maandag 9 maart 2009

benefits of the Dead Sea

Mensen reizen de halve wereld af om zich met Dode Zee modder in te smeren. Ook zijn er veel bath- en skincare produkten op de markt met ingrediënten uit deze geneeskrachtige zee. Het leek me leuk om jullie hier wat meer over te vertellen.

De Dode Zee is eigenlijk geen zee maar een superzout meer dat tussen Israël en Jordanië in ligt. Het heeft een zoutgehalte van 33,7% even om te vergelijken, dat is bijna 9 keer zouter dan de oceaan. De afmetingen zijn 67 km lang, 18 km breed en 378 meter diep. De Dode Zee ligt 400 meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagste punt van de aarde.

De Dode Zee staat al eeuwen bekend om haar helende eigenschappen. Zo ontdekte ook de mooie koningin Cleopatra (nadat de koningin van Sheba haar getipt had) dat de mineralen uit de zee wonderlijke invloed hadden op haar huid. Het was Cleopatra die opdracht gaf om 's werelds allereerste Spa te bouwen, vlak naast de Dode Zee. Hedendaags zijn er talloze spa's, resorts en hotels om de zee heen gebouwd en is het een populaire toeristische plek geworden. Ik wil er zelf eigenlijk ook heel graag heen om het te ervaren en natuurlijk om lekker verwend te worden en uit te rusten.


Dit anti-stress maskertje "bursts with dead sea minerals"

Natuurlijk zijn er allemaal studies gedaan naar de helende eigenschappen van de Dode Zee en is het onderzocht in verschillende laboratoria. Zo bevat 1 liter water uit de Dode Zee maar liefst 35% mineralen. Er zijn 21 verschillende soorten mineralen bekend die een positief effect kunnen hebben op je lichaam en huid.


De Dode Zee: in één woord wow!

De mineralen uit de Dode Zee staan erom bekend een positief effect te hebben op huidallergiën en -ziekten zoals psoriasis, eczeem en uitslag. Wonden genezen sneller, de huid wordt elastischer en knapt in het geheel helemaal op. Dode Zee modder schijnt heel goed te zijn tegen roos en stimuleert de haargroei. Er bestaan zelfs verhalen van modder die hoofdpijn en migraines tegengaat! Een beetje dobberen in de Dode Zee verbeterd de bloedcirculatie en werkt bovendien therapeutisch; mensen komen helemaal tot rust. Stress, moeheid en slapeloosheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Niet zo gek want volgens mij heb je het gevoel dat je zweeft, heerlijk lijkt me dat!


Met hem zou ik wel in de Dode Zee willen dobberen hoor..!

Om het effect van de Dode Zee bij mij thuis na te bootsen (ja je moet wat he?) heb ik Dode Zee zout en -modder in huis gehaald. Ik ga vanavond een lekker warm bad nemen met Dode Zeezout erin gestrooid en op m'n gezicht een modder masker. Een spa momentje in eigen badkamer, hihi! Foto's en ervaringen coming up!

Ik heb ook nog een vraagje aan jullie, hebben jullie wel eens produkten gebruikt met Dode Zee zouten, mineralen of modder? En zo ja wat zijn jullie ervaringen? Of is iemand van jullie wel eens écht naar de Dode Zee gereisd?

untill next time
~Serena Verbon