donderdag 22 juli 2010

Estée Lauder Pink Ribbon Award

Dit jaar organiseert Estée Lauder Companies Benelux opnieuw de zesde editie van de Estée Lauder Pink Ribbon Award met als thema voor 2010 ‘Pink Energy’. De aandacht voor borstkanker is een wereldwijd initiatief van Estee Lauder Companies. De maand oktober staat helemaal in het thema van borstkanker awareness en met het Pink Ribbon Award Gala wordt er dan ook extra aandacht gevraagd voor deze ziekte die jaarlijks meer dan 200.000 slachtoffers treft en waarvan er maar liefst 40.000 komen te overlijden. 


De Estée Lauder Pink Ribbon Award is toegankelijk voor beroeps- en amateurfotografen en studenten, met als doel openheid over borstkanker te stimuleren waardoor er eerder aan de bel wordt getrokken als we bijvoorbeeld een bobbeltje voelen. Daarnaast wordt talent aangemoedigd door op geheel eigen wijze een heftig onderwerp in beeld te brengen en om het leven na borstkanker een krachtig en hoopgevend toekomstperspectief mee te geven.

Pink Ribbon Award Gala
De jury zal uit alle inzendingen maximaal 50 foto’s selecteren waarvan drie inzendingen worden genomineerd. De winnaar zal zijn prijs tijdens het Pink Ribbon Award Gala 2010 in ontvangst mogen nemen. Het Pink Ribbon Award Gala zal dit jaar plaatsvinden in de eerste week van oktober. Na het Pink Ribbon Award Gala zal er een foto-expositie plaatsvinden waar alle geselecteerde foto's te bezichtigen zijn.

Thema
Het thema dit jaar is ‘Pink Energy’. Fotografen worden gevraagd om vrouwelijkheid tijdens en/of na borstkanker te verbeelden met het thema als accent. Inzenden kan tot 24 augustus 2010, dus je hebt nog een maand de tijd. De beoordeling vindt plaats door juryleden die vanuit hun deelgebied en expertise uitgenodigd zijn. Check voor meer info de officiële site www.pinkribbonaward.nl

Iedereen mag een foto inzenden, dus ook jullie, om kans te maken op een mooie geldprijs (die je eventueel meteen kunt schenken aan het goede doel). Ik heb even gegoogeld en dit is de winnende foto van 2008, gemaakt door Peter van de Berge. De foto heet Mowitika, wat 'wees dapper en sterk' betekend. Het thema van 2008 was Power for Pink. Ik vind de foto echt prachtig!

Ik was geïnspireerd door dit thema, en maakte een bijpassend Pink Ribbon nail art design. Morgen zal ik de tutorial online zetten voor jullie!


Until next time,
Serena Verbon