woensdag 2 december 2009

Review: Shiseido Tsubaki Shining HaircareKonnichi-wa trouwe bloglezeressen! It's been a while. Ik bied jullie bij deze mijn nederige excuses aan en ik hoop dat ik het goed kan maken met een paar geplande artikelen de komende dagen, zodat jullie weer wat te lezen hebben op BeautyLab.nl!

Kennen jullie dat gevoel? Je loopt nietsvermoedend een winkel binnen, staat een beetje doelloos naar de schappen te staren tot je oog plots op een tweetal producten valt. Ze stonden een beetje weggeschoven helemaal onderaan het schap. Je wordt overspoelt door een euforisch gevoel en ergens op de achtergrond hoor je engelengezang. En valt er nu toevallig een lichtstraaltje op de producten, of is het je verbeelding?


De gehele Shiseido Tsubaki lijn. Ik heb de shampoo (meest links) en de conditioner (4e fles van links).

Met een kloppend hart griste ik de slanke rode flessen met chique gouden letters uit het schap. De prachtige vormgeving staat in ieder geval mooi in de badkamer! Tsubaki Shining shampoo with tsubaki oil EX Shiseido las ik op de ene fles, en de andere fles was een conditioner van dezelfde lijn. Ik keerde de fles om. Daat stond niets meer dan voor mij onbegrijpelijke Japanse letters en woorden. Shiseido is een heel bekend en hoogwaardig Japans skincare merk. In de Douglas staan hun producten tussen Esteé Lauder en Lancôme, ter vergelijking. Er stond natuurlijk geen prijs op de flessen dus ik was al bang voor een torenhoog bedrag. Bij navraag bleek dat de flessen per stuk € 6,20 kosten (220 ml). Het is niet goedkoop, voor Elvive of Herbal Essences betaal je zo rond de € 4,00 dacht ik, maar voor een merk als Shiseido is het zeker niet duur! Ik rekende de flessen af en liep op een roze wolk de deur uit.


foto gemaakt van mijn eigen flessen - aint thet pretty!?

Thuis schoof ik meteen achter de computer en vond ik de bijbehorende Japanse commercial. Worden jullie ook zo happy de peppy van dat liedje? Ik ben ook heel gelukkig met het feit dat deze leuke Japanse meiden ons hun echte haar showen (en dus nie hair extensions of pruiken zoals bij die l'Oréal reklames). Na het zien van deze commercial stond ik al half uitgekleed onder de douche - zó graag wilde ik mijn haren ermee wassen!
De Shiseido Tsubaki haircare lijn draait om het ingrediënt Tsubaki - de Japanse Camellia theeboom. In bovenstaande commercial zie je de Camellia bloem al een aantal keren door het beeld heen flashen. Camellia olie is afkomstig van de vruchten van deze boom. Het is een kostbare olie die al eeuwenlang wordt gebruikt om de huid en het haar te verzorgen, het is hét Japanse beautygeheim voor mooi, dik en glanzend haar. Camellia olie verzorgt droog en beschadigd haar, geeft het een diepe gloed, en maakt het zijdezacht. Vandaar dat geisha's hier zo gek op waren!

Japanse Camellia theeboom in bloei.

Ik stond echt te popelen om met mijn Tsubaki haircare onder de douche te springen! Ondanks het feit dat de gebruiksaanwijzing onleesbaar was voor mij snapte ik wat er moest gebeuren : shampoo inmasseren op vochtig haar, goed uitspoelen, gevolgd door de conditioner, ongeveer 2 minuten laten inwerken en nogmaals goed uitspoelen. Easy!


Logisch!

De shampoo en conditioner ruiken hetzelfde. Het doet me denken aan een Elvive shampoo - ik geloof de goudgele of roze lijn - een licht fruitige, bloemige geur. Typisch een shampoo geur, niet heel anders of heel bijzonder. Maar wel gewoon lekker en lang nageurend.

Toen mijn haren waren opgedroogd waren ze suuuuuperglad en suuuuperglanzend. Ik richtte mijn bureaulampje op mijn haar en keek in de spiegel en ik zag gewoon witte weerkaatsende strepen (van glans). Very ultimate shiny dus! Mijn doorgaans droge haarpunten voelden ineens normaal aan, het is makkelijk doorkambaar. Mijn haren zagen er een stuk gezonder uit dan voorheen. Het viel ook een stuk beter en het is nu ook veel zachter. Ik ben echt heel erg tevreden over deze shampoo en conditioner, en dat al na slechts een paar wasbeurten!

Ik denk wel dat deze haircare lijn vooral geschikt is voor mensen met droog en of beschadigd haar die hun glanzende lokken terug willen. Ik heb het gevoel dat de Camellia olie het haar iets verzwaard, dus als je haar heel dun is zal je waarschijnlijk niet gebaat zijn bij deze producten. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn 'vondst' en zal deze shampoo ook zeker blijven gebruiken en aanbevelen.


Mijn 'vondst'

Shiseido Tsubaki Shining shampoo & conditioner is te koop bij de Food Market op Schiphol, voor € 6,20 voor een fles van 220 ml. Ze zijn te vinden in het Japanse schap. Ze zijn ook online te koop via http://www.takuhai.nl/ waar je € 5,63 betaald per fles (daar komen nog wel verzendkosten bij). Er bestaan ook grote flessen (met handig pompje) en navullingen, ideaal!

Until next time
~Serena Verbon