vrijdag 26 juni 2009

New York reisverslagje

Veel te kort. Een week New York is echt veel te kort want er is zo veel te zien en te doen! Het was voor ons allebei de tweede keer in deze geweldige stad, maar we gaan zeker nog een keer terug. Het liefst zou ik ieder jaar een keer gaan! ^^

The POD Hotel
Zoals verteld verbleven we in the POD hotel. Een klein hotel met 14 verdiepingen (eigenlijk 13, maar ze tellen gewoon door van 12 naar 14). De medewerkers waren heel vriendelijk, de kamers waren klein maar netjes, nieuw en schoon en werden ook iedere dag goed bijgehouden door de maids. Beneden in de lobby en in de tuin kon je 's ochtends en 's middags genieten van een ontbijtje of lunch en op het dak was een tof dakterras waar je best goed kon chillen (vooral als het lekker weer was) en waar je een prima uitzicht had over de stad. Wij hebben ongeveer € 50.00 per persoon per nacht betaald. Het kan goedkoper maar vaak beland je dan vrij ver uit de stad of moet je een badkamer delen.


Ingang van the POD hotel


Ons bedje


De wastafel. Links daarvan een hang gedeeltje en achter de deur een kluisje.


De Douche. Naast de douche was het toilet.

Zoals je ziet was onze kamer erg compact, maar van alle gemakken voorzien! De locatie was ook perfect. Om de hoek zat bijvoorbeeld de Buttercup Bakery met overheerlijke cupcakes. Om de andere hoek zat het Morning Star Café waar we vaak hebben ontbeten met American Pancakes of Waffles. Verder zitten er heel veel (bar)restaurants, cafeetjes, sushi bars en supermarkten op loopafstand. Het dichtsbijzijnde metro station is ook op loopafstand, volgens mij 2 blokken lopen wat gelijk staat aan 5 minuten. Ideaal! Voor meer info check http://www.podhotel.com/

Breakfast
We hebben twee keer overheerlijke waffles genomen in the POD hotel, maar we gingen ook vaak naar onze favourite place, the Morning Star Cafe. Hier hadden ze namelijk ook pancakes.


Verse wafel met verse aardbeitjes of chocolate chips.

Banana pancakes met boter, vers fruit en Maple Syrup.

Tip #1
Wat we jullie trouwens echt aanraden is een metrocard. Je hebt verschillende soorten maar omdat wij er een week waren hebben we gekozen voor de 7-days metrocard voor slechts $ 25.00. Dat is echt een koopje als je bedenkt dat een single ride (dus een enkeltje, zonder overstappen) al $ 2.00 kost.

Times Square
Dit is heel leuk om te zien. Overal uithangborden, lichtjes, bewegende reklame schermen. Heel gaaf! Het is er onwijs toeristisch dus om de 20 seconden wordt je door iemand aangesproken of wordt er een flyer in je handen gedrukt - very annoying! Op en rond Times Square liggen veel grote restaurant ketens zoals Olive Garden, Red Lobster, Hard Rock Café en Planet Hollywood. Wij zijn bij Olive Garden geweest waar je heerlijke pasta en pizza kunt bestellen. Times Square heeft natuurlijk ook veel theaters waar grote, maar ook minder bekende, musical produkties worden gespeeld. Een aantal musicals die ons leuk leken zijn The Little Mermaid, The Lion King, Billy Elliot, Mary Poppins, The Wiz en Chicago. Helaas hadden we geen tijd, en op het laatst ook geen geld meer, om naar een musical te gaan.

Tip #2
Als je graag een musical wilt bezoeken kun je het beste op de dag zelf een kaartje aanschaffen. Vanaf 15.00u opent de verkoop van musicalkaartjes op de dag zelf, met flinke kortingen. Het verkooppunt is een rode rij hokjes, midden op Times Square.

Op Times Square zijn ze aan het verbouwen ofzo. Of er wordt aan de weg gewerkt. Ik weet het niet precies. Wat we wel weten is dat er delen van de weg zijn afgezet met pionnen en dat de stukken weg die nu toch niet worden bereden worden benut als uitrust plekje. Op een paar plekken op Times Square staan er nu zogenaamde 'lawn chairs' en er wordt gretig gebruik van gemaakt! Niet alleen shoppende toeristen maar ook plaatselijke bewoners chillen, slapen of zonnen in deze stoeltjes. Reuze handig en tevens zeer gezellig!


Zie je me zitten? Rechts van de man die een foto maakt.


Lis en ik chillen op de lawn chairs!

Verder zit er een reuzegrote Victoria's Secret in de buurt van Times Square. Ik vind deze het grootste en prettigste om te shoppen. Er zit ook een grote Forever 21. Maar deze vind ik heel rommelig en druk. Dan vond ik de Forever 21 in SoHo fijner!

Tip #3
Sla je slag bij Victoria Secrets semi-anual SALE. Volgens mij start de sale ergens in juni. Kortingen op bath, body & beauty produkten tot wel 75% en flinke kortingen op de PINK kledinglijn. Ook staan er bakken tjokvol beha's en onderbroekjes voor de helft van de prijs, of nog minder. Het is een gekkenhuis, iedereen staat te graaien alsof het gratis is, dus wees er vroeg bij en neem zo'n tas aan van een verkoopster. Gewoon vollaaien met alles wat je mooi vind, je moet het toch nog allemaal passen en je mag lekker veel spullen mee het pashokje in nemen!

Chinatown en Little Italy
Dit gedeelte ligt aan SoHo vast, dus we dachten laten we er even doorheen wandelen. Hoe weet je wanneer je in Chinatown bent belandt? Dan zie je niet alleen een overload aan Chinezen (dit bedoel ik niet slecht, het is écht zo!) je ziet ook een overload aan een beetje overbodige Chineze tekens:

Chinatown en Little Italy zijn wat mij betreft overrated. Chinatown sterft van de kleine winkeltjes vol met rommel. Nep designertassen en nep designerbrillen (ze proberen je stiekem op straat al te hosselen om mee te gaan naar een geheim deurtje achterin de winkel met nóg meer nep designer rommel). Ook kleding van marktkwaliteit (or worse) is hier volop te vinden. Verder natuurlijk veel Chinese restaurants. Oja, in Chinatown zijn er 2 straten die vis, fruit en groente verkopen. De straten ruiken supersmerig naar vis! Ik zag een grote ton, en omdat ik hier al eerder geweest was wist ik wat er in zat. Ik duwde Larissa er zo naartoe en ze SCHROK! Haha! Ah ik ben echt gemeen. De ton zat voor de helft gevuld met kikkers. Voor kikkerbilletjes i guess. Echt nasty joh! Ik wilde er een foto van maken maar Larissa vond dat oneerbiedig tegenover de levende kikkers. Was ook wel zielig eigenlijk...nu ik er over nadenk. Er waren trouwens ook levende vissen en gegrilde eenden (compleet met kop). Ewl!

In Little Italy hetzelfde verhaal, maar dan zijn daar natuurlijk vooral veel Italiaanse restaurants. En met veel bedoelen we maar liefst 6 straten lang.

Tip #4
Als je niet op zoek bent naar een lekker plekje om te eten, en je houdt niet van nep designer dingen, dan zijn Chinatown en Little Italy echt de moeite niet om doorheen te lopen, naar mijn mening.

Een beetje op de grens van Chinatown en SoHo zit een leuke grote winkel genaamd Pearl River. Hier verkopen ze allemaal Aziatische spullen, van servies tot traditionele kleding, kimono stof, grappige hebbedingetjes, kruiden, heel veel soorten bamisoep, vogelkooien, meubels, versieringen, echt alles! De winkel is ruim opgezet en heeft een kelder en een tea balcony. Naar de kelder toe hebben ze een mooie waterval. Vanaf het tea balcony heb je een leuk uitzicht over de winkel en kun je genieten van een potje thee (groene, witte of zwarte) die je zelf kunt uitkiezen. Op de toonbank zag ik glazen potten met supermooie gedroogde bloemen. Ik heb een ons viooltjes en een ons jasmijn meegenomen, die ik goed kan gebruiken voor The Secret Garden.


De waterval.


De toonbank op de Tea Balcony.


Vanaf het Tea Balcony heb je een leuk uitzicht over de winkel.


Op het Tea Balcony

Michael K.
In SoHo hebben ze verder nog een grote sneakershop genaamd Michael K. Er was toevallig SALE, maar ook zonder sale heeft Michael K. zeker de goedkoopste prijzen in sneakers van New York City. Deze shop heeft ontzettend veel keuze. Vergeet ook zeker niet de kelder, waar je nog meer sneakers kunt vinden. De winkel zelf vind ik gaaf. Er kwamen steeds kubusjes voorbij vliegen (boven ons hoofd) met sneakers erin:


Larissa heeft hier 2 paar sneaker gescoort voor slechts $100.00! Dat is dus $50 per paar, oftewel € 37.00 met de hedendaagse koers. Cheap!

Tip #5
Als je op zoek bent naar sneakers, go to Michael K.

Greenwich Village
Beter bekend als de buurt van Carry van Sex and the City! Niet alleen is dit een prettige en vrij rustige buurt om te wandelen, je vind er veel schattige (designer)boetiekjes, restaurantjes, het huis van Carry en de wereldberoemde Magnolia Bakery (rij tot buiten de deur, w00t!). Helemaal op het einde van de Bleeckerstreet vind je de Marc by Marc Jacobs store. Piepklein maar überdruk. Waarom? Omdat ze hier Marc Jacobs spul verkopen vanaf slechts $1!! Ongelofelijk. Tassen, sleutelhangers, handdoeken, jewelry, t-shirts, portomoneetjes. Alles met prijzen van $1 tot $30 met uitzondering van sommige tassen die wel $60 waren (maar nog steeds geen geld voor designer stuff).


Een typisch Sex and the City huis






De Marc Jacobs store.


Vet veel Marc Jacobs gescoort!

Tip #6
Een bezoekje aan de Marc Jacobs store aan het einde van de Bleeckerstreet is zeker de moeite waard. De Bleeckerstreet is sowieso een hele leuke straat, en aan het einde van deze straat wacht je dus deze geweldige (en extreme goedkope) designer shop. Een echte MUST-GO voor de échte fashionista!

Rockefeller Tower
De meeste mensen beklimmen the Empire State Building omdat dit het hoogste gebouw is in New York City. Wij daarentegen beklommen (ok niet beklimmen, we gingen natuurlijk met de lift) liever de Rockefeller Tower zodat we UITZICHT hadden op het Empire State. Jaha, hier hadden we goed over nagedacht. Binnen een paar minuten sta je bovenop het gebouw, de 67e verdieping. Het mooiste moment om naar boven te gaan en van het uitzicht te genieten schijnt het moment te zijn van schemering. Je ziet dan de zon ondergaan en de dag veranderen in nacht. Wij waren natuurlijk weer eens te laat, dus het was allang pikkedonker toen we aankwamen, en konden nog net met de laatste lift mee. Het was hoe dan ook MAGISCH mooi om al die lichtjes te zien fonkelen in het donker. We hadden goed zicht op het Empire State Building, Times Square, the Chrysler Building (ietwat verscholen) en Central Park (dit was een donkere vlek, daar moet je dus echt niet gaan joggen 's nachts). Foto's maken is wat moeilijker 's nachts, want al die lichtjes zijn veel schitterender in het echt.


Larissa en ik, tussen ons in zie je het Empire State.


Rechts de Chrysler Building.


Times Square by night.


Er staan ook van die verrekijker dingen. Handiger overdag.

Tip #7
Bestijg de Rockefeller Tower in plaats van de Empire State. Je betaald slechts $18 voor een lift retourtje "Top of the Rock". Ingang bij 50th street. Extra mooi om het uitzicht bij schemering te zien!

Grand Central
Als je toch met de metro onderweg bent stap dan eens uit bij Grand Central. Niet alleen leuk omdat Gossip Girl hier begon, maar het is echt een schitterend en supergroot station, helemaal nog in ouderwetse staat. De main hall is heel ruim, in het midden hangt een megagrote Amerikaanse vlag. Het plafond is beschilderd in mintgroen met de sterrenbeelden erop afgebeeld. De ruimte bevat weelderige kroonluchters, ramen en trappen. Schitterend en verbluffend om even gezien te hebben! Bovendien kun je een verdieping lager heerlijk eten, daar is een soort food court, met keuze uit verschillende soorten eten.


Grand Central Station - Gigantisch mooi!

Tip #8
Bekijk Grand Central Station, al is het maar een paar minuten. Het is heel indrukwekkend en mooi!

Manhattan Beauty Supply
Ik heb een goed beauty supply shopje gevonden! Ze verkopen er redelijk veel NYX makeupjes, maar ook veel OPI en Essie lakjes. Lees: MEGAVEEL! De Essie lakjes zijn hier maar $5.99 en de OPI lakjes $7.99. Ze hebben de laatste collecties. Verder verkopen ze er nog meer make-up en heel veel haarprodukten. De winkel heet Manhattans Beauty Supply en zit op 121 chamber street. Volgens mij zijn hier de lakjes het goedkoopst van heel New York en er is superveel keuze!


OPI en Orly lakjes. Veel he??


De nieuwste OPI collecties.


Heel veel Essie, en goedkoop!

Tip #9
De beautyliefhebber moet echt naar deze winkel gaan, voor de goedkoopste Essie lakjes en een uitgebreid assortiment aan nagellak, make-up en haar artikelen!

Brooklyn Bridge
Met de metro kun je gemakkelijk bij de Brooklyn Bridge komen. Je stapt namelijk gewoon uit bij de halte "Brooklyn Bridge City Hall" en vanaf daar kun je de brug al zien liggen. Er rijden veel auto's op, het is een drukke brug, maar ook kun je er als voetganger overheen lopen. Hebben jullie Cloverfield gezien? Dat is een van mijn favo films en deze brug komt daar ook in voor. Ik vond het daarom nogal 'pretty amazing' om ook over deze brug te lopen ^^ i'm such a dork! Sportief als mijn zusje en ik zijn hebben we het helemaal tot de helft gelopen, en toen weer terug. Onderweg kom je enkele kunstenaars tegen. Let op, het kan heel winderig zijn op de brug!




Tip #10
Pak de metro en stap uit bij Brooklyn Bridge City Hall. Vanaf daar kun je gemakkelijk bij deze bekende brug komen en eroverheen wandelen. Nice for the cultural feeling! En zorgt voor toffe foto's!

Dit was ons reisverslagje van ons weekje New York. We hebben veel meer gezien en gedaan, maar we hebben niet overal foto's van en anders zou het wel een heel lang bericht worden. Ik vond hem nu al vrij lang hihi! ^^ Als jullie nog vragen hebben betreft NYC, just contact me!

In mijn volgende post laat ik zien wat ik zoal heb geshopt!

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Larissa en/of Serena Verbon. Als je ze ook wilt gebruiken, mag dat, maar een bronverwijzing naar beautylab.nl wordt dan zeer op prijs gesteld ;)

Until next time
~Serena Verbon