dinsdag 3 november 2009

Face & Figure event 2009

Face & Figure is een vakblad voor modellen dat sinds voorjaar 2009 bestaat. Over een maandje start voor de allereerste keer dé bijbehorende beurs voor beginnende modellen; het Face & Figure event 2009. Zelf wist ik niet zo goed wat ik me voor moest stellen van een modellen vakbeurs, maar de uitgever van het magazine, Frans Heslinga, heeft me met veel enthousiasme verteld over dit nieuwe concept.


[klik afbeelding voor groter beeld]

Concept
Het Face & Figure event is een plek waar beginnende modellen (of meiden die een modellen carriere wel zien zitten) in contact kunnen komen met belangrijke modellen bureaus, fotografen, visagisten en stylisten. Je kunt met ze praten, of vragen stellen, en zij geven je tips en informatie die je wel kunt gebruiken in dit kleine maar harde wereldje. Er worden prachtige shows, demonstraties en leerzame workshops gegeven. Wie weet wordt je wel gescout door een van de grote aanwezige modellenbureaus zoals Ford Models of Max Models. Er zijn scouts van 15 tot 20 (inter)nationale modellenbureaus aanwezig, waarvoor jij je mogelijk op de catwalk mag presenteren (als je tenminste 13 jaar of ouder bent).

Model Convention
Als je aanwezig bent tijdens het event bestaat de mogelijkheid dat je wordt gespot zodat je de kans krijgt GRATIS deel te nemen aan de ModelConvention (ter waarde van € 395,-). Je mag je dan op een catwalk presenteren aan topscouts van over de hele wereld. Je krijgt nog dezelfde dag tijdens de feedback te horen over jouw kansen en mogelijkheden in de modellenbusiness. Kijk voor meer info over de Model Convention op de site van Model Scouts Network.

High Heels Workout
But wait..there's more! Je kunt gratis deelnemen aan de High Heels Workout, gegeven door Nienke van Maris. Nienke was kampioen hakkendraagster 2007 én 2008 dus als je het van iemand kunt leren, is zij het wel! Tijdens deze workout leert ze je de juiste spiergroepen te trainen zodat je je na afloop zonder wiebelen op torenhoge stilleto's kunt voortbewegen. Kijk voor meer info op haar website. Als je wilt deelnemen aan deze workshop neem dan zowel gympies als hoge hakken mee!Leerzame Workshops
Naast deze gratis workshop zijn er ook workshops waarvoor je zelf wat centjes moet neertellen (vanaf € 25,00). Maar goed, dan heb je ook wat. Neem de Catwalk workshop bijvoorbeeld, gegeven door Marianna Verkerk (bekend van Benelux Next Top Model). Verder zijn er workshops zoals egoversterkend opmaken of smokey eyes, poseren voor de camera en presentatie training. Allemaal zeer nuttig als je de modellenwereld wilt veroveren! Ik heb dan geen ambitie om model te worden, maar zelfs IK zou het gaaf vinden om zo'n workshop te volgen! Als je vaak een presentatie moet houden of hogerop wilt komen binnen een bedrijf zijn zulke cursussen ook zeker aan te raden. Bekijk alle workshops op het workshop programma hier en kijk voor prijzen en tijden hier. Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Meet & Greet
Er wordt druk gespeculeerd over mystery guests en meet & greets met bekende modellen. Persoonlijk hoop ik daar een mooi mannelijk model tegen de harde borst te stoten maar ik dacht iets gehoord te hebben over Yfke Sturm...maar wat mij betreft mag Tyson Ballou ook komen voor een meet & greetje met ondergetekende ^^


eh...hallo! ^^

Ford Super Model of the World casting
Bezoek tijdens de beurs de casting voor Fords Super Model of the World. De uiteindelijke winnares gaat in januari 2010 naar Sao Paulo in Brazilie om daar kans te maken op $ 250.000 aan modellencontracten! Dat is dus een KWART MILJOEN dames en heren, dan ben je echt binnen! Dit mag je niet missen! Kijk hier voor meer info.

Nederlands Next Top Model of Colour (TMC) casting
Styling Amsterdam en Beautiful Event organiseren samen de 'Top Model of Colour' verkiezing in Nederland. De winnares vertrekt in maart naar Engeland, waar de Mahogany Group UK zich verder over de Nederlandse winnares zal gaan ontfermen. Tijdens het Face & Figure event vindt de eerste grote casting plaats. TMC is opengesteld voor vrouwelijke modellen van Aziatische, Afrikaanse, Caribische, Latino, Oosterse en gemixte achtergrond met een leeftijd van 16 tot 25 jaar en een minimale lengte van 172 cm. Hun slogan luidt; "injecting colour into mainstream fashion". Styling Amsterdam gelooft in deze slogan, want al staat Nederland bekend als een multiculturele samenleving, in de magazines zien we vooral veel 'Europeaans' ogende meisjes. Nederland heeft zoveel meer te bieden. Mijn commentaar; "Amen". Dus ben je een leuke meid met de juiste uitstraling en etnische achtergrond, meld je dan aan!

Beauty vakbeurs
Natuurlijk is er ook gedacht aan de niet-modellen zodat modellen in spé met een gerust hart hun moeders of vriendinnen (die geen 1,80 zijn met kilometers lange benen) mee kunnen nemen zonder dat zij zich hoeven te vervelen. Aanwezig is een beautyvakbeurs waar allerlei stands zullen staan om hun beauty spullen te verkopen. En drie keer raden wie daar ook aanwezig zijn? Juistem! Wij van The Secret Garden! Dus mocht je het leuk vinden om onze producten eens in het echt te zien, te ruiken en te voelen, kom dan naar onze stand op het Face & Figure event en haal je GRATIS product op bij de stand (meer info onderaan).Tips voor (aankomende) modellen
Als je een portfolio hebt neem deze dan zeker mee! Neem kleding mee of doe kleding aan waar je figuur goed in uit komt, dus geen wijde blousjes of harembroeken maar eerder een leuk jurkje die je mooiste lichaamskenmerken accentueert. Scouts zien je het liefste op hakken, maar ze zien je niet graag stuntelen. Draag dus hakken waarop jij goed kunt lopen. Hou je make-up naturel, dus mascara, lipgloss, beetje blush. Zorg dat je haren schoon zijn en het kapsel niet te ingewikkeld. Je nagels niet te lang en ook naturel. Let op, wees niet bang of onzeker dat je op deze beurs tussen allemaal Doutzen Kroesen loopt. Scouts letten vooral op uitstraling en bijzondere trekken, dus wat jou anders maakt dan anderen. Soms zie je het zelf niet totdat een scout het je verteld!

Wanneer en Waar en Hoe Duur?
Op zaterdag 28 & zondag 29 november 2009 in het Beursplaza World Fashion Centre te Amsterdam. Het is van 10.00 tot 17.00 uur. Kaartjes voor het evenement kosten voor niet-modellen slechts € 10,00 en voor (beginnende) modellen € 35,00. Modellen krijgen een speciaal bandje om hun pols zodat scouts ze beter kunnen herkennen.

Gratis TSG product
Je kunt je online aanmelden via dit formulier. Vergeet niet TSG te vermelden bij de aanbrengcode! Print je aanmeld formulier uit vóórdat je op verzenden klikt (daarna is het formulier niet meer uit te printen) en neem het mee naar onze stand. Als je de code hebt ingevuld krijg je van ons een gratis product (wat, dat blijft nog even een verrassing).

Kijk voor alle info op: http://www.faceandfigure.nl/

Hebben jullie wel eens serieus aan een modellen carriere gedacht?
En komen jullie me opzoeken op de beurs? :)

Until next time,
Serena Verbon