maandag 23 februari 2009

soy wax melts win aktie!!

Van het weekend had ik eindelijk wat tijd vrijgemaakt om soy wax melts te maken en ik heb ze de dag erna ook meteen getest. Hieronder volgen wat foto's die ik heb gemaakt tijdens het testen. Helaas heb ik erg weinig licht in mijn kamer, en het was 's avonds, dus de foto's zijn een beetje donker uitgevallen.


1. Hier heb ik de soy wax melts in mijn hand, dan heb je meteen een idee hoe groot ze ongeveer zijn. Eén melt per oliebrandertje is voldoende maar ik heb er heel decadent twee gepakt, hihi!


2. Het is eigenlijk heel simpel; je legt de melts op het schaaltje, steekt het kaarsje aan, en dan is het wachten geblazen! Ik heb deze soy melts gegeurd met 'Fresh Linen'. Ik heb deze geur gekozen omdat het een subtiele lichte geur is, heel fris en schoon. Het doet me denken aan schone lakens die zomers in onze tuin te drogen hangen in de zon!


3. Hier zie je dat de melts al een beetje beginnen te smelten en zachter worden. Ik ben altijd erg ongeduldig dus ik heb de melts een beetje 'aangeduwd' zodat ze sneller zacht zouden worden. Zoiets doe ik ook altijd als ik vlees aan het bakken ben, haha! Ik denk dat ik deze foto 10 minuten na het aansteken van het kaarsje heb gemaakt. Gebruik je slechts één melt, dan duurt het minder lang hoor. In dit smeltende stadium begint de geur al vrij te komen en wordt mijn kamer langzaam gevuld met de heerlijke geur van 'Fresh Linen'.


4. Hier zijn de melts compleet gesmolten. Inmiddels is het aroma al goed verspreid door m'n kamer. Het is goed te ruiken, maar niet té aanwezig, de geur is zoals achtergrond muziek (weet niet goed hoe ik het anders moet uitleggen). Ik heb het waxine lichtje helemaal op laten branden, dat duurde zo'n 6 uur, maar er zat nog genoeg soy melt in het kommetje. Als het geen warmte meer ontvangt wordt het weer hard. Ik heb het gewoon laten zitten zodat ik de volgende keer alleen een nieuw waxine lichtje hoef aan te steken, het zal dan opnieuw smelten en geur afgeven. Maar je kan het op zich ook (met enige moeite om het los te peuteren) verwijderen en ergens bewaren of weggooien, zodat je er een andere soy melt in kunt doen.

Ik heb inmiddels drie verschillende geuren gemaakt; Fresh Linen, Energy (opwekkende citrus geuren) en True Star van Tommy Hilfiger. Maar die mag ik natuurlijk niet zo noemen dus ik had de naam "Morning Star" bedacht voor deze ^_^


True Star: een aqua frisse geur met fruitige noten van meloen en citrus, gecombineerd met bloemige honeysuckle en sensuele musk. Ik vind het echt een 'watergeurtje'. Heerlijk licht, clean en fris met een vleugje fruitig en zoet.

Op de planning staan; Lavendel, Flowerbomb van Viktor & Rolf, J'Adore van Dior en Sweetie Pie.

Weten jullie een leuke naam voor de soy wax melts? Soy Wax Melt dekt wel de lading maar het klinkt zo lang! En ik vind Soy Tarts niet echt toepasselijk, want ze hebben helemaal geen taart vormpje. Ik heb daarom een win aktie bedacht, leuk voor jullie, en handig voor mij :)

WIN AKTIE
Stuur een andere leuke maar toepasselijke naam in voor mijn soy wax melts en maak kans op een leuk soy wax melt setje bestaande uit maar liefst 6 melts verpakt in een mooi doosje of zakje. De leukste 3 inzendingen stuur ik zo'n setje toe. Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar info@thesecretgarden.nl (als je meedoet geef je mij automatisch toestemming om de door jouw verzonnen naam te gebruiken als andere benaming voor de soy wax melts in mijn shop). Deze aktie loopt vanaf nu tot en met zaterdag 28 februari 2009 (sluittijd 00:00). Ik ben heel benieuwd naar jullie inzendingen..be creative en succes! :D