zaterdag 15 oktober 2011

Filmpje: Hoge Hakken

Ah, hoge hakken. Ik ben er dol op! Ze staan vrouwelijk en mooi bij mijn outfits, mijn benen lijken langer en krijgen een mooiere vorm en ik word er een stukje langer door. Naast deze (persoonlijke) voordelen hebben hoge hakken ook een aantal nadelen, zoals pijn aan je voeten en struikelgevaar. In het filmpje hieronder geef ik jullie een aantal tips die het lopen op hoge hakken hopelijk makkelijker, mooier en comfortabeler maken. Enjoy!
Ik hoop dat jullie na het zien van dit filmpje weten waar jullie op moeten letten voordat je ook maar een schoen of laars met hoge hakken van de plank pakt om te passen. Zorg in elk geval voor zo veel mogelijk draag comfort en probeer zo vaak mogelijk te zitten. Succes! En laat het me zeker even weten als je door mijn filmpje vaker en beter op hoge hakken kan lopen.

Hieronder de tips die ik in het filmpje bespreek, nog even op een rijtje;

1. Wees niet bang! Als je paniekerig naar beneden kijkt terwijl je loopt ziet dat er ten eerste niet charmant uit en ten tweede vergroot het je kans om te vallen des te meer, omdat je het overzicht op de straat een beetje verliest. Een zelfverzekerde tred is de beste tred.

2. Neem een plateau

3. Zorg voor comfort. De schoen moet eigenlijk meteen lekker zitten, niet knellen en tijdens het rondje lopen in de winkel moet je geen pijn ervaren. Breng eventueel een inlegzooltje aan of van die pads voor de bal van je voet voor nog meer draag comfort. Als je laarsjes draagt, draag dan lekkere dikke bouncy sportsokken. Hierdoor houd je het lopen langer vol.

4. Ga voor laarsjes voor betere stevigheid, want met pumps sta je toch onstabieler en heb je grotere kans op 'zwikken'.

5. Probeer eens een sleehak. Dit is een hak die gewoon doorloopt zodat je niet kan blijven hangen.

6. Zorg dat je pump (of laars) goed vast zit (dus geen uitslip gevaar). Koop ze desnoods een maat of een half maatje kleiner, maar pas op dat je voeten aan de voorkant niet knellen. Zorg dat je voet eventueel beter in je pump blijft 'plakken' door de haarspraytip. Soms zijn je voeten namelijk te glad en glippen ze sneller uit je pump.

7. Let op de vorm en steilheid van de hak

8. Doe je hakken aan, ogen dicht en vind je balans

9. Als je kan zitten, zit.

Until next time,
Serena Verbon