donderdag 12 maart 2009

de voordelen van handgemaakte zeep

Natuurlijk en organisch is so in right now. Vooral de laatste tijd merk ik dat veel glossy's aandacht besteden aan natuurlijke bath, body en skincare produkten. Het imago van natuurlijke produkten is daardoor opgekrikt van de oude meneer met geiten wollen sokken (en baard) naar de jonge hippe milieubewuste en dierenlievende chick. En thank god want het werd wel eens tijd! Hoewel het dus echt steeds meer in opkomst is, heb ik ook gemerkt dat er veel merken de suggestie willen wekken dat ze natuurlijk zijn. Ze gebruiken termen als "bevat natuurlijke extracten" of "verrijkt met natuurlijke ingrediënten" terwijl dit maar een fractie is van het geheel. Vaak wordt er ook trots op de verpakking vermeldt dat een produkt niet getest is op dieren, maar als er dan verder gevraagd wordt krijg je een antwoord als "het eindprodukt is niet getest op dieren maar de ingrediënten wel". Ja HALLO!


van hippie....


...naar hip!

Trots
Ik ben dan eigenlijk ook best trots dat mijn produkten én ingrediënten niet getest zijn op dieren. En als het kan gebruik ik ook organische ingrediënten. Die shop ik bij onze Groene Winkel hier in Houten. Ik koop daar onder andere eko-verantwoorde maizena die in de Bath Tablets zit, organisch zeezout voor de Sweetie Pie Body Scrub en biologische honing voor in de Body Butter en zeep. Kijk jullie merken er misschien niet veel van, maar het gaf mezelf gewoon meer voldoening en hierdoor kan ik ook echt achter mijn produkten staan.


The Secret Garden : against animal testing!

Nu lees je dit misschien en denk je, waarom zou ik overstappen op natuurlijke produkten? Nu wil ik niemand overhalen hoor, en zal ook geen diepgaand betoog houden hier en proberen je te brainwashen, maar het volgende zou je misschien wel interessant vinden omdat je het nog niet wist, of omdat je er nog niet over had nagedacht.

Verwen je huid
Onze huid is het grootste orgaan van het menselijke lichaam, wisten jullie dat? De huid is onze eerste verdediging tegen uitdroging, temperatuur verschillen, infecties en schadelijke aanvallen van buitenaf. Het is daarom belangrijk voor je gezondheid om goed voor je huid te zorgen, wees er lief voor! Je huid verwennen met natuurlijke produkten is niet alleen heerlijk, ook houdt het de huid in goede conditie. Onze 100% pure Sheabutter bijvoorbeeld, 's werelds beste natuurlijke moisturizer, maakt de huid soepel en zacht en verbeterd zichtbaar de structuur. Dit is één van onze best verkochte produkten!


100% pure organische sheabutter

Onze handgemaakte zeep bevat glycerine die op natuurlijke wijze is ontstaan tijdens het verzepingsproces. Glycerine absorbeert water uit de lucht wat zorgt voor het gezond en zacht houden van de huid. Vooral de gevoelige, fijne huid of een kinderhuid heeft hier baat bij. Handgemaakte zeep is daarom zachter dan je gewend bent en drogen de huid niet uit. Zeep uit de fabriek bevat geen glycerine omdat het er wordt uitgefilterd zodat dit voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Vandaar ook dat die zepen altijd knetterhard zijn en een erg uitdrogende werking hebben op de huid.

Ik kan nergens tegen
Veel mensen hebben last van een allergie, een gevoelige huid of een huidprobleem zoals eczeem of psoriasis. Ze zijn altijd op zoek naar een produkt waar hun huid niet van gaat prikken of jeuken of uitslag van krijgt. Deze mensen vinden vaak al verlichting wanneer zij overstappen op een natuurlijke handgemaakte zeep. Onze zeep is soms 100% natuurlijk en vaak 95% (het overige percentage bestaat dan uit cosmetische parfumgeuren- en kleurstof). Ben je bang dat je zelfs niet tegen geurtjes of kleurtjes kan, kies dan voor een zeep gemaakt met essentiële olie en een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld door klei of gemalen blad. Momenteel hebben we een 100% natuurlijke zeep in onze shop, Oh Olive! Gemaakt van 95% extra virgin olijf olie en dus extra mild voor je huid. Geen kleur-en geurstoffen zijn hier aan toegevoegd. Ook onze Whipped Sheabutter Pure bevat geen geur- en kleur en op verzoek kunnen we ook scrubs en lippenbalsems maken zonder cosmetische toevoegingen.


Oh Olive! 95% extra virgin olive oil soap

Relax your Soul

Vaak verhoogt het tegenwoordige drukke leventje de stress van alledag, waardoor er weinig tijd overblijft voor een momentje voor jezelf. We nemen niet de tijd om onszelf te verwennen met iets simpels als een heerlijke warme douche met een lekker stukje zeep. Maar wat een verschil kan het maken als je hier toch aan toegeeft. Tenslotte moet iedereen toch douchen of badderen. Dus maak meteen gebruik van dat moment en maak het "jouw momentje" door jezelf echt te verwennen. Geurige handgemaakte stukken zeep, met wonderlijk veel zacht en zijdeachtig schuim, waarmee je ieder stukje van je lichaam aandachtig inzeept, geeft dat broodnodige verwen gevoel en de ontspanning, zonder dat het veel tijd hoeft te kosten. Onze produkten zijn in kleine batches en met veel moeite en liefde voor jullie gemaakt, wat het extra speciaal maakt in gebruik. Geef je huid de verzorging die het verdient, terwijl je tegelijk tot rust komt en geniet.I Feel Good
Natuurlijk voelt het extra goed als je weet dat de produkten (en hun ingrediënten) die je gebruikt niet getest zijn op lieve onschuldige diertjes. Bovendien heeft een stuk zeep geen grote plastic fles nodig als verpakking (in tegenstelling tot douchegel en shampoo) dus draag je in je eentje ook nog eens bij aan een beter milieu. En alle beetjes helpen!James Brown: Waaaaaaaaah! I feel goood!