woensdag 17 maart 2010

Celebrities love Chanel

Voor de Academy Awards (Oscar uitreiking) trekken celebrities alles uit de kast, want op de befaamde rode loper is het zien en gezien worden. Het rode loper moment van een celeb kan cruciaal zijn voor zijn of haar verdere carriere, het is dus zeer belangrijk dat ze er op hun allerbest uitzien! Maanden vantevoren is er een heel team van personal shoppers, hairstylisten en visagisten bezig met het treffen van voorbereidingen voor de show.

Opvallend is dat veel sterren kozen voor een Chanel make-up look, zoals Sandra Bullock, Rachel McAdams (the Notebook), Amanda Seyfried (Mama Mia, Chloe), Julienne Moore (Chloe) en mijn favoriet: Cameron Diaz.Ziet ze er niet schitterend uit? Cameron's look is klassiek maar dankzij het losse kapsel niet stijf en truttig. Haar nonchalante krullen hangen romantisch over een schouder. Haar blauwe ogen zijn eenvoudig gehouden waardoor haar ogen knallen en perfect in balans zijn met haar rode lippen. Een hele elegante, glamourous look. Precies wat ik in gedachten heb als ik aan Chanel denk.

Copy the Look!
Cameron's visagiste Robin Fredriksz legt uit hoe deze look tot stand is gekomen en welke Chanel produkten ze heeft gebruikt.

Ogen
Cameron's azuurblauwe ogen vallen extra op met een neutrale oogschaduw. Robin koos voor Chanel soft touch eyeshadow in Sand die ze aanbracht op het bewegende ooglid en in de crease. Om haar ogen te laten knallen zijn ze omrand met Chanel intense eye pencil in Noir en zijn er meerdere lagen Chanel Inimitable mascara in Noir aangebracht.

Lips
Cameron is een groot fan van rode lippen. En waarom niet? Ze staan haar schitterend! Robin heeft haar lippen omrand met Chanel lip definer in Rouge en ze vervolgens ingekleurd met de perfecte echte rode lippenstift - Chanel Rouge Coco in Gabrielle.Cheeks
Een slimme (en budget) beauty tip: gebruik lippenstift als blush! Voor deze look heeft Robin een beetje lippenstift op de appeltjes van Cameron's wangen gedept en uitgeveegd. Het is dezelfde kleur lippenstift als op haar lippen. Lippenstift geeft je gezicht tevens een mooie, gezonde glow.

Nails
Om de look compleet te maken horen de nagels natuurlijk ook mooi gelakt te zijn. Cameron draagt Chanel nail colour in Lotus Rouge die perfect matched met haar rode lippen.

Cameron Diaz Oscar de la Renta dress 2010 Oscars 3
Cameron Diaz in een jurk van Oscar de la Renta

Ik kan heerlijk wegzwijmelen bij die prachtige jurken en mooi opgemaakte koppies. Zucht. Echt een leuke tip, lippenstift als blush, die ga ik zeker onthouden! Binnenkort komt er een artikel waarin ik allemaal make-up tips van de pro's ga uitproberen, waaronder deze.

Wat vinden jullie van Chanel? Ik ben heel benieuwd naar de mascara Inimitable en de Coco Rouge lippenstiften, dat zijn toch wel de beauty must-haves van dit moment geloof ik!

Until next time,
Serena Verbon