vrijdag 26 augustus 2011

Illusions d'Ombre de Chanel - fall 2011

De najaarscollectie van Chanel is reeds verkrijgbaar in de winkels, hebben jullie het al gespot? De prachtige en zeer gewilde lakjes kunnen de echte beautyfreaks vast niet ontgaan zijn, evenals de Illusion d'Ombres oogschaduw met bijzondere mousse structuur. Na de klik prachtige persfoto's en enkele swatches.








Ik liet jullie laatst ook al prachtige Chanel persfoto's zien, maar dan van hun Rouge Allure Velvet lipsticks. Deze foto's zijn minstens net zo mooi en laten elk beautyhartje sneller kloppen. Het zijn ware kunstwerkjes! So are you ready for it?







Deze najaarscollectie is geïnspireerd op de kleuren en texturen van sieraden en stoffen afkomstig van authentieke Franse ateliers. Denk aan veertjes, tule, zijde, edelstenen. Deze collectie bestaat uit rijke, volle kleuren zoals brons, goud, platina, olijfgroen en poederig roze.

Net zoals al hun collecties heeft Chanel ook dit najaar gekozen voor draagbare en smaakvolle kleuren. Toch springt de bijzondere Illusion d'Ombre oogschaduw er tussenuit, met haar sprekende kleuren en metallic, parelmoer of glitterende finish. Dit product is wat mij betreft het stokpaardje van de gehele collectie, wat ben ik hier fan van!




Ten eerste kreeg ik alle 6 de kleuren in een schitterend rond toilettasje. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik het uitpakte, dat begrijp je wel! Elke kleur bevat een schuin Chanel kwastje waarmee je de oogschaduw gemakkelijk als eyeliner kunt aanbrengen. Hoewel ik meestal bijgeleverde kwastjes weggooi moet ik zeggen dat deze kwastjes daarentegen erg goed werken. In mijn enthousiasme begon ik meteen in de glazen potjes te porren voordat ik foto's had gemaakt, mijn excuses hier voor.





Fantasme - zilverwit met schitterende iriserende shimmers
Émerveillé - zachte perziktint met parelmoer finish
Illusoire - taupe (grijzig lila) met een metallic shine


Épatant - khaki tint met zilvergrijze metallic shine
Mirifique - gitzwart met schitterende, glitterende iriserende shimmers (wow!)
Ébloui - koperen bruintint met zachte parelmoer finish

Het fijne aan deze Illusion d'Ombre schaduwen is dat je ze zowel subtiel als heel intens kunt aanbrengen. Subtiel is perfect voor overdag en intens aangebracht is het zeer geschikt als evening look. Je kunt de laagjes gemakkelijk opbouwen, gebruik makend van je vingers of een kwast. Eenmaal op de oogleden is deze mousse-achtige oogschaduw een zacht poeder geworden die zich makkelijk laat blenden en de hele dag op zijn plek blijft (met een eyeshadowbase althans). Het hoopt niet op in de crease en de prachtige glans en shimmers blijven de hele dag mooi zichtbaar. Als eyeliner weet ik niet hoe de houdbaarheid is, dan zal ik nog voor jullie testen.

Ik ben dol op creamy eyeshadows, dus ik was dan ook zeer blij met deze Illusion d'Ombre collectie. Ik vind werkelijk elke kleur prachtig, maar momenteel gebruik ik Illusoire en Épatant het meeste. 

Mirifique heb ik gebruikt op Andy van StyleScrapbook, voor een Flash serie look voor haar site en ik kan jullie vast verklappen dat het er geweldig mooi uitziet! De shimmers zijn in het echt NOG mooier dan op mijn swatch foto's dus ik raad jullie aan om ze zeker een keer in het echt te bekijken!



Het palette Prélude bevat vrij neutrale kleuren met zanderige, beige en grijsbruine ondertonen. Perfect voor elke dag, alhoewel je met de donkerste kleuren ook een prachtige smokey zou kunnen maken. De kleuren vond ik erg goed gepigmenteerd (niet alle Les 4 Ombres zijn dat altijd) dit keer. Een heel fijn palletje waar volgens mij iedereen wel goed mee uit de voeten kan. 

Dit palette heb ik ook gebruikt bij Andy, maar dit keer voor een Flash Series look in haar badkuip. Het is een hele romantische Franse Boudoir look geworden en ik kan niet wachten om het eindresultaat aan jullie te laten zien! Ik merkte tijdens het opmaken dat de beige/sandy kleur (die je haast niet ziet op mijn huid) op een blanke huid schitterend is. Het heeft een mooi iriserend glansje die je niet goed op de foto kan zien, en wat je ogen meteen een frisse en stralende look geeft. 


Zelf ben ik meer van de zwarte of donkerbruine kohlpotloden, maar Chanel heeft gekozen voor een bijzondere kleur genaamd khaki platine. Dat is inderdaad precies hoe deze kleur is, khakigroen met een zilveren finish. Ik denk dat deze kleur het vooral goed doet onder de ogen (of boven de ogen, maar dan met een extra lijntje eyeliner).


Chanel Rouge Coco lipstick is voor velen een holy grail, en ik moet zeggen dat ook ik erg te spreken ben over de structuur, finish en kleurkeuze. It's just so classy! Étole is een frambooskleur die je lippen laat stralen op een hele subtiele manier. Licht aangebracht is het een 'eigen lipkleur maar mooier' en intenser aangebracht geeft het je lippen een hele sprankelende fruitige tint. Niet echt neutraal en ook niet echt heel opvallend, maar gewoon perfect voor alle gelegenheden.


Omdat ik de beste foto's in het weekend (met daglicht) schiet, heb ik nog geen look met deze producten gemaakt, maar ik beloof je vast dat er een Chanel look onderweg is. Ook de swatches van de nagellak hebben jullie nog tegoed, Nena is al druk bezig geweest met swatchen! 

Chanel's Illusion d'Ombre collection is te koop via parfumerieën (Douglas, Ici Paris, Sephora, Bijenkorf) en luxe drogisterijen. De Illusion d'Ombre oogschaduw kost per kleur €28,50. Het palette kost €47,50, het oogpotlood €20, de Rouge Coco lipstick €29 en de lakjes kosten €22 per stuk.

Willen jullie een day- of night look zien van deze collectie? En welke kleur Illusion d'Ombre vinden jullie het mooiste?

Until next time,
Serena Verbon