zondag 25 juli 2010

Beauty Tip: opbergen minerale make-up

Laatst botste ik tegen dit handige doosje aan. Het kostte iets rond de €1,50 en de klepjes sluiten goed, echt met een harde klik. Ik wist nog niet zo goed waarvoor ik dit doosje zou gaan gebruiken, maar het was zo'n handig ding dat ik hem maar gewoon meenam. Inmiddels heb ik een functie voor dit doosje gevonden, ik bewaar er nu mijn losse minerale make-up in! Benieuwd waar dit doosje eigenlijk oorspronkelijk voor bedoeld was?




Het is de Nail Art Collector's Case van Essence! Je kunt hier je nail art dingetjes in bewaren zoals kleine pareltjes, strass steentjes of glitters etc. Maar ik heb mijn losse minerale make-up in gedaan. Ik had nog een paar van die half gevulde potjes en soms krijg je samples in zakjes opgestuurd. Het neemt niet alleen plek in, ook merkte ik dat ik die zakjes erg onhandig vind werken dus gebruikte ik het gewoon niet. Zonde! Want die pigmenten zijn juist hartstikke mooi.



Ik heb de minerale make-up gewoon overgeschept in de bakjes met een theelepeltje. Het verstuift wel een beetje, dus zorg er voor dat er een placemat of krant of iets dergelijks onder ligt. De bakjes sluiten met een goede harde klik. Ze zitten echt goed dicht, maar als ik het doosje een paar keer keihard op en neer rammel komen de fijnste pigmenten toch wel door de kiertjes door. Als je op reis gaat is het daarom raadzaam dit doosje goed in te pakken in bijvoorbeeld tissues en een ziplock zakje. Dan moet het goed komen. Ik bewaar dit doosje gewoon in mijn Hello Kitty laatjes en dat gaat prima zo, ik heb nog geen 'lekkage' ontdekt.



Sinds ik de pigmenten in dit doosje bewaar merk ik dat ik er veel sneller naar grijp. Ik kan in 1 oogopslag zien welke kleuren erin zitten en dat is erg prettig. De potjes waarin ze oorspronkelijk zaten hebben een zwart deksel en dan ben je toch minder snel geneigd die te pakken. Om maar niet te spreken van de zakjes, dat was echt een groot verstuif-festijn. Kortom, ik ben heel blij met dit doosje van Essence! Het is handig, ruimte besparend en ik gebruik mijn minerale make-up nu vaker. 

Ik hoop dat dit een leuke tip is voor jullie!

Until next time,

Serena Verbon