dinsdag 10 februari 2009

pineapple olive mask try out!

Na mijn vorige post over de veelbelovende amazing ananas moest ik natuurlijk één van de recepten uitproberen. Dus vandaag na mijn werk ben ik meteen naar de C1000 gefietst en heb ik mezelf getrakteerd op een schattig ananasje (€ 1.95). Zelf heb ik een normale tot vette huid, met af en toe een paar puistjes op mijn voorhoofd of kin. Ik wilde het Pineapple & Olive Mask uitproberen;

Pineapple & Olive Mask
2 flinke stukken ananas
3 eetlepels olijfolie
halve eetlepel honing
Combineer de ingrediënten in een blender tot een glad mengsel. Breng het aan op je vochtige gezicht en laat het 10 minuten inwerken. Afspoelen met lauwwarm water.

De olijfolie heb ik hier vervangen voor druivenpit olie. Gewoon te koop bij de supermarkt. Wij hadden deze nog staan dus de prijs weet ik helaas niet meer. Druivenpit olie is een snelintrekkende olie die erom bekend staat goed te zijn voor een onzuivere / vette huid. Heb je een normale of droge huid dan blijft olijfolie een goede keuze.

a. De ingrediënten; verse ananas, druivenpitolie en een kommetje bloemenhoning.


b. De ananas snijden is nog wel het meeste werk! Wat ik doe is de kontjes eraf snijden, vervolgens de schil en dan snij ik grote plakken af, om de harde kern heen snijdend.


c. Ik neem 2 flinke stukken ananas en stop ze in het Magic Bullet (kleine keukenmachine) bekertje. Daarbij doe ik de 3 eetlepels olie en de halve eetlepel honing. En dan blenden, blenden, blenden maar tot een glad en smeuig papje!


d. Zo hoort het eruit te zien als het klaar is. Mooi glad en lichtgeel met de substantie van een smoothie.


e. En zo ziet het eruit als je het op doet. Mijn masker was nog iets aan de dunne kant, dus ik kon het niet heel dik opsmeren. Maar het was op zich niet zo'n kliederzooi omdat het meteen op je gezicht plakt en ook op z'n plaats blijft gelukkig. Het masker ruikt trouwens heerlijk! Echt alsof je een fruit smoothie op je gezicht doet eigenlijk. Ik heb het een kwartier laten inwerken en vervolgens verwijderd met lauwwarm water op wattenschijfjes. Mijn gezicht heb ik drooggedept.


f. Om te kijken of er verschil te zien is heb ik voor de duidelijkheid een voor- en na foto genomen;

Voor


Na


Op de eerste foto heb ik mijn gezicht net gereinigd en draag ik dus geen make-up (concealer, blush, foundation, etc.) maar wel eyeliner en mascara. Op de laatste foto heb ik het masker net verwijderd met lauwwarm water. Mijn huid voelt heel glad en zacht en ik had naar mijn idee ook een frissere uitstraling, en een beetje een glow! ^_^

Zien jullie verschil? En gaan jullie nu ook "aan de ananas" ?