dinsdag 29 juni 2010

Bronzer aanbrengen

In een vorig artikel gaf ik jullie wat Bronzer Tips en in dit artikel wil ik hier wat dieper op ingaan en laten zien hoe ik zelf mijn bronzer aanbreng. Een paar van jullie snapten aanbrengen in de vorm van het getal 3 niet, dus als er nu bij jou ook geen lichtje gaat branden, klik dan even verder voor meer info!


Zoals je op de foto hierboven kunt zien de de bronzer een behoorlijk stuk bruiner dan mijn eigen huidskleur. Als je bang bent voor een te groot kleurverschil: don't be! Mijn #1 tip is om een stippling brush te gebruiken. Dat zijn kwasten waarvan de haren van lengte verschillen zodat je op een luchtige manier product op je gezicht kunt aanbrengen. Ook al wrijf je een stippling brush flink in de poederdoos, er komt slechts een vleugje van de kwast af en dat is dus ideaal als je voor de natuurlijke bronze look gaat.

Close-up van de MAC Stippling Brush No.107

Zoals je op de close-up kunt zien is de kwast allesbehalve compact door het lengteverschil van de haartjes, er zit veel ruimte tussen lijkt het. Wat ik doe is mijn stippling brush flink in mijn bronzer draaien (hij begint al aardig op te raken dus als je een nieuwe bronzer hebt hoeft het niet zo vaak als ik het nu doe denk ik), aftikken danwel afvegen over de rug van mijn hand, en vervolgens breng ik het in de 3-vorm aan op mijn gezicht.


Ik heb hier even uitgetekend wat ik bedoel met de 3-vorm. Dat is dus als ware een denkbeeldig getal 3 met je poederkwast op je gezicht aanbrengen. Je begint bij de zijkant van je voorhoofd en werkt dan langzaam naar je kin toe, in twee grote bogen, en daarna in hetzelfde figuur weer omhoog. Herhaal deze stap net zo lang tot dat jij de perfecte brons teint hebt gevonden die bij jouw huidtype en wensen past.

Je concentreert je dus vooral op zijkant voorhoofd, slapen, wangen, jukbeenderen en de kaaklijn. Wat ik zelf nog altijd doe is een vleugje bronzer op het midden van mijn neus, puntje van mijn kin en het midden van mijn voorhoofd, maar de delen die onder het getal 3 vallen zet ik zwaarder aan.


Op de foto hierboven heb ik bronzer en blush aangebracht op de rechterhelft van mijn gezicht (links op de foto). Hou eens voor de grap een hand voor het linkerdeel en een hand voor het rechterdeel, zie je het verschil? En zie je hoe subtiel het effect is als je je hand weghaalt? Ik kan je vertellen dat ik misschien wel 10 keer het getal 3 op mijn gezicht heb 'getekend' terwijl ik toch behoorlijk in mijn poederdoos heb zitten draaien! Wees dus echt NIET bang dat bronzer te veel op zal vallen of dat het je een orange teint zal geven. Gebruik gewoon de juiste kwasten en kies niet meteen de meest donkere kleur uit, dan moet het echt goed komen, dat weet ik zeker.

Bovendien zal het voor velen van jullie bronzer-noobs ook gewoon een kwestie van wennen zijn. Maar geloof me, bronzer is a girls best friend! Het brengt zo veel meer diepte en leven in je gezicht, en je krijgt er een nice and healthy glow van.

Full Bronzer Face

De MAC Stippling Brush die ik heb is erg fijn en ondanks zijn duurheid (€45 voor een kwast, w000t w000t?!) heb ik er geen spijt van gehad. Ik gebruik hem iedere dag! Toch zou ik, als je voor het eerst een stippling brush wilt uitproberen, voor een goedkopere variant gaan. GOSH (Kruidvat) en Hema verkopen stippling brushes, en het merk Sigma heeft ook uitstekende kwasten tegen een lagere prijs. Bevalt de stippling brush goed, dan kun je altijd nog overstappen op een duurdere variant.

Tussen de comments bij het vorige artikel viel me op dat sommige meiden niet goed wisten hoe ze bronzer moesten aanbrengen of gewoonweg bang waren om het te gebruiken (het wordt al snel te bruin, ik ben bang dat ik oranje wordt, ik ben bang dat het te veel opvalt, ik ben bang dat het te veel glimt, ik wil er niet fake uitzien, etc etc,). Ik hoop dat ik jullie met dit artikel heb weten te overtuigen!

Q: Als je een bronzer lover bent, met welke kwast breng jij dan je bronzer aan?

Until next time,
Serena Verbon