vrijdag 14 oktober 2011

Les Scintillances de Chanel - Christmas 2011 Makeup Collection

Aaah, het is altijd weer een genot voor het oog als Chanel hun nieuwe kerstcollectie op de markt brengt. De visuals zijn werkelijk om te smullen zo mooi! De kleuren die in deze collectie centraal staan zijn ivoor, zwart, goud en rood. Een prachtige collectie die mij helemaal in de mood brengt voor de gezellige feestdagen die nog komen gaan. Vanaf 1 november ligt deze collectie in de winkels, dus we moeten nog even geduld hebben. Hieronder alvast een impressie en swatches zodat jullie weten wat jullie kunnen verwachten.







Prachtig! Vooral de kleur lipstick en nagellak spreekt mij aan. Het is frisrood, zoals de kleur van cranberries, met een hele subtiele fuchsia shimmer. Het blijft klassiek zoals we van Chanel gewend zijn, maar tegelijkertijd ook wat speelser. De highlighter is wat mij betreft het toppunt van eyecandy met die schitterende print! 

Van Chanel kreeg ik een aantal producten uit deze collectie toegestuurd die ik hieronder graag aan jullie wil zien. Ook kreeg ik er een prachtige snowball bij cadeau, echt een collector's item! Deze snowball is helaas niet te koop, het gaat hier om een exclusief gelimiteerd gift, maar ik wilde hem toch even aan jullie laten zien omdat ik er zo blij mee ben!




Lumiere Sculptée de Chanel

Schitterend! Deze highlighter is echt een lust voor het oog met dat prachtige printje, die geïnspireerd is op de gesp van een ceintuur van Coco Chanel draagt op een foto uit de jaren 30. Echt een leuk detail! De highlighter bevat hele fijne shimmers met een iriserende finish, ze weerkaatsen het licht in alle kleuren van de regenboog. Het is vrij subtiel, dus het was moeilijk om een goede swatch te maken. Hieronder heb ik de foto daarom express wazig gemaakt, zodat de shimmers beter opvallen.



Poudre Universelle Libre in Féerie

De kleur Féerie is een zachtroze poeder met hele fijne gouden shimmertjes. Het zorgt voor een frisse, transparante teint.


Ligne Extreme in Or


De eyeliner heeft speciaal voor deze collectie een prachtige, diepgouden kleur gekregen met een metallic finish. Mooi voor zowel boven als onder het oog (zoals het model draagt in de Chanel campagne look).


Le Vernis in Rouge Carat


Ik houd van rode nagellak en ik houd er al helemaal van als het niet zomaar rood is, maar net even iets anders. Rouge Carat is frisrood; zoals de kleur van cranberries. Het is rood met een vleugje roze en als je goed kijkt zie je dat er minuscule shimmers in de lak verstopt zitten, in de kleur fuchsia. Ze zijn zo fijn dat het slechts een subtiel glansje lijkt, die vooral in de zon mooi tot uiting komt (gelukkig was er zonlicht toen ik aan het fotograferen was!). 

In het echt is de kleur minder fel en wat donkerder, echt een hele chique kleur die mooi staat bij elke huidskleur en elke hand laat opvallen en stralen. De glans is zo sterk dat het bijna plastic lijkt, of een pas gespoten autolak. Rouge Carat dekt al met één laag en lakt geweldig. Ik hoop dat de kleur langer blijft zitten dan andere kleuren die ik ooit van Chanel heb geswatched, want dit is een kleur waar ik niet snel op uitgekeken raak!


Ombre Essentielle in Beige Lamé en Blazing Gold


Deze mono eyeshadows zijn vrij transparant en zorgen voor een subtiele kleur en feestelijke shimmer op de ogen.


Ombre Contrast Duo in Noir-Ivoire

Dit eyeshadow duo bestaat uit een goed gepigmenteerde zwarte oogschaduw met een matte finish en een ivoorkleurige oogschaduw die minder goed gepigmenteerd is, waardoor deze kleur perfect als highlighter dienst doet. Beide kleuren werken goed samen om een mooie ooglook met diepte te creëren. De ivoorkleur heeft overigens een subtiele glans. Ik ben vooral erg te spreken over de zwarte oogschaduw, die een onwijs intens pigment afgeeft. De structuur is zacht, niet brokkelig en laat zich prima blenden. 


Swatches highlighter en oogschaduw
v.l.n.r.; highlighter, Ivoire, Noir (uit duo) en Blazing Gold (mono)


Rouge Allure in Enivrée en Famous


Enivrée heb ik niet, maar Famous wel. En wow, wat een schitterende kleur is dat zeg! Deze kleur lijkt op de nagellak Rouge Carat, rood met een roze ondertoon en hele subtiele fuchsiaroze shimmers, die je af en toe ziet schitteren op je lippen. Heel levendig, chic en speels. Deze Rouge Allure lipsticks brengen smooth aan, ze glijden als ware over je lippen en laten meteen een goed pigment achter. Het dekt in één keer. De glans is mooi satijn-achtig. De kleur is op de foto lichter en feller dan in het echt, de kleur in het echt komt beter overeen met de officiële productfoto.


Levres Scintillantes in Sweet Beige en Sparkle d'Or



Sweet Beige heb ik niet, maar Sparkle d'Or wel. Deze gloss doet zijn naam zeker eer aan, want de gouden sparkles schitteren je al tegemoet in de huls. Het is een fijne gloss, niet sticky, maar het blijft voor een gloss redelijk goed op de lippen 'plakken'. De gloss is doorzichtig en geeft je lippen eigenlijk alleen een subtiele gouden shimmer. Je kunt deze gloss natuurlijk ook over een lipstick aanbrengen, voor een feestelijk shimmery effect.


Rouge Allure Laque in Empire

Deze cremige lipgloss heeft eerder de structuur van een vloeibare lipstick. Het brengt fijn en nauwkeurig aan door de gloss applicator en de glans is net iets heftiger dan een lipstick. De kleur Empire is een zachte, rozenhouten teint met gouden shimmers. Prachtig voor een nudelook.


Rouge Allure Extrait de Gloss in Triomphal

De Rouge Allure Extrait de Gloss zijn wat mij betreft de beste glossjes die ik tot nu toe ben tegengekomen, daar ben ik heel eerlijk in. Deze gloss is intens dekkend, intens glanzend en voelt prettig en moisturizing aan op de lippen zonder te plakken. Triomphal is diep donkerrood en staat heel chic en feestelijk. De kleur is donkerder dan de lipstick Famous, maar bevat dezelfde donkerroze subtiele shimmers. Love it!


Swatches lipproducten en eyeliner
v.b.n.b.; Famous, Triomphal, Sparkle d'Or en Or (eyeliner)


Sorry voor de enorme hoeveelheid aan foto's, maar ik wilde jullie de complete collectie laten zien en alle swatches van de producten die ik zelf in mijn bezit heb, zodat jullie een goed beeld hebben van wat er komen gaat. Chanel is natuurlijk een high end merk met bijbehorende prijzen, dus als jullie van plan zijn om iets uit deze collectie aan te schaffen wil ik jullie zo goed mogelijk informeren en tegelijkertijd enthousiast maken! 

Prijzen
Lumiere sculptée de Chanel (highlighter) €55
Poudre Universelle Libre in Féerie (los poeder) €41,50
Levres Scintillantes (lipgloss) in Sweet Beige/Sparkle d'Or €25
Le Vernis Rouge Carat (nagellak) €22
Rouge Allure (lipstick) in Enivrée/Famous €30
Rouge Allure Laque in Empire €32
Rouge Allure Extrait de Gloss in Triomphal €30
Ombre Essentielle (mono) in Beige Lamé/Blazing Gold €26
Ombre Contraste Duo Noir-Ivoire €36,50
Ligne Extreme in Or (eyeliner) €27,50


Wat mij betreft is de highlighter een echt hebbeding en de lipstick in Famous en de gloss in Triomphal zijn items die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zodra het in de winkels ligt. Als je op zoek bent naar een feestelijke, chique rode kleur dan zijn de lipproducten van Chanel echte musthaves! Deze collectie is vanaf 1 november 2011 te koop in parfumerieën en luxe drogisterijen.

Welke producten zouden jullie graag willen hebben of zijn jullie van plan te kopen na het zien van deze collectie?

Until next time,
Serena Verbon