donderdag 7 juli 2011

video: Glowing Green Beauty Smoothie recept

Op een site kwam ik een recept tegen van Kimberley Snyder, een voedingsdeskundige van de sterren en schrijfster van het boek 'The Beauty Detox Solution'. Kimberley werkt met Hollywood sterren als Drew Barrymore, Olivia Wilde, Owen Wilson, Josh Duhamel, Channing Tatum en Vince Vaughn. Ze raad aan om haar recept Glowing Green Smoothie elke ochtend te drinken en claimt dat haar klanten al na enkele dagen al een verschil merken in hun huid. Wow! Dit veelbelovende drankje moest ik natuurlijk uitproberen voor jullie!Glowing Green Smoothie

  • 1,5 kop water
  • 1 kleine krop sla (romaine)
  • een handjevol verse bladspinazie
  • 3 tot 4 stengels bleekselderij
  • 1 appel, 1 peer en 1 banaan
  • sap van een halve citroen
  • optioneel: een paar takjes peterselie en/of koriander


Pak je blender of keukenmachine en mix als eerste het water met de sla en de spinazie. Voeg vervolgens de bleekselderij, appel en peer toe. Voeg hierna eventueel peterselie en/of koriander toe. Als laatste voeg je de banaan en het citroensap toe. Dit recept maakt een behoorlijke hoeveelheid smoothie! Drink ongeveer een derde deel op als ontbijt en zet de rest in de koelkast. Hier kun je de 2 dagen erna van drinken. Volgens Kimberley zorgt dit drankje voor heldere ogen, een zuivere huid, glanzende haren EN een slankere taille. Is dit het geheim van de sterren? Who knows. Testen kan geen kwaad lijkt me, baad het niet dan schaad het niet!

Dat de gekozen ingrediĆ«nten bomvol vitaminen en mineralen zitten moge duidelijk zijn, maar waarom heeft Kimberley nu precies gekozen voor deze groente- en fruitsoorten? Sla heeft de juiste vitaminen en mineralen voor sterk en glanzend haar en spinazie is een hele sterke anti-oxidant. Bleekselderij, peterselie en koriander zijn groenten en kruiden die zware metalen en andere giftige toxines uit je lichaam afvoeren. Ze zorgen voor een vitalere uitstraling van je huid. Appels, peren en bananen zijn goed voor de vezels en dus een goede stoelgang. Ze maken de smoothie wat zoeter en zorgen evenals voor een goede toevoeging van anti-oxidanten. Citroensap heeft een reinigende werking op de huid. Als je elke dag citroensap zou drinken verminderd het de kans op puistjes en acne. 

Lees hier mijn uitgebreide artikel over anti-oxidanten en klik hier voor meer informatie over Kimberley's boek The Beauty Detox Solution.

Het klinkt allemaal erg veelbelovend, niet? Geloven jullie in dit soort beauty juice? Geloven jullie dat wat je eet of drinkt een invloed kan hebben op je uiterlijk?

Until next time,
Serena Verbon