zondag 13 juni 2010

DIY: Zwembadhaar behandeling

Zon. Zomer. Zwembad. Hebben jullie er ook zo'n zin in? Het liefst lig in aan het strand maar zwembaden hebben ook zo hun voordelen. Zo zwemmen er geen enge beesten (kwallen, krabbetjes, haaien), krijg je nooit prikkende zout-ogen en is er een cocktail bar IN het zwembad. Het enige nadeel zijn die chloor en andere chemische middelen die er aan worden toegevoegd. Het stinkt, ik krijg er rode ogen van en met een beetje pech verkleuren je prachtige blonde lokken tot een vies groen hoopje stro. Yuk! Maar geen nood mijn blonde heldinnen, lees snel verder voor een simpel en goedkoop DIY recept die deze groene verkleuring kan voorkomen.


Het volgende brouwseltje maak je zelf om je blonde (of geblondeerde) lokken mee te beschermen tegen de schadelijke chemicaliĆ«n. Het recept helpt de transformatie van blond naar groen voorkomen.

Benodigdheden (voor 1 behandeling)
2 eetlepels bakpoeder
4 eetlepels citroensap (het liefst vers geperst)
1 theelepel milde shampoo

Mix alle ingrediĆ«nten tot ze goed gemengd zijn. Maak je haar even nat en masseer het brouwsel goed in je haren en hoofdhuid. Zorg ervoor dat de puntjes goed bedekt zijn! Wikkel plastic folie of een douchemuts om je haren en laat het geheel 30 minuten inwerken. Spoel het vervolgens uit en was het nog eens na met shampoo en een voedend haarmasker.

Waarom werkt het?
Bakpoeder noemen wij op het lab natriumbicarbonaat en het heeft een oplichtende, reinigende en absorberende werking. Citroensap zorgt ook voor een oplichtende werking. Deze combinatie zorgt er dus eigenlijk voor dat je haren lichter worden waardoor het groene waasje verdwijnt. 

Ik hoop dat de blondines onder jullie dit een nuttig recept vonden en dat jullie blonde lokken deze zomer groen-vrij blijven. Wie van jullie gaan er allemaal aan het zwembad liggen deze zomer? En hebben jullie wel eens gehad dat je groene haren had gekregen na het zwemmen? Ik als brunette heb zoiets nooit meegemaakt dus ik ben best benieuwd. Tell me!

Until next time,
Serena Verbon