vrijdag 12 juni 2009

My First Photoshoot

Ergens begin mei heb ik Christine geholpen met haar portfolio door model te staan tijdens een fotoshoot. Ik vergat er steeds over te bloggen, maar ineens bedacht ik het me weer! Dus een beetje laat, maar beter laat dan nooit *story of my life* hihi. Dit was mijn allereerste fotoshoot evar! Vantevoren had Christine hele leuke thema's bedacht voor mij en Marilla, het andere model. Ik had de thema's bruidje, party en DJ. Dus met een tas voor kleding en attributen vertrok ik richting Amsterdam naar de woning van fotografieduo (én lovers) Leonie en Remon. Ze wonen heel leuk op een bovenverdieping van een echt Amsterdams pandje met 2 hele lieve katten. Eentje is al heel oud en loopt een beetje kreupel, die was echt zo adorable! De huiskamer was binnen no-time omgetovert tot een heuse thuisstudio. Inclusief professionele lampen (heel - veel - lampen), achtergrond schermen (zowel wit als zwart) en allerlei technische fotografische snufjes die ik je echt niet meer bij naam zou kunnen noemen. Leonie nam de foto's en kreeg van haar vriend Remon af en toe wat technische ondersteuning.

Marilla en ik werden om en om opgemaakt door Christine en op de foto gezet door Leonie, voor hun was het echt lopende band werk! Tussendoor hadden Marilla en ik tijd om steeds in een andere outfit te springen en een hapje cake te nemen (yum!). Op een gegeven moment lag de halve huiskamer onder de kleding, boa's, sjaaltjes, bloemen, pruiken en noem maar op, echt een zooitje! We zijn al met al nog best een flink aantal uurtjes bezig geweest. Het was een hele gezellige, leuke en creatieve dag voor ons. Maar aan het einde van de dag waren we toch wel een beetje moe.

Van Christine kreeg ik nog een superlieve goodiebag, met een LUSH tonertab, een mini Rockstar zeepje, mineral eyeshadows van Everyday Minerals, een lipgloss en een parfumproefje. Alles behalve de make-up is al op! Dankjewel Christine voor al het lekkers :)

En hier zijn de uiteindelijke resultaten;

Bride!


Party!


DJ!

Klik hier voor alle foto's van die dag, ook die van Marilla zijn er te vinden. Lijkt het je ook leuk om eens mee te doen met een shoot? Christine en Leonie helpen je graag verder. Leonie heeft ook een site die echt de moeite waard is om te checken en haar vriend heeft een site met forum. Via het forum worden regelmatig meetings georganiseerd met fotografen en modellen (waar jij je dus ook voor kunt aanmelden!).

Credits
Cristine Hasper // www.ditischristine.nl
Leonie den Boef // www.fotoleonie.nl

Ik vond het een spannende, leuke ervaring, maar je moet je ook wel instellen op een lange dag, met veel omkleden en veel makeup die erop-eraf-erop-eraf gaat. De eerste keer dat Leonie de lens bijna in mijn neus duwde was ik een beetje onwennig, maar na 10 klikjes is dat gevoel weg. Ze is sowieso een erg lieve (en mooie) meid, die me snel op mijn gemak stelde. Christine is ook een superlieve meid met een flinke dosis humor. Haar speciale talent is het kiezen van perfect matchende foundation kleuren, maar met nepwimpers zetten en wenkbrauwen bijtekenen mag ze nog een beetje oefenen (zie close-up party foto) hihi! ;)

Hebben jullie wel eens een shoot meegemaakt? Of lijkt het je leuk om mee te maken? Ben erg benieuwd. En wat vinden jullie van de foto's?

Until next time
~Serena Verbon