vrijdag 10 juni 2011

New In: Sony NEX-5 camera


Totally in love met mijn spiksplinternieuwe ultracompacte NEX-5 camera van Sony! Ik liep de mediamarkt binnen om een digitale spiegelreflex van Canon te kopen, maar liep met dit mooie dingetje de deur uit. De verkoper, Bjorn was de naam, heeft ondanks de drukte tijd voor me genomen en me enthousiast en uitgebreid verteld over de NEX-5. Hij heeft 'em zelf ook, en ik snap wel waarom.


De NEX-5 is geen spiegelreflex, maar ook geen 'eenvoudige' digitale camera. Het is te vergelijken als een spiegelreflex, maar dan zonder spiegel. Een reflex camera dus! Het design is hierdoor compacter en lichter en voor mij makkelijker te hanteren met die kleine handjes van me. Hij lijkt wat uit verhouding door die joekel van een lens, maar dat terzijde.

Dit soort camera's zijn relatief nieuw op de markt er daardoor durven de meeste mensen zich hier nog niet aan te wagen. Het word gezien als een normale camera met een grote lens waarbij je wel de volle pond voor moet neertellen. Deze week was het toevallig fotografie-actie-week bij de Mediamarkt, dus ik scoorde deze camera voor €430 - een prijs die best laag is vergeleken met spiegelreflexen van dezelfde kwaliteit.

Want kwaliteit, dat levert 'ie.


Een leuke feature van deze camera is dat je zelf kunt instellen hoe wazig je de achtergrond wil hebben, iets wat die oude Canon EOS van mijn zusjes helaas niet zo mooi kon.


Met speciale functieknoppen maak je ook in het pikkedonker scherpe foto's, zie de foto's hierboven. De foto's geven precies weer wat ik door mijn ogen zag vanaf mijn galerij.


De macrostand is ook geweldig! Deze foto van mijn hummeltje is genomen bij schemerig tegenlicht, the worst kind of light, maar toch is de foto haarfijn en scherp. Ik kan niet wachten om dit weekend bij zon- en daglicht te fotograferen!


Ook kan ik met deze camera in HD kwaliteit filmen. De camera stelt automatisch scherp, wat handig is als ik iets van dichtbij wil laten zien aan jullie. Ik denk dat mijn filmpjes kwaliteit in elk geval een stuk omhoog zal gaan met deze camera, ik kan niet wachten om een ooglook in close-up op te nemen voor jullie!

Als laatste wil ik kwijt dat deze camera enorm handig is in gebruik en ontzettend gebruiksvriendelijk. Alle info staat gewoon op het schermpje zelf en als je wil kun je ook extra fotografie tips via het scherm opzoeken. De NEX-5 is voor mensen die kwalitatief mooie foto's willen maken zonder al te veel moeite. De camera doet namelijk al het werk voor jou! Ik ga hier nog veel plezier mee beleven, I can tell you that. Wat mij betreft is dit de ultieme bloggers's camera.

Zodra ik het ding 100% doorheb zal ik mijn ervaringen met jullie delen in een demonstratie video. Ben je vast nieuwsgierig geworden of ben je al overtuigd? Ren dan snel naar de Mediamarkt want daar is de NEX-5 nu te koop tegen een gunstige prijs. Ik heb geen aandelen bij de Mediamarkt of bij Sony, ik ben gewoon erg enthousiast! Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe gebruiksvriendelijke camera die prachtige foto's maakt, laat je dan echt even informeren over de NEX-camera's van Sony. Lees meer gedetailleerde informatie op de officiĆ«le Sony site (klik hier).

Met welke camera maken jullie je foto's? Zijn jullie tevreden over je camera en fotografeer kunsten?

Until next time,
Serena Verbon