woensdag 15 juni 2011

Wat valt mannen het eerste op aan vrouwen?

Natuurlijk zegt jouw boy dat jouw sprankelende ogen, jouw lieve sproetjes of jouw schitterende lach als eerste zijn aandacht trokken, bad news: he's lying. Uit recent onderzoek kwam namelijk een verrassend resultaat. Nee, ook de borsten of billen trekken geen volle zalen, goed nieuws dan weer voor de ladies met push-up bra's (like me!) of een pannenkoek bips. Maar, wat springt er dan wel meteen in het oog? Ontdek het magische middel waarmee wij mannen om onze gelakte vingers kunnen winden na de klik...
De resultaten van dit onderzoek, uitgevoerd door Pantène, is als volgt:

  • 74% van de ondervraagde mannen hebben aangegeven dat vrouwen hun aandacht trekken door hun haar.
  • 44% van de mannen gaf aan dat het haar het eerste is wat ze opvalt aan een vrouw, dat is meer dan kleding (26%), benen (25%) en make-up (4%). Je vraagt je momenteel waarschijnlijk af waarom we ons uberhaupt nog opmaken, nietwaar?
  • Het merendeel van de mannen zou sneller een vrouw in een bar benaderen met geweldig haar dan een vrouw met een diep decolleté.
  • 82% van de mannen gaf aan dat sexy haar een essentieel onderdeel is van de vrouwelijke sex appeal.
  • 60% van de mannen heeft aangegeven dat ze liever een vrouw daten met geweldig haar dan een vrouw met onwijs grote memmen.
  • En, last but not least, 78% van de mannen beschouwd gezond en glanzend haar als een mayor turn-on.

Uiteraard is er een onderliggende gedachte achter deze uitkomsten. Gezond en glanzend haar dat mooi in model zit geeft onbewust aan dat de vrouw in kwestie verantwoordelijk, classy en attent is en het belangrijk vinden om goed voor de dag te komen. Dit zijn eigenschappen die die mannen zoeken in een vrouw.

Bezoekster Liesbeth zegt er verder over:
Ik volg communicatiemanagement aan de universiteit van gent én ik heb pas daarover geleerd én dat is echt waar van dat haar, alleen niet om die reden. Alles heeft te maken met de drang van de mens naar voortplanting. Mooi, lang glanzend haar is een teken van vruchtbaarheid (als je mooi lang haar hebt, ben je gezond en dus vruchtbaar), het is dus een ornament waarmee wij de mannen 'versieren' en zeggen 'kijk, ik ben gezond'. Daarom is het ook zo in sommige culturen dan de haren worden afgedekt eenmaal de vrouw een man heeft, zodat ze andere mannen niet zou 'verleiden'.

Heb je de aandacht van een cutie te pakken? Speel met je haar, schuif het achter je oren, it's a man-magnet! Grappig, ik speel onbewust met mijn haren als ik een jongen leuk vind, een soort instant-flirt-mechanisme van me, I guess ^^


Heb je een date of ben je op zoek naar een vent? Verzorg je haartjes dus goed. Zorg dat ze shinen, want dan shine jij zelf ook. Knip die gespleten haarpuntjes weg, werk die uitgroei bij en verwen je droge lokken met een voedend maskertje. 

Wat vinden jullie van de uitkomsten van dit onderzoek? Mannen verkiezen mooie, shiny lokken boven big boobs, HULDE! Daar kan deze kleine cup B alleen maar blij mee zijn.

Until next time,
Serena Verbon