maandag 17 oktober 2011

Review: Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector

BB creams zijn niet meer uit Azië weg te denken, sterker nog, ze zijn er immens populair. Het was dan ook wel te verwachten dat BB creams ook op de Westerse markt zouden verschijnen om daar onze harten te veroveren. Garnier loopt goed op de trends vooruit en creëert de eerste BB cream die in Nederland gewoon in de drogisterijen verkrijgbaar zal zijn, speciaal gericht op de Westerse vrouw (Kaukasische huidtypes).


Zoals jullie weten ben ik niet bepaald Kaukasisch te noemen met mijn Indonesische roots en deze BB cream is voor mijn huidtype dan ook niet zo geschikt. Omdat ik weet dat ik veel blanke lezeressen heb, vond ik het toch de moeite waard om dit product voor jullie te reviewen.

Waar staan de B's voor in BB cream?
Oorspronkelijk is het een afkorting van Blemish Balm. De allereerste BB creams werden namelijk ontwikkeld door Duitse dermatologen (dus niet in Azië!) met als doel het herstellen en helen van een beschadigde huid (bijvoorbeeld na een peeling). Het was een multitask creme met zowel een herstellende en hydraterende functie. Iemand nam deze creme mee naar Korea en toen ging het los. Actrices en modellen lieten weten groot fan te zijn van de BB creams en toen wilde heel Azië natuurlijk hun voorbeeld volgen. Het werd een ware hype en Azië ontwikkelde hun eigen BB creams, gericht op de Aziatische markt (grijze ondertonen).

Zo'n BB cream. Dat is toch gewoon een getinte dagcreme, of zoiets als een foundation?
Well, no. Een foundation wordt gezien als make-up en dat is deze BB cream zeker niet, want naast het mooier en egale maken van de huid heeft de BB cream ook een verzorgende en hydraterende werking. Een getinte dagcreme is het ook niet helemaal te noemen, want die doen net iets minder dan de BB creams. Deze BB cream heeft namelijk maar liefst 5 voordelen;

- het egaliseren van de teint
- laat de huid direct stralen
- hydrateert de huid 24 uur
- corrigeert fijne lijntjes en oneffenheden (roodheid)
- beschermd tegen UV-straling met SPF15De BB cream voelt zacht aan op de huid en verdeeld gemakkelijk over het gezicht. Zoals je kan zien is de kleur niet eens zo gek voor mijn huidskleur, het heeft geen overdreven roze (Kaukasische) ondertoon. Ik ben natuurlijk best getint, maar omdat de BB cream zo'n lichte dekking heeft heb ik het idee dat het voor vele verschillende soorten huidkleuren heel geschikt kan zijn. Wat ook fijn is, is de hydratatie. Mijn huid voelt de gehele dag niet droog aan, er verschijnen geen velletjes of andere gekke dingen en mijn huid shined ook niet heel erg. Het is ook niet perse matterend, maar gewoon normaal.

Hoewel de dekking naar mijn smaak te licht is, zie je wel dat het een stralende en healthy glow achterlaat. Mijn huid lijkt na aanbreng een klein beetje egaler. Als je echt pigmentverschil hebt in je huid of donkere littekens, dan is de dekking wellicht te subtiel en kan je beter op zoek naar een product dat bekend staat om een betere dekking. 

Mijn huid vraagt om een betere dekking en een matterend effect, maar ik denk dat deze BB cream wel erg goed kan zijn voor de blanke huid die niet al te veel dekking vereist. Het brengt aan als een creme en zorgt daarbij voor een stralende, egale teint die er gezond uit ziet.


Mochten jullie benieuwd zijn geworden naar dit product, bezoek dan zeker even de Facebook Pagina van Garnier waar jullie gratis een sample kunnen aanvragen! Klik hier!

Garnier BB Cream Miracle Skin perfector is verkrijgbaar vanaf oktober 2011 voor de prijs van €13,99. Het ligt dus al in de winkels! Ik ben benieuwd wie van jullie dit product al heeft geprobeerd en wat jullie ervaringen zijn? Deel ze in de comments hier beneden. Sharing is caring!

Until next time,
Serena Verbon