donderdag 27 mei 2010

Advertorial: Stop kinderprostitutie!

Mijn oom heeft me verteld over zijn reis naar Azië, waar hij en andere mensen van de kerk heen gingen om te kijken of ze hulp konden bieden aan kleine kinderen in de kinderprostitutie. Het bleek dweilen met de kraan open. Hij zag veel leed en zijn reis heeft zijn leven totaal veranderd. Hij vertelde me niet alles, dat merkte ik. Misschien kon hij het niet, of durfde hij niet. Net zoals mensen die trots hun vakantiefoto's uit Thailand laten zien en er in geuren en kleuren over vertellen, maar verzwijgen hoe ze zagen dat dat schattige meisje van 6 werd meegenomen door een dikke smeerlap van 50. Tuurlijk vertel je liever alleen de leuke dingen, maar het is juist zo belangrijk dat we ons inzetten voor deze kinderen. Ze hebben verder niemand die ze helpt.


Bekijk hieronder het campagnefilmpje van Terre Des Hommes:Kinderhulporganisatie Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Niet alleen in Azie, ook Afrika en Zuid-Amerika zijn landen waar veel kinderprostitutie voorkomt. Jonge kinderen worden als slaaf verkocht door hun ouders (HOE KUNNEN ZE!?) en moeten hard werken en daarnaast dienen als seksslaaf voor de heer des huizes. Het is verschrikkelijk wat deze kinderen wordt aangedaan, zowel fysiek als mentaal. Het is mensonterend en de kindermisbruikers moeten dan ook gestopt worden!

Eindelijk, na 4 jaar graven naar bewijzen, is vorige maand is een 65-jarige Nederlander opgepakt omdat hij zich schuldig maakte aan seksueel misbruik van kinderen. Hier hebben medewerkers van Terre des Hommes mede voor gezorgd. De strijd tegen kinderprostitutie gaat door, want deze arrestatie is pas het topje van de (veel te grote) ijsberg.

Help mee kinderprostitutie te stoppen, doneer via SMS en SMS "UITBUITING NEE" naar 3669 of doneer via deze site. Verander een leven en geef de kinderen kans op een betere toekomst. Zeg nee tegen kinderprostitutie! Wees niet diegene die zijn ogen sluit. 

Until next time,
Serena Verbon