zondag 21 juni 2009

New York, New York #3

Hier een berichtje, deze keer niet van Serena, maar van haar reisgenootje/kleine zusje/mede New York Lover; Larissa!

Zoals in het vorige berichtje verteld werd, zijn we naar de New York Zoo geweest! De entree kosten waren maar $10.00 dus dat viel wel mee! Uiteindelijk bleek dit wel een gepast bedrag te zijn, doordat het een vrij kleine Zoo was. Wel een mooie dierentuin met o.a. de aapjes, ijsberen en een tropische tuin met lots of colourfull birdies! Tussen de vele bomen door zag je soms een wolkenkrabber, leuk effect!

Na een anderhalfuur hadden we het wel gezien en zijn toen terug naar Times Square gegaan. Wat (denk ik) vrij nieuw is, is dat één weg op Times Square is afgesloten, met behulp van oranje pionnen. Hier zijn ze niet aan het werk, nee de stad heeft er tientallen zogenoemde "Lawn Chairs" neergezet! Hier kunnen de locals en uiteraard de toeristen eventjes uitblazen tussen het shoppen door. Erg lekker om met je gezicht in het zonnetje te zitten, natuurlijk ondertussen naar mensen kijkend en je voetjes wat rust te geven! Uiteraard hebben wij hier ook gebruik van gemaakt, omdat onze voeten toch al steeds na een paar uur flink pijn doen!

We zijn ook naar de Abercrombie & Fitch winkel geweest, wat voor mij de eerste keer was, en daar -uiteraard- op de foto gegaan met het mannelijke en "oh-zooo" gespierde model! Roar?

Hierna zijn we met de metro weer naar SoHo gegaan, ik had eerder deze dagen al de winkel Michael K. gespot, waar een overvloed van o.a. sneakers, kleding en zonnebrillen worden verkocht! Hier heb ik dan ook twee paar sneakers van Nike gekocht.

#1: Nike Trainer 3


#2: Nike Dunk High (Degene die ik heb gekocht is 50% wit lak en 50% gewoon wit leer, alleen ik kon het plaatje zo snel niet vinden.)

& het mooiste is nog, de prijzen zijn zo ontzettend laag hier! (Lager dan in andere delen van New York City geloof ik!) Ik heb deze 2 paar voor $100 in totaal mogen afrekenen! En er kwam niet eens ook nog tax bij! woohooo

Ik heb een vraagje voor jullie lezers en ik hoop dat jullie mij hier antwoord op kunnen geven; "Waarom worden de prijzen hier in Amerika steeds zonder tax aangegeven, waarom niet meteen inclusief belasting zoals wij in Nederland doen?" Vind ik persoonlijk fijner, vooral omdat ik ook steeds vergeet dat er nog tax bovenop komt;) hehe...

's Avonds zijn we ook nog naar Top of the Rock geweest! Onwijs mooi uitzicht over de hele stad met al die lichtjes. We hebben gekozen voor dit gebouw en niet het Empire State Building, omdat we vanaf dit gebouw juist het Empire State Building konden zien!

Momenteel is Serena m'n haar (weer) aan het verven, een rode permanente verf dus over een halfuurtje ben ik -als het goed is- weer Gingerette! hihi

Oja! Mijn excuses voor het feit dat er geen foto's staan bij deze berichtjes vanuit NYC, ik ben zo slim geweest om wél aan de oplader te denken van de digitale camera maar niét het kabeltje mee te nemen om de foto's op de laptop te zetten! Serena zal vast een hele lading foto's plaatsen als we weer terug zijn (nog 3 daagjes!! ;[ )

Verder heeft Serena vooral veel nagellakjes en makeupjes gekocht - "Ahhh Sereen niet wéér een Sephora in hé?!!"-, gisteren @ Staten Island Mall heeft ze 2 paar allstars gekocht voor onze nichtjes en een aantal erg grappige shirts. Ik heb zelf ook alvast een cover voor mn toekomstige Iphone gekocht, roze met wit. Zelf ben ik nog op zoek naar de Vans Half Cab's, in helemaal zwart maar nog niet kunnen vinden! Ook een harembroek wilde ik hier kopen, ook nog niet gevonden. Wel zijn hier alle hakken en slippers in Gladiator style! hmmmm niet echt onze cup of tea.

We hebben op onze eerste dag trouwens in de metroautomaat een metropas gekocht, dit is een unlimited pass voor $25. Deze is de hele week geldig en je kan deze zo vaak mogelijk gebruiken. In ons geval een geweldige uitkomst en ook omdat we -Serena zegt dat ze het nu wel snapt.. ik nog niet echt- het metrosysteem niet snappen. Betekend voor ons dat we een aantal keer gewoon precies de verkeerde kant opgaan met de metro en het eerste de beste station er weer uitstappen en wéér terug moeten reizen! Lastig hoor! : ondanks dat we 24/7 een stads/subway kaartje op zak hebben!

Het is nu 01.30pm en hebben er een echte luie zondag van gemaakt. Ik ga zometeen m'n haren uitspoelen en vanmiddag zetten we hopelijk nog een voet buiten de deur.

Ik ben vast 100 dingen vergeten te vertellen, maar dat komt dan nog wel een andere keer!
~Untill next time,
Larissa