woensdag 17 augustus 2011

Chanel Rouge Allure Velvet

Chanel does it again! Ik had al zo'n vermoeden dat matte lipstick een trend zou worden dit najaar en ja hoor, Chanel brengt Rouge Allure Velvet uit, lipsticks met een matte finish. Chanel lijkt toch altijd wel voor te lopen op de trends of sterker nog, trends te creëren. Na de klik swatch en review ik 4 lipsticks van deze collectie en ook heb ik een aantal prachtige Chanel lipstick promo foto's voor jullie in petto waar jullie beautyhartjes vast en zeker sneller van gaan kloppen!


Are you ready? Are you ready for it? Are you really ready for it? I don't think you are, maar ik laat ze toch maar zien want deze prachtige foto's van de Chanel Rouge Allure Velvet lipsticks kan ik jullie echt niet onthouden. Het is pure kunst als je het mij vraagt. Ik zou best een uitvergrote versie in mijn huiskamer willen hangen. Of aan de muur van mijn toekomstige Beautylab kantoor aan de grachtengordel van Amsterdam. In elk geval als desktop op mijn computer. Kijk en geniet. Het zijn er veel hoor, dan weet je dat alvast.
Geweldig mooi! Maar nu vallen mijn eigen productfoto's hieronder een beetje in het niet, hehe. De collectie bestaat uit 8 kleuren variërend van nude naar roze, rood en donkerbruin. Matte lipsticks zijn wel eens eerder in de mode geweest, maar de laatste tijd zag je juist lipsticks met veel shine en glans. Chanel brengt de matte lipsticks weer terug van weggeweest en ik weet zeker dat er hierna vele merken zullen volgen met deze trend.

Ik heb wel eens eerder matte lipstick gedragen, maar na een tijdje zagen mijn lippen er droog en rimpelig uit, iets wat wel vaker voorkomt bij matte lipsticks. Met deze Rouge Allure Velvet lipsticks hoef je daar niet bang voor te zijn, je lippen blijven mooi glad en zacht en zien er continue gemoisturized uit. Bij het aanbrengen merk je al dat de lipsticks over je lippen glijden alsof het 'normale' glanzende lipsticks zijn. De lipstick is namelijk verrijkt met siliconenbolletjes waardoor het supersmooth aanbrengt en tegelijkertijd je lippen gladstrijkt en als ware opvult. Je lippen lijken hierdoor mooier en egaler.

De lipstick hulzen zijn pure luxe en hebben een chic uitstraling. Het systeem is net als bij de andere Rouge Allure hulzen fantastisch: druk het gouden Chanel logo in, je hoort een zachte klik, en de gouden huls komt omhoog. Nu kun je de gouden huls uit de zwarte trekken en de lipstick omhoog draaien. 

Uit deze collectie heb ik de volgende 4 kleuren:

- La Ravissante - een zachte koraal tint
- La Raffinee - een oudroze tint
- La Fascinante - een dieprode tint
- L'Exuberante - een opvallende, uitgesproken roze tint (deze zie je veel bij de celebs!)

van links naar rechts; La Ravissante, La Raffinee, La Fascinante en L'Exuberante

van boven naar beneden; La Ravissante, La Raffinee, La Fascinante en L'Exuberante


De lipsticks brengen fluweelzacht aan en drogen mijn lippen niet uit, maar omdat ze een matte structuur hebben zal je velletjes sneller zien dan bij een glossy finish. Het is daarom altijd raadzaam om de lippen te scrubben voor het allermooiste resultaat. 

Deze lipsticks zijn goed gepigmenteerd, ze dekken vrijwel meteen. Ik vind de kleuren erg mooi en chic en door de matte finish heeft het ook een soort 'stain' effect. Voor een naturel look kun je de lipsticks lichtjes op de lippen deppen voor net dat beetje extra kleur, dit geeft een heel mooi en natuurlijk effect. 

De Rouge Allure Velvet lipsticks blijven redelijk lang op de lippen zitten, maar ze zijn niet speciaal longlasting. Na een maaltijd is de kleur zo goed als verdwenen en dient er bijgestift te worden, maar na diverse drankjes zit de kleur er nog wel redelijk goed op. 

'nude' lips

La Ravissante

La Raffinee

La Fascinante

L'Exuberante

De Chanel Rouge Allure Velvet lipsticks zijn momenteel te koop in parfumerieën en luxe drogisterijen voor €30 per stuk. Speciaal voor deze Velvet lijn zijn er ook 3 nieuwe nagellakkleuren en een matte topcoat ontworpen, maar hierover later meer.

Welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan? Zelf ben ik weg van L'Exuberante, een feestelijke knalkleur. La Raffinee is mooi voor everyday en La Fascinante is gewoonweg prachtig. 

Until next time,
Serena Verbon