zaterdag 4 juni 2011

Marketing trick, you almost got me!


Mag ik jullie voorstellen, de nieuwste Glam'Eyes Day2Night mascara van Rimmel. "Met deze mascara kun je met een enkel borsteltje twee totaal verschillende looks creëren. Het geheim zit 'em in de magische dubbele dop. Voor overdag kies je 'length' voor ultralange, perfect gedefinieerde wimpers. Voor 's avonds gebruik je 'volume' waarmee je je wimpers tot wel 15 keer meer volume geeft. Het geheim achter dit ongelooflijke nieuwe systeem? Een innovatief dual-wiper mechanisme". Man, this sounds awesome!


Een mascara waarmee je de ene keer volume kan creëren en de andere keer lengte, of allebei? Hoe tof is dat! Ik was helemaal flabbergasted door dit nieuwe innovatieve systeem. Als je aan de roze 'volume' dop draait komt er een borsteltje uit die zorgt voor volume en als je aan de zwarte 'length' dop draait komt er een iets fijner borsteltje uit die zorgt voor een verlengende, natuurlijke, everyday look.

Toen mijn enthousiasme wat tot bedaren was gekomen konden mijn hersenen weer normaal nadenken en ik vroeg me af hoe dit geweldige systeem eigenlijk in elkaar steekt. Verlengende mascara's bevatten in de meeste gevallen vezels, maar we hebben hier te maken met 1 huls waar dus 1 en dezelfde substantie inzit. Verder weet ik dat borsteltjes ook bepalend zijn voor wat het met je wimpers doet, maar we hebben hier ook maar te maken met slechts 1 borsteltje. Ik snapte er niets van, want ik zag wel degelijk verschil in aanbrengen tussen 'day' en 'night'.


Het duurde even voordat ik het doorhad, maar na een tijdje puzzelen ben ik er dan eindelijk achter gekomen. Als je de volume-borstel uit de huls haalt zie je zoiets als op het plaatje hierboven. Als je vervolgens aan de zwarte lengte-dop draait kun je de borstel naar rechts trekken...


...en dan kunnen we het zogenaamde 'dual-wiper mechanisme' in werking zien. In andere woorden, hetzelfde borsteltje wordt door een strakke huls getrokken waardoor er een overschot aan mascara wordt afgeveegd. Dual-wiper dus.


Wat er overblijft is een bergje mascara die normaal gesproken in de huls zou blijven zitten, als je alleen aan de lengte-dop had gedraaid. Het borsteltje is dus exact hetzelfde, maar dan met een stuk minder mascara. That's all!


Weer een marketing strategie ontmaskerd! Het enige wat er dus anders is tussen 'volume' en 'length' is de hoeveelheid mascara op het borsteltje. Ik moet toegeven dat Rimmel wel heel innovatief is geweest met dit systeem (ik bedoel, bedenk het maar eens!), maar het is natuurlijk volop marketing om het te brengen als een mascara voor day & night. Heel eerlijk; we kunnen het borsteltje natuurlijk ook zelf afvegen voor een meer natuurlijke look. Of we brengen meerdere laagjes aan van dezelfde mascara voor een zwaardere feestlook. 

Toch moet ik zeggen dat de 'length' versie van deze mascara echt superfijn is. Met de 'volume' versie krijg ik al na 3 keer aanbrengen aan elkaar geplakte wimpers, maar met de 'length' versie kan ik vaker over mijn wimpers gaan zonder te plakken. De mascara separeert mijn wimpers juist goed en ze gaan omhoog staan. 


Bovenstaande foto is gemaakt zonder wimperkruller. Het lijkt alsof mijn wimpers toch wat zijn gaan kleven, maar dit komt waarschijnlijk doordat dit een close-up is en omdat de spiegelreflex toch wel heel scherp is. Als ik namelijk in de spiegel kijk zien mijn wimpers er juist heel mooi en natuurlijk uit. Mijn wimpers 'vallen' ook mooi als een waaiertje uiteen.


Rimmel Glam'Eyes Day2Night is één grote marketingtruc, maar nevertheless ben ik erg te spreken over de 'lenght' versie. Ik gebruik deze mascara dan ook regelmatig en ik vind 'em beter dan de meeste mascara's die ik heb geprobeerd. Vooral het feit dat mijn wimpers mooi omhoog gaan staan in de 'goede' vorm vind ik een plus. Deze mascara ligt sinds mei 2011 in de schappen en kost €12,99. 

Ik was er bijna ingetrapt, jullie ook?

Until next time,
Serena Verbon