maandag 19 april 2010

Review: Benefit creaseless cream shadow/liner

In mijn Everyday Make-up video liet ik jullie al kennismaken met deze fantastische Benefit produkten, en ik besloot dat ze een apart artikel verdienden. Sinds ik de creaseless cream (CC) heb ontdekt maak ik binnen een handomdraai prachtige oogmake-up looks. Ook ontdekte ik dat ze inderdaad creaseless zijn, ondanks hun creamy structuur.


Ik kocht mijn eerste CC in de sale bij de Nederlandse Sephora. Normaal gesproken is Benefit een high end cosmeticamerk en betaal je rond de €20 per potje. Nu in de sale kostte de CC slechts €9,50 en ik besloot (na een prachtige swatch) de gok te wagen. Want, hoe creaseless kan zoiets creamy's nu echt zijn? Ik was al snel overtuigd, want zelfs zonder oogschaduw basis (Urban Decay Potion Primer) bleef de CC de hele werkdag goed op zijn plek. In de loop van de avond begon er echter wel wat in mijn crease op te hopen, maar toen had ik er zeker al 9 uur op zitten. 100% creaseless is de CC dus niet, but I was impressed. Ik ging snel terug naar de Sephora en sloeg nog eens 3 potjes in.


Benefit creaseless cream shadow/liner is verpakt in een mooi vierkant doosje versierd met grafische prints.


De potjes zijn van dik glas en de doppen zijn bedrukt met een grafische duivenprint. Cute! De inhoud van de potjes is 4,5 gram.


Linksbovenin; Flatter Me, rechtsbovenin; Recess
Linksonderin; Marry Up, rechtsonderin; Bunny Hop

Creaseless Cream shadow/liners hebben een cremige structuur die je, naar mijn mening, het beste aan kunt brengen met de vingertoppen. Ze smeren heel dun uit, dus je hebt maar een klein beetje nodig. Zodra het de huid raakt voelt het droog (niet meer vettig, creamy) en silky aan. Voor een zo creaseless mogelijk resultaat breng je de CC met een dun laagje aan op je ooglid, en wacht tot het opgedroogd is (dit gaat heel snel). CC's hebben hele subtiele, neutrale kleuren en de meeste hebben een shimmery, bijna metaalachtige glans.


v.l.n.r.; Marry Up, Flatter Me, Bunny Hop en Recess.

Marry Up is shimmery goudbrons. Flatter Me is shimmery in een lichtbruine kleur met een oudroze ondertoon. Bunny Hop is shimmery in een peachy/pink kleur. Recess is de enige die ik heb zonder shimmer. Recess heeft een soort huidskleur, en zou uitstekend als neutrale basis kunnen dienen.

Hieronder laat ik zien hoe makkelijk je een mooie oog make-up kunt aanbrengen met behulp van de CC's. Let trouwens niet op mijn wenkbrauwen, ik ga ze niet meer epileren tot ik woensdag naar de Brow Bar ga, vandaar. CC's zijn perfect om single op je ooglid te gebruiken, maar ze dienen ook perfect als basis (en Bunny Hop kan ook prachtig als highlighter dienen overigens). Als je er oogschaduw over aanbrengt maken ze deze kleuren intenser. I'll show you:


Zonder oogschaduw.


Met oogschaduw; MAC Embark. Zoals je ziet is de kleur niet heel goed zichtbaar.


Met CC in Marry Up.


Geblend met MAC Embark.

Met de CC vind ik mijn oogmake-up een stuk mooier. Door het spelen met shimmer en mat, licht en donker creƫer je meer diepte. Je ogen zijn daardoor een stuk levendiger en minder saai. En het beste, het is supersnel gedaan! Voor beide ogen zal ik niet meer dan 2 minuten bezig zijn geweest.

Ik kan de Benefit creaseless cream shadow/liners dus aan iedereen warm aanbevelen. Sinds ik ze heb ontdekt neem ik iedere dag de moeite om mijn ogen op te maken, en zie ik er iedere dag dus een stukje mooier uit. They brought the glam back in my life! Thank you Benefit.

Until next time,
Serena Verbon