit 14 gram product.








(v.l.n.r.) Lemon Drop, Mai Tai en Perpetual

De Glamour-to-go Travel Kit (normal to oily skin) bestaat uit;

Hoopla Cleansing Wash

Deze facewash gebruik ik graag onder de douche. Het is een mild schuimende facewash die mijn gezicht lekker fris en fruitig maakt met enzymen van de appel en citroen. Het ruikt heel mild en neutraal. Na gebruik is mijn gezicht niet trekkerig en droog.

Lemon Drop Exfoliating Scrub

Lemon drop is een zalig ruikende scrub met een geur van verse limoenen en citroenen. De scrubbende bestanddelen bestaan uit hele fijne gemaalde puimsteen. Lemon Drop scrubt goed en doet geen pijn, al vind ik het toch een gek idee om je gezicht met puimsteen te scrubben. Na gebruik heeft mijn huid een ultra glowy gloed! I like it!

Madras Balancing Toner

Hmmmm, deze toner ruikt heerlijk naar een frisse appletini cocktail! Oliën van de grapefruit en citroen zorgen ervoor dat mijn vette huid niet meer glimt en appel cider brengt de pH van mijn huid weer in balans. De toner bestaat verder uit veel meer vitaminebommetjes die de huid een echte oppepper geven! 

Perpetual Moisture Cream

Perpetual is een romige, stevige creme die lekker aanbrengt op mijn huid. Je hebt slechts een klein likje nodig voor je hele gezicht en hals, het smeert heel zuinig uit. Perpetual ruikt naar bijna niets (wat ik niet erg vind) en maakt mijn huid lekker zacht. Het trekt goed in en mijn huid voelt de gehele dag gevoed aan.


Mai Tai Firming Eye Gel

Normaal gesproken ben ik echt een slacker wat oogcreme betreft, ik "vergeet" het gewoon te smeren na mijn dagcreme. Mai Tai echter is lekker voedend waardoor mijn concealer beter aanbrengt. En ik weet niet of het tussen mijn oren zit of niet, maar het lijkt ook alsof mijn donkere kringen en puffyness verminderen bijna direct na het aanbrengen. Ik zag er vandaag echt slecht uit (ben een beetje ziekjes) en mensen op het werk zeiden er zelfs wat van. Ik heb net Mai Tai aangebracht en ik moet zeggen dat ik er al een stuk frisser uit zie!

Over het algemeen ben ik tevreden met deze Doll Face producten. Ze ruiken lekker, brengen lekker aan, en ze zorgen voor een zachte, schone huid die de hele dag door gevoed is en straalt van gezondheid!  En dan zijn de producten ook nog gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze travel kit is inderdaad ideaal voor op reis (ik weet al wat ik inpak als ik straks op vakantie ga!) maar ook ideaal om de producten eerst even uit te proberen of als mooi geschenkpakket om kado te doen.

Producten van Doll Face zijn te koop via de webshop van Beauty Queen. Deze Travel Kit kost €35. Full size producten kosten gemiddeld €20 per stuk.

Neem ook eens een kijkje op de officiële Doll Face site voor gedetailleerde productinformatie.

Until next time,
Serena Verbon