zondag 10 mei 2009

Me so Asian

Er bestaan een paar vooroordelen over Aziaten waaraan ik eigenlijk allemaal voldoe. En dat terwijl de helft van mijn genen Hollands zijn en de andere helft Indisch (Indonesisch met Westerse afkomst).

#1 Aziaten houden van gokken
Heck yeah! Ik weet niet of het jullie wel eens is opgevallen maar er scharrelen altijd verdacht veel Aziaten bij de roulettetafels rond. Ook behoren ze tot het vaste meubilair achter de eenarmige bandieten. Hou me tegen als de Houtense kermis weer in het dorp is! Dan ben ik niet weg te slaan bij het bulldozeren en het knuffels grijpen. Ook het casino is een bad place for me. Vooral omdat ik maar nooit echt geluk blijk te hebben, terwijl ik er toch bijna zeker van ben dat het balletje dit keer wél op nummer 24 terecht zal komen! Zucht. Die gekleurde lichtjes, bliepende geluidjes en übertamme prijzen die ineens wel heel gaaf zijn om te hebben. Ik kan er niets aan doen, ik ben gewoon snel hooked.

#2 Aziaten houden van karaoke
So true! Karaoke is natuurlijk uitgevonden in Japan, waar het nog steeds razend populair is. Ook in de rest van Azië is karaoke ontzettend ingeburgerd. In Europa zijn we denk ik te nuchter voor karaoke, helaas. Het is hier helemaal niet cool! Onbegrijpelijk! Maar gelukkig is daar SINGSTAR! Singstar is een game voor zowel de Playstation 2 en 3 waarbij je liedjes kunt karaoken. Het leukste is dat je bij Singstar tegen iemand anders kunt battlen. Doet het altijd goed op feestjes en soms organiseren we ook een Singstar avondje! Ik zit er aan te denken om mijn 25e verjaardag in een Karaoke bar te vieren...als er tenminste zoiets bestaat in Nederland. I LOVE KARAOKE!

#3 Aziaten zijn snel dronken
Dit vooroordeel is eigenlijk wetenschappelijk te onderbouwen, dus misschien is het niet echt een vooroordeel. Bij de inname van alcohol wordt dit door ADH (alcohol dehydrogenase) omgezet tot aldehyde. Aldehyde zorgt echt voor die dronken eigenschappen zoals rode wangen, aangeschoten gevoel etc etc. Nu is het zo, dat Aziaten in het algemeen over ADH bèta beschikken, terwijl de blanke bevolking over ADH alpha beschikt. En laat ADH bèta nu alcohol sneller omzetten tot aldehyde dan ADH alpha! Juistem. En bij mij precies hetzelfde verhaal, twee wijntjes and I'm lost!

Kennen jullie nog meer vooroordelen over Aziaten?

En ik ben gewoon nieuwsgierig naar jullie. Afgaand op mijn vooroordelen over gokken, karaoke en snel dronken zijn, how Asian are you?

Until next time
~Serena Verbon