maandag 21 juni 2010

Doe mij maar 10 Birkin Bags, alsjeblieft.

Dit is of heel geniaal, of heel illegaal. 's Werelds meest bekende, dure en felbegeerde designer bag is de Birkin Bag van Hermes. Deze tassen worden verkocht vanaf een luttele €8000 en er zit zo'n 3 maanden wachttijd op. Een smarty pants moet hebben gedacht: dit kan EN goedkoper EN sneller. 


Via BagSnob.com ontdekte ik dat er Birkin Tote Bags op de markt zijn gebracht. Waar ze precies te koop zijn weet ik niet, op haar blog schrijft ze "somewhere in a store in Taipei (Taiwan)", terwijl ze precies weet waar ze te koop zijn en dat ze dit niet deelt met haar bezoekers wordt haar niet in dank afgenomen begrijp ik uit de comments. Goed, dat terzijde.

Een tote bag kennen we hier in Nederland als een doodgewone linnen tas. De Birkin Tote Bags zijn aan alle zijden bedrukt met een afbeelding van de Birkin Bag zodat het net lijkt alsof je met een echt exemplaar om je arm rondloopt. De prijs van zo'n tas is $45, slechts een fractie van het bedrag dat je normaal gesproken voor een echt exemplaar moet neertellen. Opmerkelijk is dat Hermes geen wachttijd meer heeft op hun Birkin Bags sinds de kredietcrisis en dat deze Birkin Tote Bags niet aan te slepen zijn! De rollen zijn omgedraaid, want nu zit er op deze tote bags een wachttijd van 3 maanden. "Isn't it ironic?" zeggen ze wel eens.

Wat vinden jullie hier van? Ik zie er de humor wel van in! Eerlijk gezegd zou ik best zo'n tas in mijn bezit willen hebben hoor. Gewoon, om de draak te steken met designertassen en hun belachelijk hoge prijzen. En omdat het kan, want ze zijn omgerekend maar iets van €35. Ik moet zeggen dat de ontwerper van deze tassen wel balanceert op het randje van copyright schending, en of Hermes hier nu zo blij mee is... I doubt it! Waarschijnlijk denken ze nu bij Hermes, dammit, why didn't we come up with this ourselves?

Goh, wist ik maar waar ze te koop waren dan bestelde ik er meteen een stel, voordat Hermes de designer  aanklaagt, martelt, in de cel gooit en de productie van de Birkin Tote Bags stopzet.

Until next time,
Serena Verbon