donderdag 24 december 2009

Verantwoord Moonwalken

Sinds klein meisje van een jaar of 8 was ik onwijs fan van Michael Jackson. Hij was echt mijn grote held. Hij kon zo goed dansen, zingen, zijn clips waren net kleine films (favoriet is nog steeds remember the time) en hij had een betoverende lach. Ja ik durf nu zelfs wel toe te geven dat ik smoorverliefd op hem was, hoe gek hij er toen ook eigenlijk bij liep. Michael Jackson is een artiest die me kippenvel heeft gegeven. Heel inventief, vooruitstrevend en vooral in het bezit van een heel goed en groot hart. Hij was de eerste die het idee kreeg om een echte videoclip te maken. De eerste met de Moonwalk. En nu ook een stijl icoon.

Want waar hangen de kledingwinkels de laatste tijd vol mee? Juist! Goud, glitter en pailletjes, rode circus blazers, militairen jasjes, stoere leren studded broeken en niet te vergeten: SCHOUDERVULLINGEN! Jullie hebben het misschien nog niet door, maar de huidige fashion is gewoon geïnspireerd op Michael Jackson, I tell you!


Overal kom je Michael Jackson inspired fashion tegen!

De nadruk ligt hem dit najaar vooral op de schouders. Ze zijn ontbloot (off shoulder, one shoulder) of juist geaccentueerd met onwijze pof mouwen, pailletten of verlengde schoudervullingen. Kijk maar even mee wat ik op www.asos.com heb gevonden:


Sommige ontwerpen hebben een mooi subtiel accentje maar anderen lijken rechtstreeks uit de hel, ehhh...jaren 80 te komen. Ik ben desondanks heel blij met het feit dat schouders in de spotlight komen te staan - ik heb er namelijk geen. Nee serieus, mijn schouders zijn heel smal en daarom kan ik heel goed schoudervullingen hebben. Dan ben ik namelijk weer in proportie. Een tijd geleden zou iedereen schoudervullingen als fout bestempelen maar nu is het gewoon fashionable. Hooray!

Sabrina van AfterDRK is een prachtig mooi meisje met ook nog eens een uitstekende smaak voor fashion. Echt, volgens ziet zij er altijd goed uit, zelfs als het sneeuwt of regent. Gelukkig is ze ook nog eens creatief en helpt ze mij er ook enigzins fashionable uit te laten zien door zelfgemaakte fashion accessoires te maken én te verkopen. Zo kocht ik haar handgestikte shoulderpads. Sabrina had er slechts 10 paar gemaakt waarvan ik er dus een stel van heb kunnen bemachtigen, whoohoo! Nu kan ik eindelijk verantwoord moonwalken. I'm gonna rock 'em like MJ, Sabrina!


Sabrina legt hier de laatste hand aan de shoulderpads


De shoulderpads kunnen op een kledingstuk naar keuze worden gelijmd, gestikt of gespelt.

In een volgende post laat ik zien hoe ik de shoulderpads rock!

Zeer binnenkort opent Sabrina een online winkeltje waar ze meer van haar handgemaakte fashion accessoires zal gaan verkopen - ik kan niet wachten! Als mode je lust en je leven is neem dan ook zeker eens een kijkje op haar site AfterDRK, for daily fashion inspiration.

Wat vinden jullie van deze shoulder hype fashion? Blij mee? Afzichtelijk lelijk? Graag jullie mening bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon