maandag 12 juli 2010

How-to: Easy Striper Nail Art

Laatst was ik in de Kruidvat en stond ik wat te snuffelen bij het vak van Essence. Mijn oog viel op hun stripers en met name de kleur Silver Surfer. Ik swatchte hem stiekem, was aangenaam verrast, en besloot hem meteen af te rekenen. Deze striper kost slechts €1,99 maar de kleur is heel mooi, dekkend metallic met subtiele shimmers. Sindsdien ben ik er flink mee aan het experimenteren geslagen en heb ik leuke how-to's voor jullie bedacht om deze striper te combineren in leuke nail art designs.


Shooting Star - tutorial

You Need:
Een basecoat, een basiskleurtje (ik koos voor Shrek's Rumple's Wiggin'), Essence striper in Silver Surfer, strass steentjes en een topcoat.
Let's Start!
Lak je nagels met een laagje basecoat en een dekkende laag van je basislak.

Pak je striper erbij. We gaan straaltjes maken vanaf een hoek van je nagel. Ik koos voor de rechterhoek, maar vanaf de linkerhoek is ook mooi. Begin in de hoek en werk naar jezelf toe. Zet de streepjes heel nonchalant, met een losse pols. Probeer maar eens, het is makkelijker dan het lijkt.

Ik koos voor 4 streepjes.

Pak nu je strass steentjes en zet een steentje in de hoek van je nagel, als bron van de stralen. Ga er met een topcoat overheen maar werk om het steentje heen. De randen van het steentje worden nu wel gesealed door de topcoat, wat er voor zorgt dat het (hopelijk) langer blijft vastzitten.

Final result!
Dit design deed me denken aaneen vallende ster, vandaar de naam Shooting Star. Als je niet zo van de strass steentjes bent en 4 streepjes iets te tammetjes vind, is de volgende tutorial misschien meer jouw ding.

Starburst - tutorial

You Need:
Basecoat, een lekker knalkleurtje als basiskleur (ik koos voor de matte, fluor roze Gynics kleur nr. 47), Essence Silver Surfer striper, glitterlakje (OPI Alice in Wonderlands's Mad as a Hatter) en een topcoat.

Lak je nagels met een laagje basecoat en een dekkende laag van je basiskleur.

Maak lekker veel streepjes en laat de ene langer doorlopen dan de andere.

Breng de glitterlak aan over het gedeelte waar de streepjes lopen en centreer de glitters in de hoek. Zo lijkt het net - vind ik - alsof er een glitter explosie heeft plaatsgevonden op je nagels. Vandaar de naam Starburst. Breng een laagje topcoat aan om het geheel te sealen en te beschermen.

Final Result!

Ik vind de Essence Nail Art stripers echt een aanrader. Naast de Silver Surfer zijn er dacht ik nog 2 of 3 andere kleuren, maar Silver Surfer is verreweg de mooiste! Een echte must-have voor de nail art fans, maar ook voor iemand die net wil gaan beginnen. Stripers werken heel makkelijk en zijn met bijna al je eigen lakjes te combineren. Bovendien heeft deze Essence striper een zacht prijsje, namelijk €1,99.

Until next time,
Serena Verbon